Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, prosím o radu.
Dcera, včera 3krát kašovitá, řídká stolice, dnes už taky 3krát. Hooodně to smrdí. Úplně voda, vodovitý to není. Jinak jí nic není, chut k jídlu má, pije, je úplně normální. Jen se jí spustila rýma…
Mám to nějak řešit, dieta, nějaké prášky? popř. co jíst, co uvařit?
Děkuji
Mě dr. říkala, že nedávat mléčné výrobky. Já při průjmu dávala enterol. A Hipp dělá nějaký mrkvový odvar nebo tak nějak
.
Taky dáváme enterol(starší má vždycky rýmu a průjem jak mu rostou zuby, jinak mu nic nebývá)
Banány, rýži, žádné mléčné výrobky. Když to přijde, dávám Tasectan, ten u nás funguje naprosto spolehlivě.
Asi blbá otázka, ale myslíte, že je to průjem, ikdyž to není vodnatý, ale kašovitý?
připadám si úplně blbě, prostě v hlavně nic, pustoprázdno…
Teď nás to taky trápilo. Asi od zubů… Nerostou malý taky zuby? Jinak i když to není průjem jako takový, tak jak píšou holky, úplně vynechat mléčné výrobky. To bylo první co mi řekl doktor. A hodně dávat banán, rýži (i tu vodu z ní), mrkev…
Mně kamarádka zdravotnice radila, že nejdřív by se měla dát Smecta, že ta střevo jakoby vydezinfikuje a pak až po čase Enterol. U nás pokud měl malý průjem, tak to měl vždycky vodnatý, ale je možný, že některý děti to mají i kašovitý. Určitě sama víš, jakou má normálně stolici a kolikrát denně kaká, takže pokud je to víc jak normálně a řidší, tak se určitě něco děje.
Malá taky brala smectu nebo enterol…a pak nasadit probiotika..ty berem ještě pořád…aby se nám dobře zažívalo a prdělo
)
Nam taky pomaha smecta a k tomu davam hylak…je hnusnej ale pomaha, jinak jestli je dite zvykli pit mliko tak se muze davat sojovy Zajic, syn trpi hode na prujmy a delam mu z nej i pudink