Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak rodina tvou neschopenku neuvidí, takže klidně že máš chřipku, bolest zad… Prostě cokoli. To bydlíte nějak vedle sebe, Že rodina hned ví, že jsi na neschopence?
Proc bys mela specifikovat svoje gyn potize? Nechapu aproc navic jim ji nebudes ukazovat tak stejne nebudou vedet kdo ji napsal takze klidne blokle zada ![]()
@karkarka bohužel pracuji s mamkou i se segrou v jednom podniku…to jsem zapomněla dopsat, takovou důležitou informaci ![]()
Neschopenku mi vypsal CAR, neptala jsem se ani gynekologa, ani obvoďačky. V práci, pokud máš drbárnu, to ale zjistí, pravděpodobně podle razítka na neschopence. Ale rodině nic říkat nemusíš nebo si cokoliv vymyslet.. Dost často se marodí se zádama, bolestí páteře, střevními komplikacemi.
@Anonymní píše:
@karkarka bohužel pracuji s mamkou i se segrou v jednom podniku…to jsem zapomněla dopsat, takovou důležitou informaci
Tak to je celkem naprd
Tak si vymysli třeba nějakej hematom (hihi, dobrý krycí jméno pro miminko), ony v tom asi šťourat nebudou, ne?
Hematom, cysta? Když ještě prohodíš něco ve smyslu, je to intimní, nechce se mi o tom mluvit, tak myslím, že v tom nikdo šťourat nebude.
@Popokatepetla píše:
Hematom, cysta? Když ještě prohodíš něco ve smyslu, je to intimní, nechce se mi o tom mluvit, tak myslím, že v tom nikdo šťourat nebude.
Přesně, hematom a krvácení, do toho nikdo „šťourat“ nebude.
Já byla doma se zánětem močáku, to ti může napsat i gynekolog.
Napadá mě odsátí cyst, odstranění polypů..nebo třeba nějaký zanet
mě teda stačilo říct, že mám gyn. problem a nikdo přesně nepátral jaký-preci jen je to soukromá vec ![]()
Já měla kvůli tomuhle připravenou historku diagnostikováním a s odstraňováním endometriózy. Takže nebylo nápadný, že lítám na gyndu a pak jsem doma. Vydržela jsem to takhle držet v tajnosti od začátku stimulace až do třetího měsíce těhotenství, tzn leden-konec dubna, skoro celou dobu na neschopence. Jen je potřeba si k tomu něco nastudovat, aby jsi pak nebyla za blbce.
A nedelej si iluze. Jak doneses neschopenku z gyndy. Stejně každej bude čmuchat že se snažíš otěhotnět.
Super, děkuju moc za tipy…no nedivila bych se kdyby to někoho napadlo…snažíme se dlouho a každý to už očekává, ze z práce odpadnu kvůli těhotenství…nikdo ale neví, ze máme problém a ze to půjdeme řešit do CARu…no, budem to nějak tutlat…je to pro nás dost intimní, hlavně pro manžela…nikdo v práci po tom pátrat asi nebude doufám, ale ženský kolektiv…šuškat se muže všechno a jelikož je tu i moje mama, tak chci mít něco připravené 🙏🏽
@karkarka píše:
A nedelej si iluze. Jak doneses neschopenku z gyndy. Stejně každej bude čmuchat že se snažíš otěhotnět.
Asi tak.
Na pracovišti tak těhotnělo několk kolegyň, o všech se to vědělo. Ony se o tom nestyděli mluvit.
Svoje problémy bych nepecifikovala, dotěrné otázky bych odpálkovala otázkou, co je ti do toho. V rodině bych to normálně řekla. Protože je stejn evidentní, že se od vás dětičky čekají a včera bylo pozdě.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo řešil podobný problém. Chystáme se na IVF…po ET chci jít aspoň na týden na PN, jelikož mám fyzicky náročnou práci. Ale s mužem jsme domluveni a oba jsme se shodli na tom, ze nechceme, aby o tom kdokoliv věděl, včetně rodin…Někdy jim to třeba řekneme, ale teď určitě ne…stres ještě z jejich strany…chceme to proste udržet v úplný tajnosti…a tak mě napadá, co jste uvedly jako problém? Proč jdete na PN? Obvodacka mi prý gyn. neschopenku nenapíše, takže mi ji napíše můj gynekolog…napíše neutrální, proste gynekologicke problémy…týden PN…ale co rict rodině? Určitě se budou zajímat co mi je…V práci se mě kolegyně určitě taky zeptají co mi je…
Moc dekuju