Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mamči nevíte, které zoubky rostou dřív - stoličky nebo špičáky???? My teď máme 8 zoubků (jedničky a dvojky nahoře i dole) a dnes ráno jsem objevila nahoře 2 prořezávající se stoličky a dole 1. Špičáky nemáme ještě žádné.
Nevíte jestli to normální????? Já vím, že je to jedno, že vyrostou tak jak budou chtít. Jen mě zajímá jak jste na tom ostatní.
Díky Lenka
Ahojky,
myslim, že trojky(špičáky) rostou až poslední…A jestli ne, tak v tom nejste sami…my máme jedničky, dvojky, čtyřky.....a před nima mezeru ![]()
ja myslim, ze to roste kazdemu ruzne. My mame dva dole (v 6m), dva nahore (8m) a jednu dvojku vedle nich (10m)
. A podle tabulek by mely vyrust ty dvojky dole..:)
R.
ahojky,
myslím že by měli lézt jedničky,dvojky,stoličky a pak špičáky ale je to hrozně individuální.
My máme všechny jedničky i dvojky,stoličky na půl cesty(boule a rýhy jdou cítit na pohmat)a prosvítají i špičáky..takže jsem zvědavá co bude dříve.
Stoličky se nám boulí už min.4 měsíce ![]()
Gabka
Ahojky,
tady mám tabulku růstu http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?… , ale jak píší holky i podle naší zkušenosti, je to jen orientační. Zoubky si dělají co chtějí.
![]()
asi špičáky, ale je to individuální. Poradila by asi zubařka…
NiKi
Tak nejdřív až na naprosté výjimky rostou čtyřky a pak trojky a nakonec pětky. Výjimečně jde pořadí podle čísel (3 a pak 4). Zrovna jako období, kdy začnou růst. A někomu rostou podle tabulek, někomu nejdřív horní a pak dolní a tak:)
GaB
U nás je to jak psala Gabinka - po jedničkách a dvojkách máme stoličky - čtyřky, na trojky se čeká ![]()
Obvyklé pořadí je 1, 2, 4, 3, 5
. Tak to píší v chytrých knihách.
My třeba máme 1 horní i dolní, 4 horní i dolní, ale 2 obě nahoře a dole jen jednu. Všechny stoličky Tonči vylezly dříve než dvojky dole
.
IvaPe
Ahojky,
tak malýmu po 1 a 2, po půlroční odmlce:-), vylezli nejdřív 3 a týden na to i 4. Je to asi fakt individuální. Zkrátka co dítě, to unikát ![]()