Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Martina34 píše:
Tak to v každým případě je to za míň, je to o prachách ale myslím že by každou šanci nabízet měli, oni ani moc nenabízej inseminaci,tý teda moc nevěřím ale nativ je moje šance..díky moc za rady a budu ti držet pěsti
Děkuju!
![]()
Určitě písni, jak to vypadá, kdy do toho půjdeš, zasloužíš si už po těch letech úspěch!!!
Hlavně se nenech odbýt a kdyžtak jde vždycky změnit CAR a najít ten s nejlepším přístupem.. Já myslím na takovej narazila hned napoprvý ![]()
****Ahoj Moni,nezlob se,že se připojuji,ale mám asi hodně podobný problém,endometrioza a4 IVF o ničem,tak tlačím na doktora s profukama!!!Nechce o tom ani slyšet,a že prej to bolí jako sviň?Mám ideu,že by mě udělali profuky a vyčistili děloho a okolí a pak bych šla na nariv nebo mimimálku!!!Co ty na to?Děkuji za odpověď Alenta ![]()
alenta píše: ****Ahoj Moni,nezlob se,že se připojuji,ale mám asi hodně podobný problém,endometrioza a4 IVF o ničem,tak tlačím na doktora s profukama!!!Nechce o tom ani slyšet,a že prej to bolí jako sviň?Mám ideu,že by mě udělali profuky a vyčistili děloho a okolí a pak bych šla na nariv nebo mimimálku!!!Co ty na to?Děkuji za odpověď Alenta
Ahoj Alento, klidně se připoj, ale co se endometriozy tyce, nemam zkusenosti, to ti spíš odpoví Marťa. Já jsem teoreticky vzalo zdravá, u nás řešíme „pouze“ mužský faktor, ale Martina snad napíše, má snad profuky za sebou ![]()
Ahoj Marťo mohla bys juknout,prosím co jsem psala Monči a napsat jak to bylo s těmi profuky a jak jsi na tom s endom.?děkuji Ti Alenta
ahoj Alento, pokud jsi byla na laparce tak ti profuky udělali při ní,aspoň mě ano.Byla jsem na tom asi před 9 lety, když jsem ještě nevěděla nic o IVF apod.a ani jsem netušila že mám endometriozu.Preofuky mě bolely příšerně a nic nevyřešily,pouze mi bylo řečeno že mám průchodné vejcovody.
Ahoj, já byla na minimální stimulaci v červenci. Po 2 IVF a 3 KET (vše neúspěšně) mi ji navrhly v CAR s tím, že paradoxně vychází ženám, kterým nevychází klasické IVF. Moc se mi to líbilo, stimulace probíhala tabletami Clostilbegytu celkově 5 dní, 12. den jsem byla na uzv, kde byly 2 folikuly ale malé, tak po jedné další kontrole jsem šla na OPU, měla jsem 2 vajíčka, obě se oplodnily a po 48hodinách trasferovali. A zřejmě obě i chytli podle prvního uzv ![]()
Tento způsob stimulace se mi líbil hlavně z toho důvodu, že jsem nemusela nic píchat (kromě Ovitrelle), vaječníky byly ušetřeny náporu hormonů, nemusela jsem ob den na kontroly a všechno vlastně probíhalo skoro stejně jako v mém přirozeném cyklu. A určitě je příjemná i cena oproti klasickému IVF.
Byla jsem odhodlaná tyto stimulace zkoušet dokud se nezadaří, snad to už tedy nebude potřeba ![]()
Tak přeju podobný příznivý průběh i u vás holky ![]()
katurka píše:
Ahoj, já byla na minimální stimulaci v červenci. Po 2 IVF a 3 KET (vše neúspěšně) mi ji navrhly v CAR s tím, že paradoxně vychází ženám, kterým nevychází klasické IVF. Moc se mi to líbilo, stimulace probíhala tabletami Clostilbegytu celkově 5 dní, 12. den jsem byla na uzv, kde byly 2 folikuly ale malé, tak po jedné další kontrole jsem šla na OPU, měla jsem 2 vajíčka, obě se oplodnily a po 48hodinách trasferovali. A zřejmě obě i chytli podle prvního uzv
Tento způsob stimulace se mi líbil hlavně z toho důvodu, že jsem nemusela nic píchat (kromě Ovitrelle), vaječníky byly ušetřeny náporu hormonů, nemusela jsem ob den na kontroly a všechno vlastně probíhalo skoro stejně jako v mém přirozeném cyklu. A určitě je příjemná i cena oproti klasickému IVF.
Byla jsem odhodlaná tyto stimulace zkoušet dokud se nezadaří, snad to už tedy nebude potřeba
Tak přeju podobný příznivý průběh i u vás holky
ahojky taky se zajímám o nativ a chci se tě zeptat měla jsi narkozu ,páč to je to jediné co mě na tom odrazuje ,že by mě to jako odsávali zaživa,mám za sebou 2ivf a 6ketů a jako bebinka jsem dost velká…u nás v car to nedělají ,musela bych do prahy ..u nás v car mi to nabídl za 40tis. ![]()
leni
já byla úplně bez stimulace a tvrdili mi, že kvůli jednomu vajíčku je narkóza „škoda“, příští cyklus jsem měla stimulovatClostilbegytem a pokud by folikulů bylo víc než jeden, už mi narkozu doporučovali. Každopádně i s jedním se jde na anestezii domluvit, jen pak nevím, jak to poskočí finančně, nativ pojišťovny neplatí, takže všechno platíš sama ![]()
Já jsem u nás platila 14000. Nenech se ale odradit jen tím odběrem, příjemný to není, ale v pohodě se to vydržet dá, je to pár minutek!!!
ahoj holky,ja jsem taky zkousela nativ, ale dostali jsme se jen k OPU, nepodarilo se jim ziskat vajicko:(. te punkce bez narkozy sem se samozrejme taky bala celkem dost, ale ta samotna bolest je fakt pikosekunda, pichlo to, ja rekla au:) a bylo hotovo. dovedu si to predstavit i s 2-3vajickama. spis me pak bolelo to bricho, sice o neco mene nez pri klasickem IVF, ale bolelo. bohuzel ja za tuhle srandu dala 6600,– za nic:(. takze se chystame zmenit CAR, nejspis na Motol, kde je to podstatne levnejsi.
Ahoj Marti,takže jaj si to tady dávám dohromady,profuky asi nedělat a dál zkoušet minimálku…je tak?A ty jsi měla už ivf?Nebo spíš jakej je tvůj příběh?
Alento mám vše napsaný v podpisu vidíš to tam?Pokud ne nastav si to v profilu..Dělali ti teda tu laparoskopii?Pokud ano tak si myslím že jsou profuky zbytečný.Mám za sebou 1IVF+1KET a měla jsem 6 vajec z toho 4 dobrý,ale bohužel.a protože jsem jich měla tak málo tak si myslím že je zbytečný abych do sebe futrovala tolik léků a měla z toho 4 vajíčka když těch léků může být daleko míň a máš třeba 2.
Monika29 píše:
lenijá byla úplně bez stimulace a tvrdili mi, že kvůli jednomu vajíčku je narkóza „škoda“, příští cyklus jsem měla stimulovatClostilbegytem a pokud by folikulů bylo víc než jeden, už mi narkozu doporučovali. Každopádně i s jedním se jde na anestezii domluvit, jen pak nevím, jak to poskočí finančně, nativ pojišťovny neplatí, takže všechno platíš sama
Já jsem u nás platila 14000. Nenech se ale odradit jen tím odběrem, příjemný to není, ale v pohodě se to vydržet dá, je to pár minutek!!!
Ahoj Mončo tak ty jsi těhule koukám,obrovská gartulace
, nechceš sem hodit foto???
Marti, no já nevím, testovala jsem o tři dny dřív než jsem měla, tak mám strach, aby to ještě nebyly zbytky pregnylu
Fotečku bych hodila ráda, abyste mrkly, ale nejde mi to, pořád se mi ukazuje v náhledu jen čtvereček s křížkem místo fota. ![]()