Jak se vymluvit, když nechci prozradit IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15427
7.11.19 11:51
@Janli píše:
Já měla kvůli tomuhle připravenou historku diagnostikováním a s odstraňováním endometriózy. Takže nebylo nápadný, že lítám na gyndu a pak jsem doma. Vydržela jsem to takhle držet v tajnosti od začátku stimulace až do třetího měsíce těhotenství, tzn leden-konec dubna, skoro celou dobu na neschopence. Jen je potřeba si k tomu něco nastudovat, aby jsi pak nebyla za blbce.

Taky myslím, že takováhle dobře připravená historka má určitě větší naději na „úspěch“, než říct jen obecně „mám gynekologické problémy“. To v drbacích pracovních kolektivech mělo jen 2 verze vysvětlení: 1. snaží se otěhotnět, 2. je těhotná a jde na potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
7.11.19 12:29

A nemuzes mit jakoze „dovolenou“? Mamka zjisti, ze jsi vylozene na neschopence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.11.19 12:35
@Janli píše:
Já měla kvůli tomuhle připravenou historku diagnostikováním a s odstraňováním endometriózy. Takže nebylo nápadný, že lítám na gyndu a pak jsem doma. Vydržela jsem to takhle držet v tajnosti od začátku stimulace až do třetího měsíce těhotenství, tzn leden-konec dubna, skoro celou dobu na neschopence. Jen je potřeba si k tomu něco nastudovat, aby jsi pak nebyla za blbce.

Já to řešila stejně. A ještě jsem často zmiňovala, jak mě bolí břicho :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.19 14:45

Dovolenou už mám kvůli dlouhé zahraniční dovolené v březnu a dva tydny v létě vyplacanou…:( no uvidíme…něco vykoumam..moc všem dekuju za názory a poznatky :) ;) :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kveta112
7.11.19 16:18

Dotaz

Ahoj, můžu se zeptat, co přesně znamená endometrioza? Tu ještě diagnostikovanou nemám. Jinak mám nepruchodne vejcovody. Nějaká souvislost s endometriozou?

• Citovat
  • Upravit
13765
7.11.19 18:31
@kveta112 píše:
Ahoj, můžu se zeptat, co přesně znamená endometrioza? Tu ještě diagnostikovanou nemám. Jinak mám nepruchodne vejcovody. Nějaká souvislost s endometriozou?

Zkus si to zadat do Googlu, tam se asi dozvíš odpověď rychleji ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.19 22:48
@kveta112 píše:

Ta endometrioza s nepruchodnymi vejcovody muze souviset. Bohuzel, je to potvora. Misto aby castecky delozni sliznice odchazely pri menstruaci z tela ven, tak jdou opacnym smerem a dostavaji se mimo delozni dutinu. Mohou se dostat treba na pobrisnici, na vajecniky. Mohou se vytvorit i endometriozni cysty. Tuto nemoc provazeji velke bolestI.
Preji Ti, abys ji nemela.

Drzim palce, at miminko prijde brzy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
12.11.19 16:24

Ahoj, řeším stejný problém. Na začátku prosince mě čeká první IVF a nechci, aby se o tom v práci vědělo. Rodina je rodina, té to řeknu a podpoří mě. Pracuji v kanceláři a je to psychicky náročná práce, proto bych si chtěla vzít neschopenku na cca 14 dni. Vedoucí jsem řekla, že chodim na kliniku, ale ne o tom, že plánuji IVF. Nevim jestli sedet pul dne u obvodaka nebo si nechat napsat neschopenku v Caru a říct v praci, že jdu na nějaký zákrok. Jsem rada, že nejsem jediná kdo to řeší 😀 :wink: 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
12.11.19 21:15
@Biedronka13 píše:
Ahoj, řeším stejný problém. Na začátku prosince mě čeká první IVF a nechci, aby se o tom v práci vědělo. Rodina je rodina, té to řeknu a podpoří mě. Pracuji v kanceláři a je to psychicky náročná práce, proto bych si chtěla vzít neschopenku na cca 14 dni. Vedoucí jsem řekla, že chodim na kliniku, ale ne o tom, že plánuji IVF. Nevim jestli sedet pul dne u obvodaka nebo si nechat napsat neschopenku v Caru a říct v praci, že jdu na nějaký zákrok. Jsem rada, že nejsem jediná kdo to řeší 😀 :wink: 🤣

Sama nejsi, ja řeším to samé… máme neuvěřitelnou drbarnu a prijit s neshopenkou s razítkem z CAR, to by se hned vedelo :roll: jsem předběžně domluvena s obvoďákem že mi něco napíše.. nebo ještě zvazuji home office, ale to ze stresu moc nevypadnu.. takže PN se mi jeví jako lepší možnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
12.11.19 21:33

@Kater90 nejsme rozhodnutá pro co se rozhodnu 🙄 do toho předoperačni vyšetření, nevím na co se stále vymlouvat a uvolňovat z práce. U nas se na home office nehraje 😞 Kdy te to ceka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 02:03

@Biedronka13 ja jsem nastesti predoperacni mít nemusela, ale stejnak ty neustále kontroly daly zabrat.. :roll: ja uz mam stimulaci a OPU za sebou, jdu na KET na konci listopadu.. potom si chci dat klidový režim. Jak jsi na tom ty? Ty mas teprve před OPU? A kolikate je to IVF?
Jsem rada ze se s mým obvodakem dá mluvit, řekla jsem mu ze razítko CAR není úplně vhodne když to chci utajit..a on ze něco vymyslime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
13.11.19 06:45

@Kater90 tajně doufám, že mi vyšla poslední IUI a nebudu muset podstupovat IVF :wink: příští týden testuji. Pokud bude negativní zacinam s MS stimulovat. Na ET si byla nebo ti doporucili KET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 13:19

@Biedronka13 tak držím vše co mam aby IUI vyšla!! Dej vedet.. :palec: me doporučili KET a opravdu jsem za to rada, nedokážu si představit ten první týden po OPU ze ještě podstupují ET..navíc když ještě pak podporuje OHSS :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
13.11.19 16:15

@Kater90 jaký jsi měla protokol a kam chodíš? Je to už třetí IUI, uvidime… take ti drzim palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
13.11.19 16:44

@Biedronka13 měla sem dlouhý protokol a chodím do Heliosu. Bylo to narocny ale po všem co tady čtu sem si lépe vybrat nemohla..některé přístupy CAR co tu čtu nejsou dle myho úplně OK.. :roll: Texl je fakt třída a stimulace dela na míru, ne jak na běžícím pase..
Doufam ze vše bude úspěšně..
Kam chodíš ty? A přišli vám na nějaký problem? Držím palce, ono se říká ze úspěšnost se při každým dalším IUI zvyšuje, tak ti budu prát aby to byl o vas případ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.