Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Extrémní není, ale je na naše končiny takové zvláštní. Já bych spíš dala rovnou Darek. Taky záleží na příjmení, jaké máte. K cizímu to bude lepší, než k echt českému. ![]()
No nenašli jste jméno. Ty si ho našla. tvému muži a otci toho dítěte se to nelíbí. Hledejte dál. Alespoň se na tom naučíte vnímat toho druhého a hledat takové řešení, aby vyhovovalo oboum. Po porodu se vám tahle dovednsot bude dost hodit.
V tuhle chvíli to fakt neumíš -namísto toho, aby si řešila konflikt směrem ke smíru tak se snažíš najít falešné argumenty (holky na emiminu říkaly, že to je super) pro to, aby si vyhrála ten spor.
Ale pokud ty vyhraješ, tak tvůj muž prohraje a bude nešťastný z toho, jak se jeho syn jmenuje. Opravdu to chceš?
Takže přestaň trvat na Darienovi a hledejte něco, z čeho oba budete spokojení.
Tolik krásných českých jmen, a vy si nevyberete, pro mě… nepochopitelné.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
S manželem už X týdnů řešíme jméno pro našého chlapečka. Nic z českých jmen se nám nelíbíNakonec jsme našli jméno Darien (Darek, Darouš) akorát poslední dobou slyším od manžela, že je to extrémní (i když se mu jméno stále líbí). Vím, že se často neoběvuje ale extrémní mi opravdu neprijde. Kdyby jste potkali někoho s tímto jménem, přišlo by Vám to extrémně zvláštní?
Anonymně - rodina neví že o jménu uvažujeme.
Mockrát děkuji
Lepsi je Dorian..originalnejsi a muze se pripadat vecne mlady..nee Dorian je fakt lepsi.
V dnešní době mi extrémně zvláštní nepřijde už snad žádné jméno. Neobvyklé ano.
Darien zní hezky, byť já osobně bych ho nedala.
Známá má taky Darka, ale je to Darius.
@Ou
Jmeno jsme hledali společně a manželovi se líbí. Myslím, že mě o kompromisech poučovat nemusíte. Jména jsem měla vybrané jiné ale jelikož se mému chlapovi nelibili, tak jsem je ze seznamu vyskrtla. V příspěvku pišu, že se mu to jméno líbí. Váha kvůli reakcím některých lidi.
@Anonymní píše:
@Ou
Jmeno jsme hledali společně a manželovi se líbí. Myslím, že mě o kompromisech poučovat nemusíte. Jména jsem měla vybrané jiné ale jelikož se mému chlapovi nelibili, tak jsem je ze seznamu vyskrtla. V příspěvku pišu, že se mu to jméno líbí. Váha kvůli reakcím některých lidi.
nepíšu o kompromisu, ale o tom, že hledáte něco s čím budete spokojení.
A ne - chlap který ti něco odkýve a pak se snaží říst, že to je extrémní jméno není chlap se kterým se sdohodla k obousrrané spoklojenosti.
Nelbí se mu to.
Mně se líbí Darien, ale to Darek…, to mi připomíná film Vrchní, prchni…„..a teď přivítejme miláčka publika, Darka Vránu!“
A v tu chvíli mám jméno Darek spojené s nějakým zkrachovalcem ve středním věku… ![]()
@pannda přesně jsem to jsem chtěla napsat že kalendář je plný takových pěkných českých jmen. Jak pro holky tak pro kluky. Spíš je to pro mě nepochopitelná móda pořád dávat tato jména. Proti gustu… Já půjdu klasickou cestou.
Ahoj holky,
Nakonec jsme našli jméno Darien (Darek, Darouš) akorát poslední dobou slyším od manžela, že je to extrémní (i když se mu jméno stále líbí). Vím, že se často neoběvuje ale extrémní mi opravdu neprijde. Kdyby jste potkali někoho s tímto jménem, přišlo by Vám to extrémně zvláštní?
S manželem už X týdnů řešíme jméno pro našého chlapečka. Nic z českých jmen se nám nelíbí
Anonymně - rodina neví že o jménu uvažujeme.
Mockrát děkuji