Co pro štěně proti klíšťatům?

809
21.3.15 20:37

Co pro stene proti klistatum?

Mame 4 mesicni stene jorksira a doma dve male deti. Co byste poradili proti klistatum? Chtela jsem dneska koupit Frontline kapicky, ale v obchode mi rekli, ze k detem radsi ten obojek na stale noseni (zapomnela jsem znacku, cena cca 800). Tam se ale taky bojim, ze kdyz to nosi i doma, budou na to sahat deti a pak treba oliznou ruce… Tsk nevim… Tablety treba asi na to nejsou, neco jako je na odcerveni, co? S cim mate dobre zkusenosti vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bebuu
21.3.15 20:41

@79Simona bud obojek napr.: foresto…ten doporucuju a nebo pipety, vyjdou draz ale zas pejska nemusi „trapit“ obojek ;)

• Citovat
  • Upravit
24798
21.3.15 20:42

Já mám teda kočky, ale dávám vlastně Frontline /jiná firma, jiný název - Fypryst/.
Nakapu jim to večer, aby na ně hned děti nesahaly a ráno už zas normálně fungujeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
21.3.15 20:42

Také se koukám po obojku…kapky moc nevydrží vetšinou ani nezabírají :nevim:. Byla jsem ted u kadeřnice a ta má 4 psy a říkala že bere jen obojky, a její psi ješte nikdy klíště neměli… asik na těch obojkach něco bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
21.3.15 20:47

Jo, Foresto mi doporucovali v tom obchode. Ma s tim jeste nekdo zkusenost? Fakt ro nevadi, kdyz na to budou sahat deti? A co nejake ty tablety, neznate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
21.3.15 20:52

Radší obojek k dětem?? To vám kde radili?? :mrgreen: Navíc pro jorkšíra… :? Já doporučuju buď ten frontline combo anebo pak prášek Bravecto, to je asi nejlepší, co můžete aktuálně sehnat. Myslím, že to můžou i štěnda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
21.3.15 20:53

Taky máme obojek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
21.3.15 20:55

Nejúčinější jsou teď prý tabletky, ale nevím, jestli je to i pro štěně. Já jsem našemu jorkšírovi kupovala jednou ten prášek a od té doby máme od blech pokoj. Obojky nikdy nezabraly na dlouho. (myslím ani na tu dobu, co byla uvedená) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
21.3.15 20:58

@79Simona foresto za 800? Ja letos koupila za 500 i s dopravou domu.

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
21.3.15 20:59

@loves a proc by nemohl obojek k detem? Dnes uz se delaji bezpecne a bezpraskove tak v tom nevidim problem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
809
21.3.15 21:03

Jo, v Pet Centru, Foresto za 789 Kc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
21.3.15 21:06

Nám dospělý jork málem chvípnul po obojku. Já bych se to štěněti bála dávat :nevim: sousedka dávala psovi ty pipety a že tu těch klíšťat bylo a neměl ani jedno, z druhé strany sousedi pudla s obojkem a ten jich měl jak naseto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
21.3.15 21:08

@Bebuu třeba proto, že na to budou šahat a pak těma rukama šahat do pusy? bezpráškové sice jsou, ale nějak působit musí, tzn. látka se z nich uvolňuje… Navíc pro jorka? Na tyto obojky jsou dost časté alergie a malý pes na to bývá o dost citlivější… Pipeta je bez problémů, na psa se může šahat už po zaschnutí té kapky…
Kdyby byly ty obojky tak bezpečné, tak třeba obojek scalibor by nevadil v domácnosti, kde se pohybuje kočka. Je tam vyslověně psáno doporučení nepoužívat, pokud je v domě i kočka. Je to pro ně toxická látka…
Ale jak říkám, ty tabletky jsou asi to nej, co jde v dnešní době sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.3.15 21:14
@araw píše:
Nám dospělý jork málem chvípnul po obojku. Já bych se to štěněti bála dávat :nevim: sousedka dávala psovi ty pipety a že tu těch klíšťat bylo a neměl ani jedno, z druhé strany sousedi pudla s obojkem a ten jich měl jak naseto :lol:

Obojky by se štěňatům myslím dávat neměly. Jinak není obojek jako obojek. Přítek je chemik a tak pročítal složení a říkal, že v některých jsou docela slušně toxické látky, záleží samozřejmě i na množství ale i tak. Třeba zrovna ten Foresto se mu zamlouval ze všeho nejmíň.
My jsme jich vyzkoušeli několik, pro nás nejhorší byl zrovna Kiltix, jednak mi nepříjemně smrděl a jednak i s ním měl pes hromadu klíšťat. Naopak nejlepší funkčně i složením se zdá Scalibor, ten používáme spoustu let (i u předešlého psa) a s ním nikdy klíšťata neměli. Pes ho měl i loni, když jsme měli doma kojence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
21.3.15 21:20
@loves píše:
Radší obojek k dětem?? To vám kde radili?? :mrgreen: Navíc pro jorkšíra… :? Já doporučuju buď ten frontline combo anebo pak prášek Bravecto, to je asi nejlepší, co můžete aktuálně sehnat. Myslím, že to můžou i štěnda…

no ja by som do Bravecta nesla, v pripade reakcie to je docela priser-obojek sa da sundat, pipety vymejt ake prasek?
:nevim:
Este u stenda by som to neriskovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný