Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…
Marie je krásné jméno, Emilie ujde, Ludmila to je"hrůza severu"…nechceš svoji holčičku za něco trestat že ne
?
Ne dělám si srandu
. Líbí se Vám? Tak ho dejte ![]()
Mě se líbí, není moc obvyklé. Marie bych řekla, že je podobný typ jména, akorát častější. Emilii bych nedavala, kvůli osloveni, budou jí říkat Emička/ Ema a těch je hromada.
Mně osobně se třeba jméno Ludmila nelíbí, no hádám, že na tom, co se líbí, nebo naopak nelíbí mně, až tak moc nezáleží ![]()
Mně se líbí moc a bylo v nejužším výběru pro obě dcery. Starší má Lidušku ve školce ![]()
Mě se to jméno nelíbí. Ale pokud vám ano, tak není co řešit a je pro vás to pravé. Já dala dítěti taky jméno, které je trochu old school, ale nám se líbí.
Evokuuje mi to důchodkyni, ale to je asi dobou
Emilie je takové moc e a i v jednom slově. Taky mi přijde, že se ani moc nehodí k různým příjmením. Emilie Nováková, Emilie Šrobová, Emilie Dvořáková… hrůza… to už se víc hodí Ludmila. Ale jméno vybírejte srdcem sami a né podle diskuzí na emiminu. Tísíc lidí tisíc chutí. ![]()
Hele spíš ne… Jako Ludmila radši bych se jmenovala nějak jinak
a mám to jméno po babiččce v její době to bylo populární jméno asi jako Petra v 90 letech
prostě je hodně žen v dochůdovém věku které postupně vymírají které se jmenovaly Ludmila až jednou vymřou tak třeba pak zažije recesi jako staročeský jméno a nebo taky ne
@ludmilaadamkova mně se spíš nelíbí, že to komolí na Lídu
to je jak u Daniely, taky jí pak každej říká Dano
moje mamka taky zdědila jméno po babičce, prabababičce atd a je z něj celej život nešťastná (i když babičku opravdu milovala) a díky tomu v tradici nepokracovala a jmenuju se normálně
![]()
Náhodou je super, že byste šli proti proudu. Já jsem teda za
Dneska se dávají buď Nelinky a Emičky, nebo Matyldy a Rozálie. Ale takové to „normální české jméno“ jako Petra, Martina nebo ta Ludmila, to už člověk neslyší jak je rok dlouhý. Osobně bych ho nedala, přiznám se, že v tomhle jsem tak nějak podlehla módě.
Emílii bych nedala, protože je to sice moc pěkné jméno, ale těch Emiček je tolik, že už se zavolá Emičko a otočí se na hřišti čtyři.
Mně se líbí. Kdyz jsem byla malá, byla jmena pro „babicky“ i Emilie, Antonie nebo Františka. A jak jsou ted v kurzu. Ludmila je z toho samyho ranku, akorat jeste nepřišla do mody.
Všechny Ludmily, co znám, jsou krasavice, takže mají to tak nějak staromódní asi od pána Boha vykompenzováno.
A třeba varianta Lída už mi tak špatné nepřijde, dokonce mi to zní pěkně. Jo, a co jsem tak slyšela, tak cizincům zní Ludmila libozvučně a dost se jim to líbí.
Marie je OK. Emílie mi přijde jak pro domácí zvíře - kravička Emilka a kozička Emička. Ale to může být jen nějaká moje podivná stereotypní představa… ![]()
@Tomie to neznas evidentne moji tetu… nas rod to s krasou moc nevyhral a teticka tuplem
Ja se odhodlavam rict manzelovi navrh Soňu ![]()
@Lainaire8 Ale Lída je zdrobnělina od Ludmily, ne? To přece není zkomolenina.
To je jako bys řekla, že někdo komolí Jiřího na Jirku…
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…