Jak na neslusna slova?

Kac
5049
19.5.06 13:38

Jak na neslusna slova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.5.06 13:58

Já nevím, někdo by ti asi řekl, že sakra není až zas tak hrozné, ale …
Kačenka říká občas ježiši, ty brďo, … zatím dělám že to neslyším, nepouřívá to moc často, ale zvláště to ježíši se mi nelíbí. My to doma neříkáme, … Ale přijdou horčí.
Zatím teda spoléhám na to nereagovat (Kačka si to zatím stejně vysvětlit nenechá)

Tkanička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
19.5.06 14:02

Ahoj Kac,
mě sakra nepřijde zas tak strašné, jsou tedy mnohem horší slova. Když dítko pronáší třeba dopr..... :twisted: Ale možná máš jinou míru. :wink: Nicméně já to řešila tak, že jsem na pronesenou nevhodnost nereagovala a Lucinka s tím přestala. Když jí to vytýkáme, tak se taky jen směje a ví, že je to něco co se nesmí a o to víc jí to vábí. :roll: Kamarádka to řešila tak, že si s dcerou řekly, že neslušná slova se neříkají a když nějaké uteče, tak se musí vyplivnout (jako). Jinak to chce jít dítěti samozřejmě příkladem, což je těžké. Slyší to v televizi, na ulici a co mě deptá je to, že moje bezdětné kamarádky nezvyklé hledět na dítě, si leckdy pustí pusu našpacír a to je pak hrůza. :cry: No aspoň že pochopily, že před mým dítětem se nekouří. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
19.5.06 14:21

Ahoj,
ja vim ze sakra neni zas tak hrozne, ale bojim se ze az zacne chodit do jeslicek 1.9. tak mi mozna prisnese neco jineho, tak aych vedela jak mam reagovat.
 kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
19.5.06 14:51

Ahoj, my vždycky říkali, že mu smrdí z pusinky, když řekne sprosté slovo. Docela to fungovalo :wink: Bohužel jen dočasně :cry:
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
19.5.06 15:48

Anička to je dlaždič. Má to po tátovi, on si rád zanadává v autě.
Nám se taky osvědčilo jí říct, že jí smrdí z pusinky. Naštěstí to chápe. Občas kdy nám něco ujede, tak nám kouká do pusinky, jak nám pěkně smrdí.
Teď jí učíme říct R. Nejlíp jí jde při slově prdel. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
20.5.06 19:14

Hm našemu tátovi ta prdka taky ujela a Honzík se hned chytil za zadeček a volal puel :oops: .
Lůca235 dobrý zkus to navrhnout nějakýmu logopedovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.5.06 19:28

U nás bohužel začalo jedno velmi sprosté slovo. No, myslím, že vyloženě netuší, co říká, ale někdy to řekne teda v dost vhodnou dobu…
Rozhodně souhlasim s tím, že se musí okřiknout i naši rodiče. Hlídat sami sebe. I kdybych byla na návštěvě!
Já zatím dělám tytyty, to se neříká, úspěch jak kdy. Zkusím tu ignoraci, a časem asi i to o smradlavé pusince.
Jinak z tý školky, to bude hustý - kolega mi kdysi psal, jak jejich 3letý kluk první den ze školky přišel a povídá mu Čau debile :roll:
Snad to zvládnem…jsem zvědavá na další tipy…musím krotit i manžela
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
20.5.06 19:39

Nam hlidala moje mamka tehdy dvacetimesicni dcerku 14 dni, kdyz jsme byli na dovolene. Kdyz jsme se vratili, rikala dcerka za kazdym slovem „jezisimane“, snad 100× denne. Bylo to jeji prvni ctyrslabicne slovo… Hlavne mne se to ale nelibilo, protoze nechci, aby brala jmeno Bozi do ust nadarmo (takze chapu i tu nespokojenost se sakra…). Nejdriv jsem to zakazala pouzivat me mamce (no, ne vzdy se ji to darilo) a vsichni jsme se dohodli, ze kdyz to dcerka rekne, nebudeme na to vubec reagovat a budeme delat, ze to neslysime, popr. odpoutame pozornost. Fungovalo to spolehlive, dnes (o sest tydnu pozdeji) uz dcerka slovo vubec nepouziva (asi i pomohlo, ze babicka se vratila zpet domu…). Jak to ale delat, kdyz zdroj nevhodnych slov nejde odstranit (skolka…), to zatim nevime, mame jen tuto zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
20.5.06 20:08

Jsem taktez pro ignorovani, zakazovani ma pouze ten ucinek, ze v diteti probudi zvedavost a pocit skvele chutnajiciho zakazaneho ovoce.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect