Jméno Ludmila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21917
10.12.21 13:31

@Dobrej_tym jenže ty dospělé Anny si nepřeji být oslovovany infantilně a žádné kloudné oslovení z toho jména moc vykouzlit nejde.
Pokud chce být někdo celý život oslovován Petruško, nemám s tím problém, ale spoustě lidí tyhle oslovení přijdou vhodná jen do školky nebo úzké rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
10.12.21 13:43

@mado No neřekla bych infantilně, ale pokud si to někdo nepřeje, tak by měl teda vymyslet alternativu, ne? Ani? Ančo? Andulo? Anno? Proč to vlastně nemůže být Anna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.12.21 14:07

@mado Aňa, Anny, Anka, Anika, Anita. Aniz bych musela moc přemýšlet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
10.12.21 16:29
@Dobrej_tym píše:
Hele, a jako protože je někdo tlustej nebo starej, tak se mu nemůže říkat hezky jo? Padesátiletou kolegyni budu teda taky oslovovat Maruško, pokud se skamarádíme.Jinak u nás se Annám říká Andulka :)

Já to teda taky nemám ráda, že dospělou ženskou,,musím,, oslovovat Aničko, jak pětiletou holčičku, protože Anno je fakt divný, Andulo Ančo děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148926
10.12.21 16:49
@Dobrej_tym píše:
@mado No neřekla bych infantilně, ale pokud si to někdo nepřeje, tak by měl teda vymyslet alternativu, ne? Ani? Ančo? Andulo? Anno? Proč to vlastně nemůže být Anna?

Představuju se tak, jsem Anna těší mě… a co myslíš? :D nikdo mi tak neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
10.12.21 16:50

@Ba-stet Anika, Anita to už je jiné jméno a Ančo, Andulo, Anko mi nepřijde moc vlídné. Ale samozřejmě, když mi Anna řekne, ať ji říkám Aneto, tak budu ráda, protože to mi přijde schůdné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
10.12.21 19:46

@mado Tak Ančo není vlídný, ale Verčo jo? Teda nevím :nevim: Ale pravda je, že v tom základním tvaru se lidem moc neříká :)) A někde se přezdívky vymýšlí líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
10.12.21 19:59

Ludmila je krásné, ženské jméno. Emilie i Marie se mi líbí taky. Mia a Emily k českému příjmení je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
10.12.21 20:31
@mado píše:
@Ba-stet Anika, Anita to už je jiné jméno a Ančo, Andulo, Anko mi nepřijde moc vlídné. Ale samozřejmě, když mi Anna řekne, ať ji říkám Aneto, tak budu ráda, protože to mi přijde schůdné.

Tak pak jedině Anče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
10.12.21 20:39

Tak babička byla Ludmila a všichni jí říkali Lidka. :nevim: Liduška už je celkem hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
10.12.21 21:42

Mě se teda Ludmila líbí. A pokud může být, mám ráda i jméno Lada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
10.12.21 21:48
@mado píše:

Anika byla běžná zdrobnělina ještě nejpozději v meziválečných letech. Anita je španělská podoba, u nás se moc nepoužívá, ale u jiných jmen to není neobvyklé - pro Josefa Pepe, Pepino, pro Karla Karlos, například. Takže jasně, jsme u toho, že jméno a jeho podoby se Ti nelíbí, což je samozřemě legitimní, ale fakt to neznamená, že existuje jediná zdrobnělina, která se musí používat bez rozdílu na všechny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
10.12.21 23:19

K těm různým tvarům - babička byla Eleonora a v práci jí říkali Lenka. To mi přišlo dost brutální. Čekala bych spíš Elu nebo Noru…
Jinak asi nejlépe se toho člověka rovnou zeptat, jak chce být oslovován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
10.12.21 23:32
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…

Mě se jméno Ludmila líbí, mám ho jako křestní jméno.
Liduška jako malá holčička se mi moc líbí. Staročeské jméno, a dává se zase.
Pokud se Vám líbí, tak bych ho dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
11.12.21 00:32

Moje mamka je Ludmila. Já jsem Magdaléna a své jméno nesnáším. To už bych se raději jmenovala Liduška po ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze