Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janli píše:
Já měla kvůli tomuhle připravenou historku diagnostikováním a s odstraňováním endometriózy. Takže nebylo nápadný, že lítám na gyndu a pak jsem doma. Vydržela jsem to takhle držet v tajnosti od začátku stimulace až do třetího měsíce těhotenství, tzn leden-konec dubna, skoro celou dobu na neschopence. Jen je potřeba si k tomu něco nastudovat, aby jsi pak nebyla za blbce.
Taky myslím, že takováhle dobře připravená historka má určitě větší naději na „úspěch“, než říct jen obecně „mám gynekologické problémy“. To v drbacích pracovních kolektivech mělo jen 2 verze vysvětlení: 1. snaží se otěhotnět, 2. je těhotná a jde na potrat.
A nemuzes mit jakoze „dovolenou“? Mamka zjisti, ze jsi vylozene na neschopence?
@Janli píše:
Já měla kvůli tomuhle připravenou historku diagnostikováním a s odstraňováním endometriózy. Takže nebylo nápadný, že lítám na gyndu a pak jsem doma. Vydržela jsem to takhle držet v tajnosti od začátku stimulace až do třetího měsíce těhotenství, tzn leden-konec dubna, skoro celou dobu na neschopence. Jen je potřeba si k tomu něco nastudovat, aby jsi pak nebyla za blbce.
Já to řešila stejně. A ještě jsem často zmiňovala, jak mě bolí břicho ![]()
Dovolenou už mám kvůli dlouhé zahraniční dovolené v březnu a dva tydny v létě vyplacanou…:( no uvidíme…něco vykoumam..moc všem dekuju za názory a poznatky
![]()
Ahoj, můžu se zeptat, co přesně znamená endometrioza? Tu ještě diagnostikovanou nemám. Jinak mám nepruchodne vejcovody. Nějaká souvislost s endometriozou?
@kveta112 píše:
Ahoj, můžu se zeptat, co přesně znamená endometrioza? Tu ještě diagnostikovanou nemám. Jinak mám nepruchodne vejcovody. Nějaká souvislost s endometriozou?
Zkus si to zadat do Googlu, tam se asi dozvíš odpověď rychleji ![]()
@kveta112 píše:
Ta endometrioza s nepruchodnymi vejcovody muze souviset. Bohuzel, je to potvora. Misto aby castecky delozni sliznice odchazely pri menstruaci z tela ven, tak jdou opacnym smerem a dostavaji se mimo delozni dutinu. Mohou se dostat treba na pobrisnici, na vajecniky. Mohou se vytvorit i endometriozni cysty. Tuto nemoc provazeji velke bolestI.
Preji Ti, abys ji nemela.
Drzim palce, at miminko prijde brzy!
Ahoj, řeším stejný problém. Na začátku prosince mě čeká první IVF a nechci, aby se o tom v práci vědělo. Rodina je rodina, té to řeknu a podpoří mě. Pracuji v kanceláři a je to psychicky náročná práce, proto bych si chtěla vzít neschopenku na cca 14 dni. Vedoucí jsem řekla, že chodim na kliniku, ale ne o tom, že plánuji IVF. Nevim jestli sedet pul dne u obvodaka nebo si nechat napsat neschopenku v Caru a říct v praci, že jdu na nějaký zákrok. Jsem rada, že nejsem jediná kdo to řeší 😀
🤣
@Biedronka13 píše:
Ahoj, řeším stejný problém. Na začátku prosince mě čeká první IVF a nechci, aby se o tom v práci vědělo. Rodina je rodina, té to řeknu a podpoří mě. Pracuji v kanceláři a je to psychicky náročná práce, proto bych si chtěla vzít neschopenku na cca 14 dni. Vedoucí jsem řekla, že chodim na kliniku, ale ne o tom, že plánuji IVF. Nevim jestli sedet pul dne u obvodaka nebo si nechat napsat neschopenku v Caru a říct v praci, že jdu na nějaký zákrok. Jsem rada, že nejsem jediná kdo to řeší 😀🤣
Sama nejsi, ja řeším to samé… máme neuvěřitelnou drbarnu a prijit s neshopenkou s razítkem z CAR, to by se hned vedelo
jsem předběžně domluvena s obvoďákem že mi něco napíše.. nebo ještě zvazuji home office, ale to ze stresu moc nevypadnu.. takže PN se mi jeví jako lepší možnost ![]()
@Kater90 nejsme rozhodnutá pro co se rozhodnu 🙄 do toho předoperačni vyšetření, nevím na co se stále vymlouvat a uvolňovat z práce. U nas se na home office nehraje 😞 Kdy te to ceka?
@Biedronka13 ja jsem nastesti predoperacni mít nemusela, ale stejnak ty neustále kontroly daly zabrat..
ja uz mam stimulaci a OPU za sebou, jdu na KET na konci listopadu.. potom si chci dat klidový režim. Jak jsi na tom ty? Ty mas teprve před OPU? A kolikate je to IVF?
Jsem rada ze se s mým obvodakem dá mluvit, řekla jsem mu ze razítko CAR není úplně vhodne když to chci utajit..a on ze něco vymyslime ![]()
@Kater90 tajně doufám, že mi vyšla poslední IUI a nebudu muset podstupovat IVF
příští týden testuji. Pokud bude negativní zacinam s MS stimulovat. Na ET si byla nebo ti doporucili KET?
@Biedronka13 tak držím vše co mam aby IUI vyšla!! Dej vedet..
me doporučili KET a opravdu jsem za to rada, nedokážu si představit ten první týden po OPU ze ještě podstupují ET..navíc když ještě pak podporuje OHSS ![]()
@Kater90 jaký jsi měla protokol a kam chodíš? Je to už třetí IUI, uvidime… take ti drzim palce ![]()
@Biedronka13 měla sem dlouhý protokol a chodím do Heliosu. Bylo to narocny ale po všem co tady čtu sem si lépe vybrat nemohla..některé přístupy CAR co tu čtu nejsou dle myho úplně OK..
Texl je fakt třída a stimulace dela na míru, ne jak na běžícím pase..
Doufam ze vše bude úspěšně..
Kam chodíš ty? A přišli vám na nějaký problem? Držím palce, ono se říká ze úspěšnost se při každým dalším IUI zvyšuje, tak ti budu prát aby to byl o vas případ ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.