Snídaně 20měsíčního s virozou

298
20.6.14 21:27

co při viroza ráno k

Dobrý den, chci se zeptat co k ráno k snídani u 20m dítka? (dvojčata) mají virozu, kašel, horečka. Večer mi jedna blinkala po kaši :-( dávala sem mléčnou. Jak to děláte když dítě nechce moc pít? Holky mi moc nepijí. Mám strach aby se nedehytrovaly. Poraďte, jsem docela nezkušená do těďka nemarodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
20.6.14 21:33

Co treba polivku? Nejakou zeleninovou… Budou mit tekutinu i jidlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
20.6.14 21:33

Dala bych jen to, co budou chtít, nic bych nenutila. Co se týče pití, pokud nechtějí, snažila bych se jim dávat ovoce a zeleninu, kde je hodně vody - meloun, okurka, atd… Ať jsou brzy fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
20.6.14 21:36

@Janinka1983 měly dopo pomeranč pak odpo jahody a jablko, neco vypily, zejtra udělám vývar, ale k té snídani nevím co? jestli jen čaj, normálně jim dávám sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.6.14 21:37

Normalne jim dej ovoce, nebo i tu polivku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.6.14 21:41

@markytk Nic bych nenutila, taky bych nabízela něco vodnatého, pokud by opravdu nepijí dala bych klidně stříkačkou za mě za každou cenu trochu tekutin, většinou to nechutenství trvá dva max tři dny, klidně jim udělej sladší pití, já dávám med do čaje, mám teda ovocné domácí šťávy tak pěkně přitlačím aby mu to chutnalo ;) většinou druhý den už zvládne polévku a dám do lahvičky s dudlíkem to se hned pije lépe ;) (syn má teda 15.měsíců).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
20.6.14 21:42

@markytk K snídani bych zkusila dát piškoty, suchý rohlík a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
20.6.14 21:44

@natyber díky my už teda papáme sami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
20.6.14 21:47

@markytk Pokud budou chtít ráno mlíko, proč ne?? Pokud nemají průjem, tak v tom problém nevidím. Jinak bych zkusila třeba jogurt, pudink, piškoty, rohlík, prostě cokoliv, co jim chutná. Já jsem malé dávala cokoliv, co chtěla, když byla nemocná a nechtěla moc jíst, takže 3 dny jedla jen jablka, rajčata, šunku, okurku a kinder mléčný řez :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.6.14 21:51

Základ ráno určitě čajík, klidně upeč koláč, jestli mají rády, obyč. bábovka, brumík, na malé rybičky chlebík s něčím…Čaj jim klidně nabízej slámkou, třeba je to i zabaví. Pokud nemají průjem, dehydratace se netřeba bát, polévka je velice dobrý nápad. A klidně jim jídlo mačkej, mixuj, když kašlají, kousky se můžou dusit a nadavovat. Kaši ti mohli vyblít kvůli hlenům. Pokud málo jí, je to virozou a neznepokojovala bych se tím, jakmile se jim uleví, začnou i více jíst.
A víš, říká se že mléko zahleňuje, ale já bych se nebála jim ho dát, poslední dobou slyším, že to až tak pravda není. Zkus se sama napít mléka a bude mít v puse hlenově, mazlavě díky mléčné bílkovině, takže to není tak, že by mléko více zahleňovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
20.6.14 22:05

Zkusila bych i to mlíko, nejdřív trochu, jestli ho nevyhodí, klidně šizený.. kdyby ho pily bez problémů, tak klidně častěji za den. Jídlo nemusí být, hlavně pití-ředěný mlíko lepší než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
21.6.14 09:00

Tak mléko dostaly šizené trochu a v pohodě né tak teplé, ale ty kapky stoptussin na kašel, nemůžu dávat solo hned začla zvracet, tak to zkouším do čaje ale moc se na to netváří. Je to boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí