Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
špatný je, že u Apolináře nativ nedělají - do dalšího ivf se mi už nechce, příště bych raději zkusila právě nativ, pravděpodoběn tedy v Podolí
děkuji za reakci ![]()
jsem ráda, že nejsem sama, jelikož je tu spousty spokojenejch holek s Pronatalem.
Já si totiž nejsem vědoma jakýhokoliv vyšetření z jejich strany, krome fojikulometrie a klasické cyto.
Se vším mě posílali ke mému gyndákovi.
Ale ono to bylo fuk, jelikož jsem byla v nemocnici na pohotovosti gyndě minmálne 1× týdne čili jsem byla pod „dohledem“ Do pronatalu jsem chodila akorát zdělovat co mi zase bylo atd a vzdycky se zeptali, a už jste v pořádku??? Tak jdeme na další pokus!!!
Hlavně tím že měl bejvalej těžké Oligospermie nám chtěli furt dělat stimulace aby bylo na mrazák a tím vyčerpali taky pokusy a mi jsme vyložene museli chtít zavest mrazáčky, jinak oni chteli delat zásoby.
cell fakt jo? ja ji mam teda z pronatalu nejradsi. ale musim souhlasit, ze nic jineho nez IVF teda nenabidla po 3IUI. jako udelali me vysetreni snad vsechna imuno,genetika, hysteroskopii. ja uz fakt nevim komu se jako sverit:(, uz budu mit asi psycho u kazdyho doktora:(. a do jakeho statniho chodis?
chodím k Apolináři, kde to tedy nakonec tím ivf stejně skončilo, ale vyšetření jsem měla všechna. Ivf bylo úspěšné
, na druhé mimi bych ale raději - pokud se třeba nepovede přirozeně, protože důvod neplodnosti u nás nakonec nenašli - do nativu, už se mi stimulace s těma mega dávkama hormonů podstupovat nechce
no jak uz sem psala, ja uz do klasickeho stimulovaneho s nejvetsi pravdepodobnosti take ne… chci zkusit jen ten nativ.
kaci jeste k te karte. pry kdyz si o kartu rekne jiny doktor, tak by ji ten puvodni mel dat. ale bojim se, ze se to tyka asi jen praktickeho lekare nebo klasicke gynekologie. proste ti rekli ze ti ji nedaj? to mi prijde fakt vostry.....
cell píše:
chodím k Apolináři, kde to tedy nakonec tím ivf stejně skončilo, ale vyšetření jsem měla všechna. Ivf bylo úspěšné, na druhé mimi bych ale raději - pokud se třeba nepovede přirozeně, protože důvod neplodnosti u nás nakonec nenašli - do nativu, už se mi stimulace s těma mega dávkama hormonů podstupovat nechce
Tak to budu drřet palečky na přirozené ![]()
holky, celou kartu Vám nikdo nedá - ta musí ze zákona zůstat v té ordinaci. Ale jsou povinni udělat výpis - pokud s tím dělají problémy, existujou formuláře, kterou vyplní stávající Dr., že je žádá o ten výpis a oni jsou povinni do 30-ti dnů ho udělat
barce píše:
no jak uz sem psala, ja uz do klasickeho stimulovaneho s nejvetsi pravdepodobnosti take ne… chci zkusit jen ten nativ.
kaci jeste k te karte. pry kdyz si o kartu rekne jiny doktor, tak by ji ten puvodni mel dat. ale bojim se, ze se to tyka asi jen praktickeho lekare nebo klasicke gynekologie. proste ti rekli ze ti ji nedaj? to mi prijde fakt vostry.....
Baru: Soukromé sanatorium, co chceč, na to je normální clovek krátkej, je to vyší moc!!! bylo my to vysvětleno takto: jako ucetní schovává doklady pro financák, tak tady to schovávaji v archivu pro zdravotku.
cell píše:
holky, celou kartu Vám nikdo nedá - ta musí ze zákona zůstat v té ordinaci. Ale jsou povinni udělat výpis - pokud s tím dělají problémy, existujou formuláře, kterou vyplní stávající Dr., že je žádá o ten výpis a oni jsou povinni do 30-ti dnů ho udělat
No a to je právě ten výpis co mi udelali z celé tlsté karty jako kniha na jednu A4 stranu - to je hodne smutný, ale je to tak
no aspon nejaky vypis aby udelali. o IVF mam vse schovany, ale treba ruzne hodnoty co mi delali z krve a co mi vubec delali za vysetreni by bylo jako docela fajn mit pro dalsiho doktora. kaci mne delal ted voboril doporuceni do lazni, ofotil SPG manzela a na A4 napsal asi 5 radku heslovite a zacvakala sem za to 250,–. moje prakticka kdyz to videla a rikala sem ji to, tak normalne chtela okamzite zvednout telefon a volat tam, co si to dovolujou jak ji to rozcililo. a to je ona taky soukr.ordinace…
barce píše:
no aspon nejaky vypis aby udelali. o IVF mam vse schovany, ale treba ruzne hodnoty co mi delali z krve a co mi vubec delali za vysetreni by bylo jako docela fajn mit pro dalsiho doktora. kaci mne delal ted voboril doporuceni do lazni, ofotil SPG manzela a na A4 napsal asi 5 radku heslovite a zacvakala sem za to 250,–. moje prakticka kdyz to videla a rikala sem ji to, tak normalne chtela okamzite zvednout telefon a volat tam, co si to dovolujou jak ji to rozcililo. a to je ona taky soukr.ordinace…
Baru: Co jí rozčílilo, nejak jsem to nepochopila
A prosím tě to máš nárok na lázně? Jako kvuli psychice? Jejda to by jsem potřebovala, ted mám zrovna období dva dny za sebou plakání a totální beznaděje a zklamání a.....
kacu rozcililo ji, ze si nechaj zaplatit za nejaky car papiru 250,–, ktery mu zabral asi tak 5min a je povinen ho udelat.
hele lazne zvaz. mrkni tady do tematu o frantiskovych lazni. na neplodnost a po neuspesnych IVF lazne davaji, ja je teda mam ve fazi schvalovani, snad mi je schvali. a na psychiku nam to myslim pomuze rozhodne taky. ale pospes si, pry na neplodnost je snad maji prestat davat od pristiho roku. ja nad nima tak jako lehce premyslela a v lete sem se definitivne rozhodla a dost mi k tomu pomohla diskuse holek lazenacek:).
halo halo kaci, jsi tady:)? das mi echo jak to u tebe probiha v motole prosim? az se tam teda pustite do dalsi akce. drzim palce!!!!!!
Ahoj Baru, ted akorát dopíjím kávu a jedeme do Motola odevzdat výsledky z imunolog.a dalších testu, bude hodnotit atd.
Budeme plánovat, tak jsem celou noc nespala, jelikož jsem měla nervíka ![]()
kaci tak at z toho mate dobry pocit a pozitivni zpravy preji. budu rada za zpravy:).