Co přírodního na kašel?

18
8.4.10 21:40

Co přírodního na kašel?

Ahoj, prosím o radu: co přírodního dáváte ročním dětem na kašel? Znám jen šťávu z cibule a cukru. Četla jsem i o cibulovém čaji, ale má po vaření ještě nějaké účinky? A ze syrové cibule se mi pro tak malé dítko zdá šťáva chuťově ostrá. Nemáte prosím nějaké tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6882
8.4.10 21:47

Ahoj,
od malička piju majoránkový čaj. Oloupeč dvě cibule, překrojíš, přisypeš hrst majoránky, zaliješ vodou a přivedeš k varu. Vaříš cca 5 minut, přecedíš a ochutíš medem.

Dobrá je i černá ředkev zasypaná cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
8.4.10 21:51

Dej hodně cukru a bude to v pohodě, děti to mají rády, naše malá to miluje.

Jinak majoránkovej čaj, Jitrocelový sirup, a nebo vývar z kořene lotosu -stoprocentně účinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.4.10 21:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
8.4.10 21:57

super..díky, už mám odkaz uložený :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
8.4.10 22:06

moc děkuju za recepty, doma se raději léčíme pokud to jde přírodní cestou, ale pro děcko jsem si nebyla jistá.
Jen ještě dotaz, KOŘEN LOTOSU? Co to je? Nikdy jsem o tom neslyšela 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
8.4.10 22:26

Lepsi nez cukr je med, trochu zmirni tu ostrost cibule. A navic taky leci :palec:

A nemate nekdo tip na neco podobnyho, ale pro dite cca 10 mesicu? Takze bez cukru, medu a cibule… tymian jen mazu, takze vlastne netusim, co muzu dat (krome homeo) :nevim:
(navic broucek odmita prikrmy, takze traveni na nejaky experimenty moc pripraveny neni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.4.10 08:33

asho řešila jsem nedávno a malé pomohla cibule nakrájená do plíny a zavěsit na postýlku. V noci hodně kašlala a nemohla spát a tohle jí ulevilo a spala hezky. Našla jsem to myslím taky tady. Jen ten smrad je děsnej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
9.4.10 13:11

Dik, to bych mohla zkusit :). Ted jsem jen strikala eukalyptus a na odparovak k postylce kapala Respirant (smes eter. oleju)… U tech prtat je to docela problem, Mucosolvan a podobny dobroty davat zrovna nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarikaPisova
21.5.10 10:36

Vyzkouseli jsme jitrocelovy caj, bezinkovy sirup (kvuli horeckam) a eukalyptus na usnadnení dychaní a vsechno byhc doporucila. Jestli chce neco prirodniho na posileni imunity, tak mam dobrou zkusenost s curenzymem, mymy dvojcatkum pomohl v dobe chripek zustat v pohode.

• Citovat
  • Upravit
janakolova
2.6.10 20:56

tip

Já mám dobrou zkušenost s lipovým čajem, a také s curenzymem. No a nejdůležitější je prevence- spoustu céčka v ovoci

• Citovat
  • Upravit
1063
3.6.10 13:02

Od roku se může používat i sirup Stodal a my při virozách rozprašujeme do místnosti bylinkový sprej SPiron, pěkně uvolní nosík, mám ho velmi ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
30.8.18 14:43

Ahoj, potřebuju radu, jak se rychle uzdravit.. Od pondeli jsem doma na neschopence s virozou - zacalo to klasicky - lehce zvysena teplota, brutalni ryma, unava a bolest svalu. Vcera ryma uz skoro nebyla, tak jsem zajasala.. Jenze vecer mi zacal drazdivy suchy kasel.. Vzala sem si na noc Codein, i tak jsem usnula az kolem 3.rano. Po probuzeni me bolelo na pruduskach a desne jsem kaslala. A cely den mam pocit tlaku na pruduskach a nuti me to kaslat, ale nic nevykaslavam..
Do pondeli potrebuji byt fit. Navic za 14 dni jedeme na dovcu, takze i kvuli tomu. Udelala jsem si cibuli s cukrem a tu stavu budu po lzickach jist, ale je jeste neco, co by mi mohlo pomoci? Teplotu nemam. Citim se lehce unavena. V krku me neboli, nic, jen ten kasel a tlak na pruduskach..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.8.18 14:46

uvař brambory ve slupce, horké je rozmačkej v utěrce a dej si je na hrudník. bacha ať se neopaříš. a přikrýt. a nechat do vychladnutí.

jinak dobré jsou homeopatika drosera 30Ch, večer 10 kuliček

• Citovat
  • Upravit
6534
30.8.18 14:47

Šalvěj a jitrocel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie