Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mám pocit, že jsem někde četla, že je to prostě věc vydavatele toho kterého kalendáře a vlastně nad tím žádný úřad úplně ochrannou ruku nedrží.
Myslím, že se to zmiňovalo v souvislosti s tím, že ač hodně četný Matyáš, tak dlouho v kalendáři nebyl a tak to lidi slavili různě na Matěje, Matouše atd. A byla tehdy nějaká iniciativa, že rodiče obepisovali nakladatele kalendářů, aby tam toho Matyáše přidali.
Je to tak, jak říká @klamonožka. Je to jen věc nakladatele, proto se to mnohdy liší kalendář od kalendáře.
Díky holky, to jsem si nemyslela, že je to věc nakladatele, ale teď mi to dává smysl, protože nějaká jména mám v kalendáři a jiné zase v diáři, tam jich mam mnohem vice
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, zda nevíte, kdo zadává, jaká nová jména budou v kalendáři? Je to zřejmě na základě ČSÚ, on ale dává podnět k těm jménům?
no, asi nikdo ![]()
ale je to škoda…kdyby byla nějaká jmenná komise, hmmmmm
já bejt členem, tak by jako první letěl Kamil a Květoslav
uuuu
a z ženských?, to ani nevím, podívám se
Kunhuta tam předpokládám není
Zina, Naděžda…no, některý ty ruský, ty by šly
![]()
třetí kosmickou
Zajímalo by mě, zda nevíte, kdo zadává, jaká nová jména budou v kalendáři? Je to zřejmě na základě ČSÚ, on ale dává podnět k těm jménům? Zajímalo by mě to jen čistě ze zvědavosti, protože mám svátek v určitý den, mrknu o rok později a už tam mám další jméno se mnou apod.