Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se.![]()
Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?
Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.
Anonym, protože rodině sdělujeme jména až po porodu.
Dost bezne jmeno, alespon u nas v pribuzenstvu ale pravda je ze spise v 20.stoleti..ted se s nim uz tak bezne nesetkavam.
Já osobně bych takové jméno nedala, ale tím netvrdím, že je to hrůza. Od bratrance manželka má brášku Rudolfa, říkají mu Rudíku a je to roztomilé
Ono je krásné jakékoliv jméno, když se hezky řekne ![]()
Za mě super, malých bude hrozně málo, a přitom není žádná divočina. A i pro puberťáka se najdou oslovení, která zní úplně v pohodě.
Znám jednoho, je mu asi 5.
Dítě bych tak asi nepojmenoval, ale nepřijde mi to jako divocina.
Za mě lepší Ruda než pátý Honzik, Matyáš nebo Kubíček.
Já osobně bych ho nedala, ale proč ne. Podobné jméno jako třeba Jindřich. A to se taky dává. Akorát se mi nelíbí oslovení Ruda.
Nedala bych ho kvuli asociaci s postrachem prvaku na matfyzu
Ale to jmeno je v pohode, zadna hruza. Osloveni Rudik i Ruda je pro me ok.
Mame 3 mesicniho syna Rudolfa, tak mohu poslouzit i reakcemi okoli. Jako prvni vzdycky padne otazka „Rudolf? A to je po kom?“
Jako by neexistovala moznost, ze si jmeno vybereme jen tak… No nic, je to Ruda po dedovi a vazne premyslim, ze mu to napisu na bodycko. Jinak vekovy prumer nositelu jmena je tusim 59 let
Ze zacatku jsem z toho mela obavy, ale ted to jmeno (diky memu uzasnemu miminku) proste miluju ![]()
Máme Rudolfa, a ne jednoho, v blízké rodině a připadá mi to jako pomsta
Ještě máme takové krkolomné příjmení, takže dohromady s Rudolfem téměř nevyslovitelné… No ale každý, ať si svoje dítě pojmenuje, jak chce. Doma říkáme Rudolfum Rudo, dětem Rudiku.
@Janča6 Ja znam dva a jeden je matfyzak
. Druhy CVUT.
Kazdopadne na me to jmeno pusobi celkem neutralne, zadna pro me bomba, ale nic, co by urazilo. Takze klidne smele do toho. Taky mam deti s mene obvyklymi, nicmene tradicnimi jmeny.
Je to hezké. jestli ještě bude někdy případně druhý syn, tak bych nad Rudolfem neváhala. Poprvé jsem si to ovšem bohužel neprosadila ![]()
Já to mám spojené s tím americkým Santovým sobem s červeným nosem
![]()
@Serpentini píše:
Já to mám spojené s tím americkým Santovým sobem s červeným nosem![]()
já se Shellingerem - René, já a Rudolf, chodíváme na golf…
písnička má příjemnou melodii, je vtipná, takže i to jméno mám spojené s tím, že je to příjemné jméno ![]()
@Kipa22 píše:
René, já a Rudolf, chodíváme na golf…
aha, než jsem si pustila písničku, bylas rychlejší ![]()
Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se.
Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?
Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.
Anonym, protože rodině sdělujeme jména až po porodu.