Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosím o radu: co přírodního dáváte ročním dětem na kašel? Znám jen šťávu z cibule a cukru. Četla jsem i o cibulovém čaji, ale má po vaření ještě nějaké účinky? A ze syrové cibule se mi pro tak malé dítko zdá šťáva chuťově ostrá. Nemáte prosím nějaké tipy?
Ahoj,
od malička piju majoránkový čaj. Oloupeč dvě cibule, překrojíš, přisypeš hrst majoránky, zaliješ vodou a přivedeš k varu. Vaříš cca 5 minut, přecedíš a ochutíš medem.
Dobrá je i černá ředkev zasypaná cukrem.
Dej hodně cukru a bude to v pohodě, děti to mají rády, naše malá to miluje.
Jinak majoránkovej čaj, Jitrocelový sirup, a nebo vývar z kořene lotosu -stoprocentně účinný.
moc děkuju za recepty, doma se raději léčíme pokud to jde přírodní cestou, ale pro děcko jsem si nebyla jistá.
Jen ještě dotaz, KOŘEN LOTOSU? Co to je? Nikdy jsem o tom neslyšela ![]()
Lepsi nez cukr je med, trochu zmirni tu ostrost cibule. A navic taky leci ![]()
A nemate nekdo tip na neco podobnyho, ale pro dite cca 10 mesicu? Takze bez cukru, medu a cibule… tymian jen mazu, takze vlastne netusim, co muzu dat (krome homeo) ![]()
(navic broucek odmita prikrmy, takze traveni na nejaky experimenty moc pripraveny neni).
asho řešila jsem nedávno a malé pomohla cibule nakrájená do plíny a zavěsit na postýlku. V noci hodně kašlala a nemohla spát a tohle jí ulevilo a spala hezky. Našla jsem to myslím taky tady. Jen ten smrad je děsnej
![]()
Dik, to bych mohla zkusit
. Ted jsem jen strikala eukalyptus a na odparovak k postylce kapala Respirant (smes eter. oleju)… U tech prtat je to docela problem, Mucosolvan a podobny dobroty davat zrovna nechci.
Vyzkouseli jsme jitrocelovy caj, bezinkovy sirup (kvuli horeckam) a eukalyptus na usnadnení dychaní a vsechno byhc doporucila. Jestli chce neco prirodniho na posileni imunity, tak mam dobrou zkusenost s curenzymem, mymy dvojcatkum pomohl v dobe chripek zustat v pohode.
Já mám dobrou zkušenost s lipovým čajem, a také s curenzymem. No a nejdůležitější je prevence- spoustu céčka v ovoci
Od roku se může používat i sirup Stodal a my při virozách rozprašujeme do místnosti bylinkový sprej SPiron, pěkně uvolní nosík, mám ho velmi ráda.
Ahoj, potřebuju radu, jak se rychle uzdravit.. Od pondeli jsem doma na neschopence s virozou - zacalo to klasicky - lehce zvysena teplota, brutalni ryma, unava a bolest svalu. Vcera ryma uz skoro nebyla, tak jsem zajasala.. Jenze vecer mi zacal drazdivy suchy kasel.. Vzala sem si na noc Codein, i tak jsem usnula az kolem 3.rano. Po probuzeni me bolelo na pruduskach a desne jsem kaslala. A cely den mam pocit tlaku na pruduskach a nuti me to kaslat, ale nic nevykaslavam..
Do pondeli potrebuji byt fit. Navic za 14 dni jedeme na dovcu, takze i kvuli tomu. Udelala jsem si cibuli s cukrem a tu stavu budu po lzickach jist, ale je jeste neco, co by mi mohlo pomoci? Teplotu nemam. Citim se lehce unavena. V krku me neboli, nic, jen ten kasel a tlak na pruduskach..
uvař brambory ve slupce, horké je rozmačkej v utěrce a dej si je na hrudník. bacha ať se neopaříš. a přikrýt. a nechat do vychladnutí.
jinak dobré jsou homeopatika drosera 30Ch, večer 10 kuliček