Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Dobrej_tym píše:
@kolibrik1 Madlenka - domácky Marie.
tak to slyším poprvé, že by to byla varianta Marie, vždy jsem to měla jen k té Magdaleně
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…
A co jen Lída, nedá se dát jen tenhle tvar? To se mi líbí, ale Ludmila ne
@Lainaire8 píše:
@ludmilaadamkova mně se spíš nelíbí, že to komolí na Líduto je jak u Daniely, taky jí pak každej říká Dano
moje mamka taky zdědila jméno po babičce, prabababičce atd a je z něj celej život nešťastná (i když babičku opravdu milovala) a díky tomu v tradici nepokracovala a jmenuju se normálně
![]()
Mne zkoušeli říct jen párkrát Dano, hned jsem to utnula a nikdo mi tak neříkal, jen jedna 6citelka ve 3-4 třídě byla marná. Když si mamce stěžovala že ji nereagují na oslovení Dani, tak ji řekla že se jmenuji Daniela a ona to má respektovat. Od té doby byl klid. Dana se mi zdá hrozně tvrdá, nelíbí se mi
@mado píše:
Ono se začnou vracet i ty Boženy, Květy, Jiřiny, Vlasty, Věry, Miluše, Zdeny a další davovky dnešních prababiček.
Opravdu I Boženy? Neznám skaredejsi jméno, ještě Olina tak
Osobně žádnou Ludmilu neznám, takže si vždycky představím jen svatou Ludmilu a to už je na mě vážně moc oldschool. ![]()
Ale je to samozřejmě úplně normální jméno, o to nic. Já bych ale dala spíš tu Lýdii, má podle mě větší šmrnc.
Marie je sice mezinárodní a variabilní jméno, ale za mě moc tuctové. Emilie se mi líbí hodně, ale je pravda, že jich teď bude víc než dost.
@kolibrik1 píše:
tak to slyším poprvé, že by to byla varianta Marie, vždy jsem to měla jen k té Magdaleně
Treba Babicka od Bozeny Němcové byla Marie-Madla. Driv uplne běžné.
@Cizinka 999 píše:
Opravdu I Boženy? Neznám skaredejsi jméno, ještě Olina tak
Já jsem celkem nedávno potkala několikaměsíční Boženku. Mohla teda být i Božidara, ale každopádně mě to celkem šokovalo. My jsme měli Boženu jako vtip, když jsem nechtěla před porodem okolí říct jméno. Božka mi taky přijde šílená pro moderní ženu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, co říkáte na jméno Ludmila? Mně se docela líbí, manžel si není jist a váhá ještě mezi Marií případně Emilií. Příjmení je tradiční české Ka…
Pro mě je Ludmila jedno z nejvíc „ne“ jmen, která bych zvolila pro dnešní holčičku. Nelíbí se mi ani trochu, ale zdrobnělina „Lída“ ujde. Každopádně bude Ludmila jako Popelka mezi všemi Sofiemi, Stelami a Emami. Vidím to u syna, mají ve třídě Jarmilu a holka si to dost vyžírá. Neříkají jí Jaruš, ani Jarko, ale fakt Jarmilo a působí to tak nějak sedlácky (Jarušky prominou
)
@Anonymní píše:
Nemám ráda oslovení, ktorá nejsou stejné jako jméno. V životě ji budou všichni říkat Lído, Liduško, proto bych já nedala.
@kolibrik1 píše:
Madlenka, Maruska, Maja, Manka…vse Marie.
@kolibrik1 píše:
Taky myslím, že Madlenka je zdrobnělina k Magdaleně, ne k Marii.
@Anonymní píše:
V rodině máme dvě školačky Lidušky. Mně osobně se Marie a Emílie líbí o trošku víc než Ludmila.
@Ba-stet píše:
Treba Babicka od Bozeny Němcové byla Marie-Madla. Driv uplne běžné.
Babička od Němcové byla Magdalena Čudova, pokud vím, tedy ta z matčiny strany.