Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, poraďte! Malý má hlenovitý kašel a dávala jsem mu přes den Mucosolvan a na noc Stoptusin. Dneska jsme byli u doktorky a ta mu předepsala ještě 2× denně po 5 ml Spiropent. Jenže jsem asi přeslechla, jestli mám dále malému dávat ten Mucosolvan a Stoptusin, a nebo to ten Spiropent nahrazuje obojí??? Netušíte náhodou, jak to je? Moc děkuji za vaše odpovědi ![]()
ahoj,taky jsme ho brali na kašel samotný. Po 5dnech,když se to moc nelepšilo,jsme dostali ještě Ambrobene.Spiropent jsme brali ráno a večer 4ml
Ahoj, naše MUDr. doporučuje kombinaci Spiropent (na roztažení průdušek) + Mucosolvan na odhlenění. Stoptussin na noc být může (pokud kašle hodně v noci, tak bych ho dala). Poslední dávku Mucosolvanu cca kolem 17 hod, pak na noc ten Stoptussin. Pokud si nejsi jistá, zítra MUDr. brnkni ![]()
Příspěvek upraven 06.04.10 v 18:49
Ahoj,
Kuba na tom byl úplně stejně nejdříve Mucosolvan a Stoptusin a pak jedl jenom ten Spiropent a do týdne bylo po kašli… ![]()
Přeji brzké uzdravení!
Kočky, děkuji za vaše názory
Zůstanu tedy i u Mucosolvanu a na noc mu dneska Stoptusin zkusím nedat (včera jsem mu ho na noc dala, ale naštěstí nekašlal vůbec).
Kačenko děkuji, taky doufám, že budeme co nejdříve fit ![]()
Bohužel, musím se přidat k maminkám, jejichž děti s tímto lékem neměli zrovna nejlepší zkušenosti. Po podání Spiropentu maličký pokaždé vyzvracel celý obsah bříška
Je to ale jistě u každého dítěte individuální, takže třeba vyzkoušet ![]()