Co říkáte na jméno Rudolf?

Anonymní
3.1.22 22:46

Co říkáte na jméno Rudolf?

Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se. :kytka:

Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?

Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.

Anonym, protože rodině sdělujeme jména až po porodu. ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12647
3.1.22 22:49
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se. :kytka:

Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?

Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.

Anonym, protože rodině sdělujeme jména až po porodu. ;)

Dost bezne jmeno, alespon u nas v pribuzenstvu ale pravda je ze spise v 20.stoleti..ted se s nim uz tak bezne nesetkavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
3.1.22 22:50

Já osobně bych takové jméno nedala, ale tím netvrdím, že je to hrůza. Od bratrance manželka má brášku Rudolfa, říkají mu Rudíku a je to roztomilé :kytka: Ono je krásné jakékoliv jméno, když se hezky řekne :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16239
3.1.22 22:50

:potlesk: Za mě super, malých bude hrozně málo, a přitom není žádná divočina. A i pro puberťáka se najdou oslovení, která zní úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
3.1.22 22:59

Znám jednoho, je mu asi 5.
Dítě bych tak asi nepojmenoval, ale nepřijde mi to jako divocina.
Za mě lepší Ruda než pátý Honzik, Matyáš nebo Kubíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3202
3.1.22 23:01

Já osobně bych ho nedala, ale proč ne. Podobné jméno jako třeba Jindřich. A to se taky dává. Akorát se mi nelíbí oslovení Ruda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
3.1.22 23:06

Nedala bych ho kvuli asociaci s postrachem prvaku na matfyzu :D Ale to jmeno je v pohode, zadna hruza. Osloveni Rudik i Ruda je pro me ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
3.1.22 23:10

Mame 3 mesicniho syna Rudolfa, tak mohu poslouzit i reakcemi okoli. Jako prvni vzdycky padne otazka „Rudolf? A to je po kom?“ :lol: Jako by neexistovala moznost, ze si jmeno vybereme jen tak… No nic, je to Ruda po dedovi a vazne premyslim, ze mu to napisu na bodycko. Jinak vekovy prumer nositelu jmena je tusim 59 let :lol: Ze zacatku jsem z toho mela obavy, ale ted to jmeno (diky memu uzasnemu miminku) proste miluju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.22 23:11

Máme Rudolfa, a ne jednoho, v blízké rodině a připadá mi to jako pomsta :roll: Ještě máme takové krkolomné příjmení, takže dohromady s Rudolfem téměř nevyslovitelné… No ale každý, ať si svoje dítě pojmenuje, jak chce. Doma říkáme Rudolfum Rudo, dětem Rudiku.

• Citovat
  • Upravit
31080
3.1.22 23:13

@Janča6 Ja znam dva a jeden je matfyzak :think:. Druhy CVUT.

Kazdopadne na me to jmeno pusobi celkem neutralne, zadna pro me bomba, ale nic, co by urazilo. Takze klidne smele do toho. Taky mam deti s mene obvyklymi, nicmene tradicnimi jmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
3.1.22 23:14

Je to hezké. jestli ještě bude někdy případně druhý syn, tak bych nad Rudolfem neváhala. Poprvé jsem si to ovšem bohužel neprosadila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
3.1.22 23:32

Já to mám spojené s tím americkým Santovým sobem s červeným nosem :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
3.1.22 23:47

René, já a Rudolf, chodíváme na golf… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.1.22 23:54
@Serpentini píše:
Já to mám spojené s tím americkým Santovým sobem s červeným nosem :oops: :D

já se Shellingerem - René, já a Rudolf, chodíváme na golf… :mrgreen: písnička má příjemnou melodii, je vtipná, takže i to jméno mám spojené s tím, že je to příjemné jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
3.1.22 23:56
@Kipa22 píše:
René, já a Rudolf, chodíváme na golf… :mrgreen:

aha, než jsem si pustila písničku, bylas rychlejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze