Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Přibývá a celkem dost.. v porodnici jsem slyšela často - byla jsem ram několik týdnů.
A následně mi i pediatračka (rodinná známá), rikala ze teď má novorozence každeho tretiho co je Teodor.
My se zrovna s mojim bavili o jménech. Holku i kluka mi skrečoval
ale u kluka jsme se nějak shodli na Theodorovi
Teda já osobně jsem se ještě s tímto jménem nesetkala. každopádně si myslím, že častost bude menší než u těch klasických jměn jako Jan, Mates, apod.
![]()
Určitě se začíná hodně dávat. A myslim, že před cca 10 lety se lidi taky hodně divili, když dal někdo Olivera, Eliáše, Tobiáše apod. A teď jsou to hodně častá jména. Podle mě to bude i s Teodorem.
Pekne jmeno, mne se libi. Ale osobne bych dala spis Theo. U dcerky jsem zvazovala Thea, ale nakonec je Lea, coz vyjde skoro na stejno.
@warita píše:
Pekne jmeno, mne se libi. Ale osobne bych dala spis Theo. U dcerky jsem zvazovala Thea, ale nakonec je Lea, coz vyjde skoro na stejno.
Lea jako jmeno? Tak ja znam jen holky jmenem Lea (Lea, Leona, Leontyna
@vokishka píše:
V okolí mám také přímo Leu (její taťka miluje Hvezdné války
)
@vokishka píše:
Je pouze Lea, ale rikame ji Leonka
Moje tri kamaradky co rodily v tomto roce maji vsechny Teodora ![]()
Mame srpnatko 2020 Teodor. Mysleli jsme si jak budeme originalni, ale vsichni nas vyvadi z omylu, ze uz nejakeho Teodorka znaji ![]()
@Kolicek95 píše: Český Božidar. Jsme ateistická země a myslím, že jich nikdy nebude mnoho.
Jsem sekulární země, nikoliv ateistická.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jsem sekulární země, nikoliv ateistická.
Nikde jinde tolik ateistů není. Pochybuji, že tu budou lidi ve velkém dávat zrovna toto jméno.
@warita píše:
Taky teď budeme dávat Leu
![]()