Nespavost(??) u 15ti měsíčního mimi?

420
20.5.06 19:21

Nespavost(??) u 15ti měsíčního mimi?

Ahojte maminy,
prosím o radu (nebo aspoň o dobrou zprávu :wink: ): moje miminko odjakživa moc nespalo, od půl roku tak deset minut - hodinu odpoledne a pak (s přestávkami) od deseti, jedenácti večer do sedmi až devíti ráno. To se dalo přežít.
Ale poslední týden mi usíná kolem sedmé - osmé večer - a kolem jedenácté, půlnoci se znova budí, s hroznou náladou, unavená. Nálada se jí ještě zhoršuje, jak se snaží usnout znova, ale většinou se jí to nepodaří tak do tří, do půl čtvrté ráno (a dokážete si představit, jak mátožná jsem potom já :lol: :( ) a v sedm už je zase vzhůru, evidentně nerada.

Zkoušela jsem jí nenechat usnout navečer, ale k ničemu to nevede - je samozřejmě stejně nervózní a unavená a nakonec stejně usne (a k půlnoci se vzbudí).
Hlad nemá, mezi buzením jí dávám, stejně jako předtím, UM.
U nás doma se nic nezměnilo.
Je fakt, že jí rostou zoubky, ale zdá se, že jí nic nebolí (a se zoubky nikdy problémy nebyly).
Když ji okřiknu, aby si lehla, zase si poslušně lehne a snaží se usnout, ale nejde jí to a nakonec stejně skončí s pláčem (a mně je jí líto).
Nepomáhá ani, když si ji vezmu do postele, dokonce ani u prsu nemůže usnout.

Nemáte s tím někdo zkušenost? Další týden už nevydržím… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
20.5.06 19:33

Bebatko ve vašem věku bych sázela na ty zuby, to jsou stoličky a pak trojky a ty jsou docela dost záhul:( Zkus, pokud je malá neklidná a pláče, jestli by nezabral nějaký sirup na bolení - když se to zlepší, je to jasný, když ne…ale věřím, že to bude v pohodě, že to je jen dočasná záležitost…My u toho měly horečky a malá byla u toho i nemocná a budila se přesně po 30minutách a bylo to hrozný…možná zoubky něčím znecitlivujícím namazat a holt vydržet…
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
20.5.06 19:52

ahojky, martinkovi kdyz rostly zuby tak jsem mu musela vecer dat sirup proti boletsi jinak by se nevyspal nikdo z nas!
jinak mne jeste napadlo,pokud to nnei od zubu,nemuze to byt treba -pokud jeste kojis-ze bys pila cerny caj nebo kafe?a ona z toho nemohla spat??
ale jinak fakt nevim cim by to mohlo byt.
nas maly kdyz je uz pretazeny, tak pak z toho nemuze usnout a porad rve jak je z toho nervni.pak usne ale neda se snim nic delat-noseni,kojeni hlazeni,vse odmita a jen rve.tak se musi urvat :( tvoje je uz starsi tak nevim,a neni z neceho nervozni??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
21.5.06 19:33

Bebatko,
a co zkusit homeopatický sirup Sedalia.Nezabere prý na všechny děti,ale zkusit by jsi to mohla.Taky jsme měly problémy se spaním a pomohlo to.Dávala jsem 10 dní lžičku sirupu před spaním,pak jsem dala 10 dní pauzu a pak zase 10 dní sirup.Když jsem se koukala na složení,tak obsahuje i chamomillu,která se dává na zoubku.
 Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
22.5.06 10:15

Ahoj, moc děkuju za odpovědi!
Asi máte pravdu, nejspíš to opravdu budou zoubky (stoličky vylezly, ani jsme o nich nevěděli, ale dnešní noc byla s pláčem „jako od bolesti“, takže to bude asi skutečně ono). Všechny zoubky nám doteď rostly tak nějak „mimochodem“, takže s pláčem kvůli zoubkům zatím nemám zkušenosti… moc díky! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí