Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja porad vsem vnucuju toho Radovana, nebot nam nevysel
. Jeste se mi celkem libi Premysl. Z holcicich jmen jmena bezna v nasi generaci - Lenky, Martiny, Jany - prakticky mezi dnesnimi detmi nepotkas. Ja sveho casu chtela Gabrielu, ale u chlapa mi neprosla.
Antonie, Josefína, Vanda, Radka, Františka, Darja
Martin, Kristián, Ivo, Benedikt, Patrik, Gabriel
My budeme mit Ludvika v pripade syna. Holka bude mozna Alena.
My chtěli pro kluka Jindřicha nebo Václava.
U holek jsem z nejmenovaných ještě nepotkala třeba Rút nebo Bohdanu (tu chtěl manžel).
Když nechcete vyloženě slovanská, tak mě pro kluka napadá Petr, Karel, Radek, Martin, Mirek, Filip, David, Ondřej, Pavel, Eduard, Jiří.
Pro holku Monika, Markéta, Štěpánka, Pavlína, Martina, Leona, Kateřina, Marie, Jana, Diana.
Jak už bylo řečeno výše, pokud nedáš Tadeáše, Matyáše, Sebastiana a Maxe. A pak Elinku, Eminku, Sofinku apod. tak máš vyhráno.
Klasickými jmény se v dnešní době stávají tyto. A obyčejný Petr bude zanedlouho exotikou.
Jinak pokud chceš být opravdu originální, tak dej jakéhokoli -slava. I když je to těžce slovanské.
Podle zdejších diskuzí jsou to ta nejvíc fuj jména a nikdo je nedává. My ho dali. Milujeme ho a ve třídě bude s největší pravděpodobností jediný.
Jindřicha můžu doporučit také, mám ho doma a musím říct, že se mi líbí i holčičí verze jména, tedy Jindřiška
Jako další bych navrhla Josef, Eduard, Šimon, Antonín, Mirek.
Johanka, Anastázie, Barbora, Anežka, Magdaléna, Kateřina.
Maminky přiznám se, že původ jmen neznám a vybírám pouze dle „líbivosti“ aneb jak bych k Františkovi pojmenovala já, dle svého gusta ![]()
Já měla pro kluka k naší Janě vymyšleného Martínka. No a museli jsme vymyslet druhé holčičí… ![]()
K Františkovi bych dala Kláru, protože má spojitost s Františkem z Assisi. A kluka Petra.
Taky se mi líbí Jindřich.
A v rodině máme i Jindřišku, už třetí generaci.
Já obecně tíhnu k těm “starším” jménům.