Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vloni jsme se s bráchou mamince složili na nový netbook. Letos to budu řešit jen drobnějšími dárky. Mám v plánu teplou deku, a každý rok dostane něco s fotkami dětí (tři roky po sobě jsme nechali dělat kalendář s jejich fotkami, dostala hrneček s fotkou a letos bude něco podobného). Pak nějaké dobré víno. A vždy ji potěší parfém, ten kupuju taky na Vánoce často.
Mám stejný problém
Děti zatím nemáme, takže odpadá možnost kalendářů s fotkami dětí, fotoalb apod. Dávat dárkové koše mi přijde zvláštní, ty se u nás dávaly jen při velkých narozeninách.
Spíš mě napadá, že vytvořím něco sama… Táta miluje cokoliv naložené v rumu (alkoholik není
) - z léta tam mám višně, u strejdy si zamiloval naložený ananas, k tomu možná přidělám nějaký nakládaný sýr apod. On je přes to žrádlo ![]()
Ale u maminy pořád nevím ![]()
Naši jsou teda strašný cestovatelé, tak jsme se s manželem, sestrou a jejím snoubencem skládali na víkendový poukaz v Dětenicích, letos to vidíme na nějakou poznávačku, popř zase nějaký romantický poukaz na Červenou Lhotu či tak něco. A pak vždycky drobnosti, tátovi nějaký výběr piv - je to pivař a něco do auta/do autobusu, je to řidič a mamce nějaký hezký šátek a luxusní vínko. Já mam spíš problém se ségrou a švagrem co jim dát ![]()
Většinou dávám lístky do divadla. Letos k tomu přibude krátká dovolená (s námi).
Letos dávám rámeček na fotky, který se dá připojit k wifi a posílám na něj fotky z mobilu. Zatím to vypadá jako úspěšný dárek.
Mámu mám stále jako ženu, takže parfémy, kabelky, kosmetika. I z ciziny jí vozím kosmetiku a zatím se to setkává s úspěchem.
Poukaz na kvalitní večeři (je fajn, když v tom městě, kde je ta restaurace, žijí a nemusí tam dojet)
Táta je oříšek a dárky jsou specifické, spíše technického rázu. Takže kamera do auta, dron a takové hlouposti. Tchán zase má rád věci na zahradu.
My se skládáme s bráchou na prodloužený víkend do Třeboně
(večeře, masáže
navíc to kupujeme, že pojedou ještě v prosinci, tak to vyjde o dost levněji. Už pojedou po 3 a vždycky si to naramne uzijou. Jinak mamka voňavka, kabelka nějakej hadérek ![]()
Já mám jen maminku a kupovat jí dárek je složité
Na kosmetiku si moc nepotrpí, keramiku a jiné pitominky už vůbec ne.Je taková praktická ženská bych řekla.
Já budu dávat všem knížku, mnou háčkované šály, kalendář s fotkami dětí a pak budeme s dcerou péct perníkové zvonky, které sama ozdobí a domácí likér. No a pak asi nějakou kosmetiku a pro mamku skleněné zvířátko (sbírá je), aby nebylo vše home made ![]()
My jsme se domluvili, že dárky už se dávají jen dětem, takže většinou předáme jen pozornost jako fotoknížku s dětmi, domácí čokoládové pralinky, loni jsem dělala instantní bramboračku (hezkou sklenici se směsí nasušených hub, kořenové zeleniny, libečku, kmínu, majoránky), vyměníme si i domácí marmelády a další podobné věci. Ale ani to nebereme jako dárek a nedáváme to tajně pod stromek (protože dětem by se těžko vysvětlovalo, kde vzal Ježíšek naše fotky, a ty jedlé dárky vyrábíme s dětmi a učíme je, že Ježíškovi můžeme pomoct a nějaké drobnosti si můžeme i vyrobit).
Dřív jsme dávali lístky do divadla nebo dědečkům na nějaké sportovní akce, knížky, kosmetiku (dražší krémy nebo parfémy), občas legrácky jako kýbl sloního trusu (nadšenému zahrádkáři), tchýně měla radost z velkých a hezkých samozavlažovacích květináčů (což mimochodem vyšlo na víc než krátká dovolená, ale sama by si je nekoupila a krásně to u nich prokouklo), párkrát jsme i využili Skutečný dárek od Člověka v tísni (obdarovaný tedy dostal poděkování, že daroval např. krávu jedné rodině v Africe apod.)
@NikysekR Z aronie ze zahrady. Všichni jsou z něj nadšení. Dáváme ho i kamarádům, se kterými si na vánoce vyměňujeme drobné dárky.
Ja mam strasny problem s tchanovci. Bydli na vesnici, oba v duchodu, nic nepotrebujou, doma maji „vsechno“. Babicka nema rada kramy, to je schopna vyhodit i funkcni vec, kdyz ji nepouziva. Auto maji na dojeti do mesta. A hlavne jsou to pecivalove
, nejradsi doma, nikam nejezdi. Ani dovolena, ani lazne…nic. Jednou jsme jim koupili listky do otaciveho hlediste a to bylo kecu…babicka jela, ale deda odmitl a jeste drzkovat
. Mate pro me nejaky typ?
![]()
Jednou jsme tchanovi koupili satelit, to bylo radosti
. Sice to stalo asi 5tisic, ale byl to za ty leta jedinej darek, kterej ocenil. Sedi celej den v kresle a cumi ba telku
.
Letos budu dělat balíčky spešl drogerie a kosmetiky, spolu s vitamíny..
@Lucmína co třeba nějakou tu masážní podložku na křeslo, nebo vyhřívanou deku, tlakoměr, vitamíny, křížovky, takové ty věci… ![]()
Dobrý den

Taky už začínáte přemýšlet nad dárky k Vánocům?
Letos pro děti mám namyšlené, ale nevím, co koupit rodicům
Co kupujete takle vy? Budu ráda za případné rady apod
Děkuji