Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Znám malou Emílii a říkají ji Milly, Emilko
Ludmila je moje babička, vždy si představím starší paní. Marií je moc, volila bych Emilku.
Mně se Ludmila teda moc nelíbí ![]()
Dala bych radši Marii, to je krásné jméno.
Ale pokud se líbí vám, tak směle do toho, aspoň budete originální mezi všemi těmi Natálkami a Emičkami ![]()
Ludmila se mi nelíbí. Taková stará mladá. Emilie se mi líbí pouze ve tvaru Emily. Marie se mi nikdy nelíbila. Jediná hezká verze Marie je Mia.
Takže bych si nevybrala ve tvém výběru ani jedno.
@ludmilaadamkova píše:
Hele spíš ne… Jako Ludmila radši bych se jmenovala nějak jinaka mám to jméno po babiččce v její době to bylo populární jméno asi jako Petra v 90 letech
prostě je hodně žen v dochůdovém věku které postupně vymírají které se jmenovaly Ludmila až jednou vymřou tak třeba pak zažije recesi jako staročeský jméno a nebo taky ne
Už zažívá. Já jsem měla po jedné spolužačce Ludmile na střední i na vysoké a jinak široko daleko nic, moje dcera má ve školce Ludmily dvě a synové ve škole taky nějakou Ludmilu mají. Masové jméno to úplně není, ale už mi to vůbec nepřijde jako nějaké archaické jméno. A i když mi to chvíli trvalo, musím říct že jsem mu přišla na chuť, stejně jako Mileně.
Ono se začnou vracet i ty Boženy, Květy, Jiřiny, Vlasty, Věry, Miluše, Zdeny a další davovky dnešních prababiček.
@Michelle_M píše:
Mně se nelíbí ten základní tvar, ale Lída, Lidka, Lidunka, Liduška… ano. Co Lidie? A koukala jsem, že lze asi do RL dát i Lída nebo Lida.
Lýdie ![]()
@Dobrej_tym píše:
@Kelsey Mně se moc líbí Madlenka, ale už se to nepoužívá
myslíš Magdalena?
@mado píše:
Ono se začnou vracet i ty Boženy, Květy, Jiřiny, Vlasty, Věry, Miluše, Zdeny a další davovky dnešních prababiček.
jednu Jiřinku znám.
@Dobrej_tym píše:
Lýdie
https://www.emimino.cz/…etail/lydie/
Může být i Lidie/Lidia, s ypsilon se mi to líbí míň, Lyduška je teda úlet ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…
Neznám Ludmilu, co by měla svoje jméno ráda ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…
Neeeee, Marie, Emílie ok, ale Ludmila? Strašný.
Ludmila - ani jiná jména na - mila nebo -slava se mi nelíbí. Dala bych Emily, ne Emilie. Marie je pro mě prostě " hrůza".
No, já doma jednu 18 letou Ludmilu ( dokonce i s klasickým českým příjmením na Ka) mám. Musím se jí zeptat jesli trpí kvůli jménu… co vím tak se jí nikdy kvůli jménu nikdo nesmál.
Vždycky byla Lidunka, Lidka, Lída. Do důchodkyně má daleko ![]()
Je to krásné a dnes nezvyklé jméno.