Jméno pro holčičku - Serena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.12.21 22:19

Jméno pro holčičku - Serena

Líbí se vám holčičí jméno Serena?
Manžel je z něj úplně hotový (asi že je velký tenisový fanoušek), ale zbytek rodiny si klepe na čelo, že holka bude chudák, tak nevím. Mně se líbí.
Znáte nějakou Serenu? Jak je se svým jménem spokojená?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64908
26.12.21 22:22
@Anonymní píše:
Manžel je z něj úplně hotový (asi že je velký tenisový fanoušek), ale zbytek rodiny si klepe na čelo, že holka bude chudák, tak nevím. Mně se líbí.

Zadnou, naštěstí, neznam. Jak to budete zdrobnovat, Seri, Ser? Uz to vidim ve škole. Decka uz jsou zvykle na hodne, ale tohle uplne nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
26.12.21 22:28

Já bych teda takový jméno nedala.Jak na ni budete volat? Sereno, Serenko…?a zdrobněle Serynko je to hrozný :nevim: Tady by to bylo hodně neobvyklý jméno a bála bych se, že by se jí posmívali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
26.12.21 22:30

Do českého prostředí teda nic moc. Lidé to budou vyslovovat tak, jak se to píše a to se ty posměšky samy nabízejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1560
26.12.21 22:31

No tak ono záleží na tom, jestli žijete v Česku nebo v zahraničí, tam by se to asi ztratilo.
A taky na příjmení, např. Serena Vomáčková není žádná hitparáda :think:
Já osobně bych nedala, je spoustu hezčích jmen, ale pokud se vám líbí, tak proti gustu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.12.21 22:36

Jo znám. Serena Williams. Ta to asi neřeší. Do českého prostředí mi to přijde jako slušný úlet. To už raději Serafínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
26.12.21 22:38

Tohle ne. Pokud by to už nutně muselo být a máte alespoň trochu cize znějící příjmení (třeba Weber, Wolf atd.) tak maximálně Selena. Hlavně ne to „R“ tam. Když tu Serenu rozdělím na dvě poloviny… děti a hloupí dospělí budou hodně vynalézaví v tom, na co dcerka kálí…

Manželovi kupte třeba křečka, kterého si tak bude moct pojmenovat a vy stůjte za tím, že dcerka dostane jméno, která dává méně příležitostí k nedůstojným poznámkám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17172
26.12.21 22:38

Proč ne? Klidně Serena Nováková :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8621
26.12.21 22:40

Jemno jako takový v pohodě. Ale do Česka fakt ne. Vám nedochází ta podoba se slovem s.rat? Budete na dítě volet Ser, Seri? Jak nejsme proti neobvyklým jmenum, tak toto fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
26.12.21 22:41

Nelíbí se mi. Je to hodně tvrdé jmeno a snadno se zkomolí se slovem s*át.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2365
26.12.21 22:41

Hele cokoliv má v sobě „sere“ není v českojazyčném prostředí vhodné jako jméno. Co aspoň třeba Selena, když už? Nebo Sierra, Sienna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.12.21 22:43

No ja si vzdycky vybavim tu mašinu tenistku Williamsovou. S českým příjmením to bude jak pěst na oko a zdrobněliny si vubec nedovedu predstavit…

• Citovat
  • Upravit
1375
26.12.21 22:44

Nedala bych ho. Ve škole bude trpět, děti jsou zlé. Tady ani nemusí být člověk velký myslitel, aby holce s tímto jménem ublížil nadavkami a utahoval si z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.12.21 22:47

No, říkat ji Serinka… Tak mi občas říkáme, když náš kocour jde kakat. Říkáme, že chodí serinkat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.12.21 22:49
@Anonymní píše:

A vyslovovat se to bude jak. SÍRÍNA? Znám jen tu jednu od pinčesu a dítěti s českým příjmením bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze