Jméno Ludmila

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.12.21 14:04

Jméno Ludmila

Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5598
6.12.21 14:07
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…

Marie je krásné jméno, Emilie ujde, Ludmila to je"hrůza severu"…nechceš svoji holčičku za něco trestat že ne :think:?
Ne dělám si srandu :mrgreen:. Líbí se Vám? Tak ho dejte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
6.12.21 14:09

Mě se líbí, není moc obvyklé. Marie bych řekla, že je podobný typ jména, akorát častější. Emilii bych nedavala, kvůli osloveni, budou jí říkat Emička/ Ema a těch je hromada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
6.12.21 14:10

Mně osobně se třeba jméno Ludmila nelíbí, no hádám, že na tom, co se líbí, nebo naopak nelíbí mně, až tak moc nezáleží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
6.12.21 14:12

Když se řekne Ludmila, představím si důchodkyni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.12.21 14:13

Mně se líbí moc a bylo v nejužším výběru pro obě dcery. Starší má Lidušku ve školce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
6.12.21 14:15

Mě se to jméno nelíbí. Ale pokud vám ano, tak není co řešit a je pro vás to pravé. Já dala dítěti taky jméno, které je trochu old school, ale nám se líbí.

• Citovat
  • Upravit
1785
6.12.21 14:21

Evokuuje mi to důchodkyni, ale to je asi dobou :D Emilie je takové moc e a i v jednom slově. Taky mi přijde, že se ani moc nehodí k různým příjmením. Emilie Nováková, Emilie Šrobová, Emilie Dvořáková… hrůza… to už se víc hodí Ludmila. Ale jméno vybírejte srdcem sami a né podle diskuzí na emiminu. Tísíc lidí tisíc chutí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
6.12.21 14:21

Hele spíš ne… Jako Ludmila radši bych se jmenovala nějak jinak

a mám to jméno po babiččce v její době to bylo populární jméno asi jako Petra v 90 letech

prostě je hodně žen v dochůdovém věku které postupně vymírají které se jmenovaly Ludmila až jednou vymřou tak třeba pak zažije recesi jako staročeský jméno a nebo taky ne

• Citovat
  • Upravit
5810
6.12.21 14:26

@ludmilaadamkova mně se spíš nelíbí, že to komolí na Lídu :? to je jak u Daniely, taky jí pak každej říká Dano :roll: moje mamka taky zdědila jméno po babičce, prabababičce atd a je z něj celej život nešťastná (i když babičku opravdu milovala) a díky tomu v tradici nepokracovala a jmenuju se normálně :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
6.12.21 14:27

Náhodou je super, že byste šli proti proudu. Já jsem teda za :) Dneska se dávají buď Nelinky a Emičky, nebo Matyldy a Rozálie. Ale takové to „normální české jméno“ jako Petra, Martina nebo ta Ludmila, to už člověk neslyší jak je rok dlouhý. Osobně bych ho nedala, přiznám se, že v tomhle jsem tak nějak podlehla módě.

Emílii bych nedala, protože je to sice moc pěkné jméno, ale těch Emiček je tolik, že už se zavolá Emičko a otočí se na hřišti čtyři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
6.12.21 14:28

Mně se líbí. Kdyz jsem byla malá, byla jmena pro „babicky“ i Emilie, Antonie nebo Františka. A jak jsou ted v kurzu. Ludmila je z toho samyho ranku, akorat jeste nepřišla do mody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
6.12.21 14:37

Všechny Ludmily, co znám, jsou krasavice, takže mají to tak nějak staromódní asi od pána Boha vykompenzováno. :lol: A třeba varianta Lída už mi tak špatné nepřijde, dokonce mi to zní pěkně. Jo, a co jsem tak slyšela, tak cizincům zní Ludmila libozvučně a dost se jim to líbí.

Marie je OK. Emílie mi přijde jak pro domácí zvíře - kravička Emilka a kozička Emička. Ale to může být jen nějaká moje podivná stereotypní představa… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18520
6.12.21 14:40

@Tomie to neznas evidentne moji tetu… nas rod to s krasou moc nevyhral a teticka tuplem :D Ja se odhodlavam rict manzelovi navrh Soňu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2378
6.12.21 14:40

@Lainaire8 Ale Lída je zdrobnělina od Ludmily, ne? To přece není zkomolenina. :nevim: To je jako bys řekla, že někdo komolí Jiřího na Jirku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze