Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zlatko: My jsme se rozhodli pro normální. ICSI jsme měli při IVF. TeĎ to chceme zkusit přirozeně. Jinak vidím, že máš za sebou podobnou zkušenost jako já, jen u mě jim to uteklo 2×.
Ada: Gratuluju.
Cena Nativu ISCARE: 15 tis. Jiné výkony nemají tak ustřelené, naopak, někde jsou pod Pronatalem či Gennetem, ale v tomhle jsou nejdražší. Já jsem zatím nic neplatila, uvidím, jestli tohle vyjde.
Holky tak já chodím do státní - FN Olomouc a ta minimálka je tam takto: celý cyklus s ET (léky,ICSI, PK: 7.000,–, když není ET (nejsou embrya) tak 5.000,–, a když ani nezískají vajíčko tak 1000,– To si myslím, že je víc než slušný ![]()
Aduš super povzbuzení ![]()
holky tak teď jsem teda mimo,ono se dá chodit na IVF do fakultní nemocnice???to jsem blázen ![]()
Marti jo, my chodíme do CAR při gynekologicko- porodnickém oddělení ve FN Olomouc. Meli jsme tam 2× klasiku IVF-ICSI a teď se chystáme na tu minimálku. Předtím jsme byli na 1. pokusu ve Zlíně v soukromém a nedá se to srovnat - ve prospěch státního CAR, co se péče týká. Jde jim o nás - ne o naše prachy-naše zkušenost. Beru, že někdo může mít jinou…
Moc tomu nerozumím.Ale v každé fakultní nemocnici to asi nedělají viď?
Marti to nevím jak je to v jiných FN jestli je CAR u každé…
My jsme tenkrát chtěli změnu CAR (nebyli jsme spokojení), a když jsem pročítala diskuse, tak mi tento vycházel v okolí nejlíp - i co se týká financí…
Marťo: ještě mě napadlo - v Brně a v Plzni jsou CARy při FN určitě taky…takže to zas tak vyjímečné není ![]()
dyny tak to je teda sila s tema cenama, nechapu..... je to fakt hroznej byznys s neplodnosti:(. kdyz sem dojizdi cizinci buh vi odkud na IVF, tak co ja bych nedojizdela z prahy do olomouce:)! neee, je to fakt prehnany, ze muzou byt takovy rozdily. by me zajimalo jestli v tech statnich jsou jako mensi odbornici, ze ty soukr.CAR proste preplati a pracuji tam aspon kapacity… tezko rict:(.
Barce - v Gennetu stojí nativ 10.000,– + 7.000,– ICSI. Pokud je přerušeno před OPU tak 2.500,– pokud nedojde k oplození tak to stojí 6.000,–
Jinak co vím ze zákulisí CARů, tak obecně je známo, že soukromé CARy jsou dražší hlavně kvůli tomu, že víc platí své doktory, více jim poskytují různá školení a vzdělávání a mají víc peněz na lepší přístroje. Proto taky vždycky soukromý CAR přijde jako první s nějakou novinkou - např.PICSI, IVM apod.
Marťo - někdy si fakultní nemocnice otevře svůj vlastní CAR, není pravidlem, že každá fakultní nemocnice má svůj CAR.
ahoj lazenacko Ve:). diky za info. do jineho soukr. CAR bych urcite kvuli cenam neprechazela, ono to bude plus minus stejne,max do toho statniho neb tam uz je rozdil ve financich docela zasadni a navic sem teda v pronatal lehce ztratila duveru:(. ale samozrejme premyslim nad urovni lecby jestli je rozdil zasadni ci ne. jenze na to mi stejne nikdo asi neodpovi a je na me jak se rozhodnem..... jedna lekarka mi teda rikala, ze podle ni nema moc lecba ve statnim cenu…ale to si ja nemyslim.
Barce - já mám pár kamarádek co chodí do Motola a k Apolináři.....nic moc jejich zkušenosti teda.
Třeba u Apolináře je problém, že nedělají o víkendech, takže pak je problém s načasováním OPU a na IUI apod. Jako samozřejmě funguje jim to tam i tak, ale třeba já měla ze 6ti IVF 4× OPU v sobotu, nevím jak bych to dělala u Apolináře, buď by mi dělali OPU v pátek a vajíčka by nemusela být zralá a nebo v pondělí a to už by mohlo být po ovulaci.
Co si pamatuji, tak Nis měla IVF u Apolináře a měla stimulaci jen s jedním kontrolním UTZ. Což je pro mě nepochopitelné. Já mívám 3-4 UTZ, fakt obden.
Ve tak to je teda dost zvlastni s tim vikendem, taky nerozumim:(. v motole snad nejak fungujou i o vikendu. mne to taky vyslo v 80% na vikend:). ale s utz to te uklidnim:). ja v pronatalu behem stimulace, kratky protokol teda, vzdy take jen 1×. taky sem docela cumela kdyz sem si poprve precetla pribalovy letak u gonalu jak se to ma peclive sledovat… idealni by bylo najit nekoho kdo se lecil delsi dobu jak soukr. tak ve statnim.
Ahojky, pokud se můžu připojit do diskuze s vlastní zkušeností…
První návštěva ohledně neplodnosti ve FN Brno - naprosto příšerný přístup doktora, nehezké prosředí, fakt typickej špitál (ceny srovnatelné jako v soukromém CARu),
druhá návštěva v soukromém Reprofitu - špatně provedený spermiogram, navíc nám popletli jméno a rodné číslo, takže jsme odtamtud mazali se zděšením, že by se to stalo při „výrobě“ našich embryí - ceny vyšší, navíc se mě snažili natlačit do minimálky, aniž by mi udělali nějaké vyšetření - tehdy jsme nevěděli, teď už vím, že by to byla špatná volba, protože
třetí návštěva na doporučení známých Helios - naprosto jiný a mnohem osobnější a přátelštější přístup lékaře, podrobné vyšetření spermiogramu, které odhalilo celkem zásadní chyby, které v Reprofitu nenašli…a navíc jsem tak špatně reagovala na stimulaci, že i po vysokých dávkách hormonů jsem měla jenom 3 folíky. Z nich 2 krásný embrya a doma jedno mimčo a další máme ještě schované.
Takže ze zkušeností - státní ne, ale není soukromý jako soukromý…
Ahoj holky,
no já ještě k těm CARům - soukro ZL: když by mi vycházel začátek stimulace na víkend - smůla. Nebylo možno. O vákendu asi jen na OPU nebo ET.
Ve FN už 2× první UTZ před stimulkou v neděli ![]()
Když jsme přešli ze ZL do OL, tak nám dodělávali asi 4 vyšetření, které nám ve ZL neudělali a nechyběla jim. A vzhledem k našemu problému (manžel má azoo takže Mesa/Tese) dost zásadní. No byla to naše chyba měli jsme se informovat, ale blbci natěšení na mimi jsme jim bezmezně věřili.
Myslím, že je to o tom na koho zrovna narazíte a případ od případu…Každý může mít jinou zkušenost. A hlavní je, že máme všichni možnost si vybrat z dnes už bohaté nabídky ![]()