Jméno Ludmila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148666
11.12.21 10:31
@impossible píše:
Moje mamka je Ludmila. Já jsem Magdaléna a své jméno nesnáším. To už bych se raději jmenovala Liduška po ní.

Obě jména jsou krásná, Ludmila i Magdalena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
11.12.21 10:36

@Narysa Já znám dvě Eleonory a oběma se říká Lenka, dvě Eleny a také jsou to odjakživa Lenky, všechny jsou starší - asi se to dříve tak říkávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
11.12.21 11:09
@impossible píše:
Moje mamka je Ludmila. Já jsem Magdaléna a své jméno nesnáším. To už bych se raději jmenovala Liduška po ní.

Neblazni. Mate obe krasny jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
11.12.21 11:09
@mamoch píše:
@Narysa Já znám dvě Eleonory a oběma se říká Lenka, dvě Eleny a také jsou to odjakživa Lenky, všechny jsou starší - asi se to dříve tak říkávalo.

To je teda paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
11.12.21 11:56

Ludmila je super, budete originální. Má to i dost zdrobnělin - Lída, Liduška, Lili. Mně se to jméno líbí a ve spisovné verzi je takové „vznešené“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.12.21 20:47

Marii ani Emilii bych já nedávala. Na ludmile nevidím nic špatného, tvar Lída je pěkný. V práci máme mladou holku cca 30 a je Libuše. Pro všechny Libuška nebo Líbá a úplně mi k ní to oslovení sedí. A když tu Někdo zmiňoval ty tvary Marie, tak znám holku, která se jmenuje Marijánka. Také moc pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
14.12.21 20:49
@novaa píše:
Marii ani Emilii bych já nedávala. Na ludmile nevidím nic špatného, tvar Lída je pěkný. V práci máme mladou holku cca 30 a je Libuše. Pro všechny Libuška nebo Líbá a úplně mi k ní to oslovení sedí. A když tu Někdo zmiňoval ty tvary Marie, tak znám holku, která se jmenuje Marijánka. Také moc pěkné.

Marjánka je tak pro děcko, v dospělosti už to vypadá drobet blbě. Něco jako Petruška, celý život se tak představovat je moje noční můra. Já se málem taky jmenovala podobnou zdrobnělinou, br. Ted už naštěstí neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
14.12.21 20:53
@Zeoli píše:
To je teda paskvil.

Naše zubarka, kam jsme chodili jako děti používala také pro všechny stejné oslovení. Jednoduše všichni co končili na - slav ( Ladislav, Miroslav, Drahoslav… ) byli Sláveček, takže před cca 30-40 lety měla polovinu pacientů Slávků a bylo to tedy děsné oslovení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
14.12.21 20:58
@novaa píše:
Naše zubarka, kam jsme chodili jako děti používala také pro všechny stejné oslovení. Jednoduše všichni co končili na - slav ( Ladislav, Miroslav, Drahoslav… ) byli Sláveček, takže před cca 30-40 lety měla polovinu pacientů Slávků a bylo to tedy děsné oslovení.

Nahodou super, nic se ji nepletlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
14.12.21 21:37

@novaa ono se to najde i dneska. Moji strýcové jsou Stanislav a Miroslav a Slávek nebyl nikdy ani jeden. Kdežto známá má 4 letého Jaroslava a od narození mu říkají Slavecek. Mně to přijde ujeté, udělat z koncovky jméno. Ale budiž no. Manžel ( a mnohé generace před ním) je Ladislav a Slávek by to byl jedině přes moji mrtvolu. To bych z pusy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
14.12.21 21:50

@andelka83 Tak mě to přijde normální, že se z koncovky udělá domácké jméno. Otec byl Stanislav - jedině Slávek se mu říkalo. Jaromírovi se u nás říká Mirek, Bohumíra je Mirka, Elena je Lenka odjakživa a určitě bych si ještě vzpomněla na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65174
14.12.21 21:58
@andelka83 píše:
@novaa ono se to najde i dneska. Moji strýcové jsou Stanislav a Miroslav a Slávek nebyl nikdy ani jeden. Kdežto známá má 4 letého Jaroslava a od narození mu říkají Slavecek. Mně to přijde ujeté, udělat z koncovky jméno. Ale budiž no. Manžel ( a mnohé generace před ním) je Ladislav a Slávek by to byl jedině přes moji mrtvolu. To bych z pusy nedala.

Slavek se rika uplne bezne, jako samostatne jmeno snad ani neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
15.12.21 06:58
@vokishka píše:
Slavek se rika uplne bezne, jako samostatne jmeno snad ani neni

Na základce byl starší kluk a všichni mu říkali Slávo a i se podepisoval Sláva. Řekla bych, že se tak přímo jmenoval, ale jistá si nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.12.21 10:17

@vokishka mozna Slavoj :think: Ale jinak mi takjy neprijde divné rikat treba Miroslavovi Mirku i Slávku, je to proste varianta jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32904
15.12.21 10:20

@mamoch no moje mamka je Bohumíra a Mirko jí teda naštěstí nikdo nikdy neříkal ( Bohuško, Bohunko, Bobko, Bobino..)
Já vím, že se to tak dělá, ale přijde mi to blbý, aby mnoho jmen mělo stejnou zkrácenou, domácí podobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze