Jméno méně časté mezi vrstevníky

Anonymní
14.12.21 19:24

Jméno méně časté mezi vrstevníky

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Přemýšlíme nad jménem pro druhé dítě. Vzhledem k tomu, že už nevychází statistiky o počtech jmen a na covidové mateřské se moc nesocializujeme s cizími dětmi (na vsi potkáme na hřišti dvě děti), tak mám přehled jen o jménech dětí kamarádů.

Chtěli bychom nějaké tradiční jméno, které ale nebude mít polovina třídy. Máme Františka a hledáme z podobného soudku dívčí i chlapecké jméno. Máme české příjmení. Slovanská jména se nám většinou nelíbí. Díky za tipy.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148843
14.12.21 19:38

Magdalena, Evžen, Rudolf, Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42141
14.12.21 19:41

Antonín, Josef, Stanislav, Jindřich,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
14.12.21 19:41
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.12.21 19:44

@Havlova zrovna Antonínů je teď hrozně, taky sem dala s vidinou, že není moc populární a od té doby se s nima roztrhl pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
14.12.21 19:45

Alžbeta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2386
14.12.21 19:49

Hledala bych mezi jmény z generace našich prarodičů. Zdeněk, Otakar, Emil, Cecílie, Helena, Irena… Asi to nejsou ty nejlepší příklady, teď mě úplně nenapadá nic moc neslovanského, ale snad je jasné, kam mířím.

Na druhou stranu se tahle jména teď vracejí, takže ti nikdo nezaručí, že se netrefíte do něčeho, co zrovna bude mít nečekaný boom. Ale to neodhadneš nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 19:51
Díky všem za tipy.
@DanielaD píše:
Statistika jmen

Ta statistika bohužel končí rokem 2016. Pak ještě existují statistiky za leden, ale jen do roku 2019.

• Citovat
  • Upravit
148843
14.12.21 19:52

Jindřich, krásné jméno a k Františkovi se hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
14.12.21 19:58

Vendelín, Roman, Renata, Romana, Edita, Ivona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.12.21 19:59

Samuel, Metoděj, Vendelín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148843
14.12.21 20:01
@jkra píše:
Samuel, Metoděj, Vendelín.

Samuelů je ted plno. Máme tu jednoho Jeronýma, taky dpbrý jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
14.12.21 20:01

Já jsem u kluka chtěla Václava nebo Miroslava, ale bohužel ani jedno neprošlo přes manzela. Pak se mi líbí Jan, ale už moc ne Honza, takže to jsme taky nedali. Z holek jsem zamilovaná do jména Alena, ale opět neprošlo přes manzela. Pak Hana a Petra, Martina. Ani jedno manžel nechtěl. U prvních dvou dětí jsme se shodli vcelku v pohodě, ale to třetí byl boj :D tak vám přeji snadný a hlavně shodný výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
14.12.21 20:02

Karel (normální jméno, ale myslím ze malyho Kaju jsem v životě nepotkala ), Martin, Jiří, David
Z holcicich třeba Johana, Adéla, Klára.
Záleží co se vám líbí, ale souhlasím, ze ke klasickému českému příjmení nepatří žádná divočina ani nic přehnaně,,moderního”
Takhle, jestli se vyhnete Tobiášům, Matyášům (a vsem ostatním ášům), Sebíkům / Samíkům a z holcicich všem Elí / Emí a Sofinkám, nebala bych se :D Ale samozřejmě na vesnici to muže bejt jiný, u nás frčí už několik let výše zmiňované a t tak, ze mám pocit ze jiný jména ani neexistujou. A lidi je furt dávaj dál, tak asi patřím k menšině :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
14.12.21 20:04

Tak asi vezmi kalendar a na papir si pis ty, u kterych si jednoznacne teknes, ze jo. A pak z nich vyber jedno klucici a jedno holcici.
Mne se libi: Alzbeta, Magdalena, Alexandra, Veronika, Berenika, Gabriela, Dagmar, Lydie, Linda, Erika, Klara, Nina, Lenka, Nela, Julie, Ester, Tereza, Andrea, Stela, Sona, Zofie, Eva, Sarka, Kristyna, Lada, Sandra

Jan, Lukas, Jiri, Ondrej, Jakub, Matous, Hynek, Alexandr, Tomas, Filip, Vaclav, Karel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze