Co říkáte na jméno Rudolf?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1300
4.1.22 10:35
@Serpentini píše:
Já to mám spojené s tím americkým Santovým sobem s červeným nosem :oops: :D

taky me hned napadla ta vanocni koleda „Rudolph the red nosed reindeer“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31130
4.1.22 10:48

@Janča6 Klidne by mohl, mi je taky okolo 40, byla jsem rok na MFF, 2001… Svet je malej ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14730
4.1.22 11:09
@Hobitka píše:
@Janča6 Klidne by mohl, mi je taky okolo 40, byla jsem rok na MFF, 2001… Svet je malej ;).

Jeee, ja tam nastoupila 2002 :) On byl teda rocnik 99, informatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.22 11:17

Díky všem za názory! Jsem překvapena množstvím pozitivních komentářů. :kytka:

Jak jste tu psaly, že vám to přijde jako „staromódní“ jméno ze škatulky jako Jindřich, Zdeněk, -slav atd., je pravda, že zrovna tato jména mi přijdou fajn, akorát třeba těch malých Jindřichů je teď kolem nás už zase spousta.

Akorát teda za to zmíněné oslovení Dolfík bych nebyla moc šťastná, to mi přijde jak kdyby se jmenoval Adolf. 8)

• Citovat
  • Upravit
14730
4.1.22 11:20
@Anonymní píše:

Jak jste tu psaly, že vám to přijde jako „staromódní“ jméno ze škatulky jako Jindřich, Zdeněk, -slav atd., je pravda, že zrovna tato jména mi přijdou fajn, akorát třeba těch malých Jindřichů je teď kolem nás už zase spousta.

Akorát teda za to zmíněné oslovení Dolfík bych nebyla moc šťastná, to mi přijde jak kdyby se jmenoval Adolf. 8)

Ale je pravda, ze presne toto osloveni me napadlo. I to spojeni s Adolfem. A to to nemyslim vubec jako vysmech, proste mi to prislo na mysl. Takze je mozne, ze by to napadlo vic lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2036
4.1.22 14:48

Jo, líbí a jméno pro chlapa má být trošku tvrdší ne? Přeci nechcete, aby byl váš syn v dospělosti vnímán jako jemné poupátko 😁. Navíc i to něžné oslovení pro miminko se dá vymyslet. Třeba Rudí, Rudíčku. Je to krásné 🙂. A je zajímavé, že v našķ historii byli přeci Matyáš a Rudolf bratři a teď je jedno jméno brané jako moderní a druhé zastaralé 😅, to mi hlava nebere 🙉. On i ten Matyáš byl před rokem 2000 minimálně dávané jméno a jaká je to teď davovka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
4.1.22 19:46

Za mě je Ruda fajn, mužné jméno pro chlapa :potlesk: S tím sobem možná lidi budou trochu prudit, ale nedejte se. To máte stejné, jako s Filipem Nelou a Sárou - dodnes vám někteří budou tvrdit, že jsou to psí jména :roll: Jinak, omlouvám se, že odbočuji z tématu. Maminky, máte pocit, že se jméno Jindřich začíná zase vracet? Já jako holka milovala pohádku Princezna ze mlejna. Jméno Eliška, které znám od mala právě z téhle pohádky, se dává a poměrně v hojném počtu. Tak je fajn, že i Jindřich, její milý se „dočkal“ návratu svého jména. Mám synka s tímto jménem, proto ho zde zmiňuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.1.22 19:53
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se. :kytka:

Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?

Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.

Anonym, protože rodině sdělujeme jména až po porodu. ;)

Chtěla jsem ho, mám ho :lol: Miluju tvrdší jména a zdrobnělina Rudynko mě dostala. Manžel říká Rolfe nebo Rudánku.
Taky klasika v TV - Partie krásného dragouna, jak z něj bláznily ženské a oslovovaly ho Rudy :srdce:… taky historie - následník trůnu Rudolf :lol: mě to chytlo a když mě naštve, volám na něj Rudolfe. To se i okolí zasměje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
4.1.22 19:58
@Anonymní píše:

Akorát teda za to zmíněné oslovení Dolfík bych nebyla moc šťastná, to mi přijde jak kdyby se jmenoval Adolf. 8)

Furt jsem měla v hlavě jména bratru Dasslerových (adidas) Adolf a Rudolf…a protože prvorozená dvojčata už měly jiná jména, splnila jsem si aspon Rudolfa, s tím, že může být Dolfí…ale vyplynulo to samo a je to Rudan, Rudynko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
4.1.22 20:14

Za mě dobrý, rozhodně lepší, než všichni ti Sebíci a osmsetpadesát forem jména Matyáš (čím exotičtěji napsané, tím lepší) a další podobné moderní hrůzy, kterých jsou plné školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7945
4.1.22 20:17
@lasiccka píše:
Mame 3 mesicniho syna Rudolfa, tak mohu poslouzit i reakcemi okoli. Jako prvni vzdycky padne otazka „Rudolf? A to je po kom?“ :lol: Jako by neexistovala moznost, ze si jmeno vybereme jen tak… No nic, je to Ruda po dedovi a vazne premyslim, ze mu to napisu na bodycko. Jinak vekovy prumer nositelu jmena je tusim 59 let :lol: Ze zacatku jsem z toho mela obavy, ale ted to jmeno (diky memu uzasnemu miminku) proste miluju :srdce:

Velmi podobné reakce mám na našeho nejmladšího Milánka. Taky mi říkali už v porodnici „to je určitě po otci, že?“
Tak jsem odpovídala, že není, akorát je to už třetí kluk v řadě, tak už je to větší improvizace. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1504
4.1.22 20:39

Jo, ty reakce jsou vtipny, me to pred porodem nenapadlo… Jako rikala jsem si, ze to nebude popularni jmeno, ale nechtela jsem nic hojne davaneho.. no a pak reakce hned primo u porodu, kdyz mi ho dali na břicho a ptali se, jak se jmenuje jeho sestricka doma..Evelinka..jee to je krasne jmeno a on se bude jmenovat jak? Rudolf… Ahaaa, ale to je po nekom, ze jo :lol: Totez jsem si vyslechla u pediatry, na kyclich, ve skolce, no snad uplne vsude. Poprve me to na vterinu zarazilo, ale ted uz si z toho delame legraci i s manzelem. Taky me bavi rikat tomu drobeckovi Rudolfe, zni to legracne :lol: Pro nas je to Rudik, Rudicek, Rudinek, pro babicku Rudanek a obcas Rudolf a Rudy :srdce: Jinak chapu reakce okoli a nevadi mi, ja mam taky spoustu jmen, ktere bych nedala… Snad kazdy druhý v nasem okoli ma doma Honzika, Kubika, Vojtu, Mikulase, Matyase, Tobiáše, Šimona… Taky se mi driv nektera z nich libila a rikala jsem, ze nikdy nedam jmeno po někom v rodine, ale asi jsem k tomu nasemu Rudymu nejak casem sama dospela a nelituju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
4.1.22 20:48
@Anonymní píše:
Zdravím, je mi jasné, že je to asi tak miliontá osmá diskuse o jméně… omlouvám se. :kytka:

Ale chci se zeptat takto „hlasu lidu“ (tedy vás), jak vnímáte jméno Rudolf? Zarazilo by vás to u dítěte v okolí? Znáte nějaké dítě (potažmo miminko) tohoto jména?

Uvažujeme o něm do budoucna… je to v našem případě jméno po (oblíbeném) předkovi z matčiny strany, tj. ani ne přímo jméno děděné otec-syn, ale ani ne vymyšlené „jen tak“.

Za mě strašný promin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
7.1.22 22:04

Mne se libi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7208
7.1.22 23:15
@Anonymní píše:

Jméno Rudolf mi přijde fakt ošklivé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko