Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky děláte něco z této luštěniny? Prý obsahuje hodně vápníku, malá totiž odmítá mlíko.
Děkuji
já dávám malé tofu - se soj. bobama se mi nechce patlat (dlouho se vaří a nejsou moc dobře stravitelné) Dávám tofu buď ochucené zeleninou a jemně solené anebo natural,které si pak ochutím sama.
Pokud ti jde o vápník, tak ho obsahují veškeré luštěniny, celozrnné obiloviny (chléb, vločky, kaše), tmavá zelenina jako brokolice,salát,kapusta, semínka (mák, slunečnice, sezam - nejlépe pomleté, do kaší, na chléb s máslem), melasa (z třtin.cukru, používá se jako sladidlo,ale není moc chutná)
Klaris
Soja patří k alergenům, takže s její konzumací raději ještě čekám…
Veru
Přidávám se k Vrony, doktor mě důrazně před sojou a sojovými výrobku varoval-do tří let nedávat! My teda máme stravu pro alergiky, protože jsme oba s manželem alergici,děcka jsou zatím bez projevů. Ale říkal, že je to cizokrajná plodina a že se špatně tráví. Takže bacha!
Jitka a skřítci
jo, jeste, Petuno, jestli malá odmítá mlíko-my měli to samý a já měla strach kvůli vápníku, tak jsem koupila calcium v cucacích tabletách,ty jí nevadily. A taky jí celkem chutná Actimel.Ještě jsem to řešila sýrama-občas sní tvrdý sýr s rohlíkem, když ne, tak jsem se snažila propašovat jinak-sýrová polívka,omáčka, ty miluje.Jitka