Jméno méně časté mezi vrstevníky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
emouen
15.12.21 17:36

K Františkovi by pasovala Anastázie, Daniela, Beatrice, Helena, Evelína, Šárka, Gabriela… myslím že teď nefrčí žádné z těchto jmén. Klučičí Jiří, Jindřich, Stanislav, Jaroslav, Robert, Miroslav, Aleš, Roman, Šimon.

• Citovat
  • Upravit
8302
15.12.21 22:16
@MatkaMatceVlkem píše:
Jinak pokud chceš být opravdu originální, tak dej jakéhokoli -slava. I když je to těžce slovanské.
Podle zdejších diskuzí jsou to ta nejvíc fuj jména a nikdo je nedává. My ho dali. Milujeme ho a ve třídě bude s největší pravděpodobností jediný.

Fuj jmena jsou spis ty Sofinky, Eminky, Elinky, Sarinky, a „ášové“, proste jmena bez fantazie a tuctovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
15.12.21 23:09

Tak já jsem si myslela, že jsme letos dali pro syna jméno, které už hodně dlouho nefrčí a věkový průměr je cca 60 let a ani v diskuzích nebyl populární a vy už jste ho tu řekli několikrát. Chjo.

• Citovat
  • Upravit
5640
15.12.21 23:43

Klučičí - Eduard, Kvido, Karel, Bohdan, Ivo, Erik, Vlastimil, Oldřich, Vladimír…

Holčičí - Denisa, Lucie, Gita, Eva, Petra, Jana, Ingrid, Helena, Zita, Dita, Leona, Jolana, Ida, Erika…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5661
16.12.21 00:03

Z mužských by se mi líbilo Antonín, Karel, Josef, Václav. Z ženských Josefína, Anna, Marie :kytka: A my máme třeba Artura 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.21 00:12
@welovefashion píše:
Antonie, Josefína, Vanda, Radka, Františka, DarjaMartin, Kristián, Ivo, Benedikt, Patrik, Gabriel

ze by k synovi Frantiskovi pridali dceru Frantisku? A proc ne, jmeno se osvedcilo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
16.12.21 03:10

K Frantiskovi bych dala bud Vaclava nebo Karla, sou za me dve top cesky jmena:)
A z holcicich Magdalena nebo Katerina:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
16.12.21 09:25
@warita píše:
ze by k synovi Frantiskovi pridali dceru Frantisku? A proc ne, jmeno se osvedcilo. :mrgreen:

Se směješ, ale známá měla celou rodinu Petr, Petra, matka, otec, syn, dcera, děsně matoucí 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.12.21 10:25
@Zeoli píše:
Fuj jmena jsou spis ty Sofinky, Eminky, Elinky, Sarinky, a „ášové“, proste jmena bez fantazie a tuctovky.

Já si nemyslím, že jsou to fuj jména. Naopak, třeba Sofie je krásné jméno. Ema i Eliška taky. U nich je problém jejich četnost. Místo toho, aby člověk řekl „Jé, to jste vybrali krásné jméno“, spíš řekne „Ježiši, další Sofinka.“ Ášové se mi nelíbili nikdy.
Prostě jsou tato jména momentálně populární jako kdysi třeba Jana a Petr. Blbý je, že v každé třídě jsou teď minimálně dva Matyášové a tři Emičky. Z kdysi originálních „znovuzrozených“ jmen se staly těžké tuctovky.
Já obecně moc nechápu tu snahu dát za každou cenu dítěti originální jméno. Pro mě osobně musí mít jméno určitou symboliku, musí se hodit k příjmení, musí mít libozvučné zdrobněliny a když se za něj jednou nebude dítě stydět, tak je to další plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.21 11:03
@MatkaMatceVlkem píše:Já obecně moc nechápu tu snahu dát za každou cenu dítěti originální jméno. Pro mě osobně musí mít jméno určitou symboliku, musí se hodit k příjmení, musí mít libozvučné zdrobněliny a když se za něj jednou nebude dítě stydět, tak je to další plus.

ja zase nechapu tu potrebu zapadat do davu. Nejdulezitejsi funkce jmena je jasna identifikace jedince. Pokud je jmeno tuctove, at uz to je jakekoliv jmeno, tak tuto nejdulezitejsi funkci neplni.

Navic, nejak nechapu, proc lidi chteji zapadat do davu. Ja naopak zapadat nechci, chci byt jedinecna a i pro me dite si preju to stejne. Symbolika je mi vseobecne jedno, protoze nikomu nad hlavou nevisi vyznam jeho jmena, tak aby si ho ostatni mohli precist, takze jaky to ma smysl? Zadny! A co se tyka toho, zda se hodi nebo nehodi k prijmeni, to je otazka nazoru. Mne Šarlota Nováková nijak usi nedere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.12.21 11:55
@warita píše:
ja zase nechapu tu potrebu zapadat do davu. Nejdulezitejsi funkce jmena je jasna identifikace jedince. Pokud je jmeno tuctove, at uz to je jakekoliv jmeno, tak tuto nejdulezitejsi funkci neplni.Navic, nejak nechapu, proc lidi chteji zapadat do davu. Ja naopak zapadat nechci, chci byt jedinecna a i pro me dite si preju to stejne. Symbolika je mi vseobecne jedno, protoze nikomu nad hlavou nevisi vyznam jeho jmena, tak aby si ho ostatni mohli precist, takze jaky to ma smysl? Zadny! A co se tyka toho, zda se hodi nebo nehodi k prijmeni, to je otazka nazoru. Mne Šarlota Nováková nijak usi nedere.

My dvě na to máme úplně opačný názor. A je to v pořádku, jinak by na světě byla nuda a všichni by se jmenovali třeba René. ;) :D
Pro mě třeba vůbec není důležité vyčnívat z davu a symbolika jména, nejen ve smyslu původu jména, ale i asociace s blízkou osobou (obě děti máme pojmenované po blízkých příbuzných - ženská jména jsme přeměnili v mužská) je pro mě nesmírně důležitá.
Celkem se mi líbí asijská jména. Myslím tím to, že každé jméno znamená úplně něco jiného. Stejně to měli indiáni. U nás, kde vybíráme jména z kalendáře bohužel nikdo nemůže být stoprocentně jedinečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149320
16.12.21 11:57

@MatkaMatceVlkem A to by mě docela zajímalo, jak bych se jmenovala po indiánsku já :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
16.12.21 12:00
@Anna766 píše:
@MatkaMatceVlkem A to by mě docela zajímalo, jak bych se jmenovala po indiánsku já :think:

„Stara stANNova kuze“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
16.12.21 12:13
@Anna766 píše:
@MatkaMatceVlkem A to by mě docela zajímalo, jak bych se jmenovala po indiánsku já :think:

To by mě zajímalo taky. :D Možná na to existuje nějaký online generátor. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149320
16.12.21 13:02
@warita píše:
„Stara stANNova kuze“ :D

Tacopořádluxuje :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek