Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
Nevíte, jak je to s trendem jmen u dětí? Čekám kluka a vysnila jsem si jméno Teodor ale zároveň nechci jméno, které by se v jeho ročníku často opakovalo. Žádné nové statistiky nejsou. Myslela jsem si, že Teodor je neobvyklé jmeno, ale už si nejsem tak jistá 😕
Mam pocit, že Teodoru prudce přibývá.
Děkuji za všechny odpovědi 🌸
@Sabisek44 píše:řekal bych, že u nás je na celé škole jeden
Ahoj,
Nevíte, jak je to s trendem jmen u dětí? Čekám kluka a vysnila jsem si jméno Teodor ale zároveň nechci jméno, které by se v jeho ročníku často opakovalo. Žádné nové statistiky nejsou. Myslela jsem si, že Teodor je neobvyklé jmeno, ale už si nejsem tak jistá 😕
Mam pocit, že Teodoru prudce přibývá.
Děkuji za všechny odpovědi 🌸
Jak pozoruji v okoli, tak ano, je to cim dal oblibenejsi jmeno. Je to videt i ze statistik, ktere sice konci rokem 2016, ale rekla bych, ze vzrustajici trend v jeho oblibenosti zustava. Na druhou stranu, i kdyz sectu vsechny male Teodory a Theodory, tak jich je porad mnohem mene nez malych Mateju, Matyasu, ale i Adamu, Martinu apod.
Příspěvek upraven 10.12.21 v 20:49
Dvě kamarádky mají Teodora a třetí ho chce, dalšího potkáváme na hřišti. Takže pro mě to vůbec není neobvyklé jméno.
Obecně jich možná přibývá, ale já žádného neznám. Je to pěkné jméno.
Krásné jméno. Znám tři mladšího školního věku a jednoho středoškoláka.
@ka2ka píše:
https://www.kdejsme.cz/…dor/hustota/
to je pět let starý, ne? POkud je to tak oblíbené, tak už budou počty jiné
@vokishka píše:
to je pět let starý, ne? POkud je to tak oblíbené, tak už budou počty jiné
to jo ale je ale je vidět jak to jde ryhle nahoru i když teda já žádnýho neznám ![]()
U nás je to celkem caste jméno, mezi dětmi jich znám několik. Když koukneš na statistiky je asi 10× častěji dávané, než třeba před 20 lety.
Čekám 2.dítě a když by to byl chlapeček, což nakonec není, byl by to Teodor/Theodor
měla jsem pak ale taky dojem, že už je to hodně užívané jméno. Z toho důvodu asi i mě samotnou podvědomě zaujalo.
@Lilypad24 píše: Čekám 2.dítě a když by to byl chlapeček, což nakonec není, byl by to Teodor/Theodorměla jsem pak ale taky dojem, že už je to hodně užívané jméno. Z toho důvodu asi i mě samotnou podvědomě zaujalo.
A holčička nebude Teodora?
V okolí mám jednoho Teodora a jednoho Thea. Je to málo dávaný jméno.