Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, jak nacpete svým miláčkům sirup na horečku? Když to nechtějí v ničem? Ucpat nos, vrazitkdyž křičí, nebo jak?Budu vraždit!!
Petuno a co zkusit Paralenový čípek? Budeš to mít bez praní a pomáhá taky.
Katka
Petuno - psala jsem ti uz odpoved k te teplotce. Zkus opravdu ten davkovac na leky pro miminka, me se to osvedcilo ![]()
Nevím, jak staré máš dítko, ale když jsme museli v 10 měs. užívat antibiotika, tak jsme natáhli do injekční stříkačky to určené množství, opačným koncem kávové lžičky (vybrali jsme tu, kde je konec zaoblený) opatrně rozevřeli - v podstatě vypáčili pusinku (kterou samozřejmě držela stisknutou) a rychle strčili stříkačku a zmáčkli píst. Pak už nemohla nic jiného, než polknout ![]()
Výhoda byla, když jsem tu měla manžela, který ji držel, ale zvládala jsem to i sama.
já nevim, a co to zkusit vysvětlit?? z předchozí diskuse vím, že je již větší, třeba to zabere…v opačném případě buď násilí nebo čípky, ae ty budou asi pracnější
Nebo změnit sirup..mě malá plivala všechno až na nurofen…ten vyloženě vyžaduje
![]()
GaB
Vitek se naucil zvracet jakykoliv lek. Az ted skoro v roce a pul to je bez problemu. Ale jak mu to nejede, zvraci stejne. At jsem mu to podala, jak jsem chtela.
Takze to jistily cipky.
My to máme taky tak - já to řeším Paralenovými čípky, manžel - veterán z rodiny s pěti sourozenci - je odborník na „zmáčknutý nos“ (je to rychlé a velice efektivní, ale já sama jsem se k tomu ještě neodhodlala). A injekční stříkačka do vypáčené tlamičky se mi osvědčila u koček
, jenže nevím, jak vypáčit tlamičku dítěti
.
Bebatko otevřít pusu se mi někdy povede tím, že malou rozesmívám, lechtám, nebo naopak nabízím flašku s pitím a těsně před jejím vsunutím do pusy vpravím stříkačku…
Ovšem ten Nurofen zabírá v pohodě a osvědčilo se mi víc dávat po maličkých dávkách postupně než najednou, kdy je větší pravděpodobnost, že to vyplive. A taky samozřejmě okamžitě dát něco, co má dítě rádo (pití)…
Jinak trpělivost
GaB
Ty čípky jsou bezva ale měla ve 15 00 hod a v 19 00 měla zase teplotu, tak jsem nemohla dát čípek.Zkusila jsem Ibalgin a to jsem neměla dělat.
Ani na lžíčku, ani do čaje, vše vylité, děs. A vzhledem k tomu, že jsem již na nervy celý den z toho že ani nepije, trpí na zácpu a ještě teplota a ona nechce ani modrý hrneček, čevený, nic. Byla jsem už vynervovaná a teď s tím sirupem…no nevydržela jsem a dala jsem jí přes zadek. Má dva a čtvrt. Asi mě odsoudíte ale já jsem měla před očima tmu. No nedostala jsem to do ní, takže usla a v 21 00 ji dám čípek. Píšou že opd 14-20 kg mám dát 2 čípky. Není to moc? Malá má 14 kg přesně.
Prosím řekněte mi že nejsem krkavčí matka, fakt mi nervy již pracujou. Dva měsíce se trápíme s Lactulosou, stejně chodí co 3-4 dny, honím ji s hrnečkama i kvůli tomu a teď má ještě teplotu a pít nechce ani sirup. Vím, že to není omluva ale musela jsem to tady napsat, protože mám výčitky svědomí,když usla s pláčem a já teď brečím taky!!!
Ahojky,
teď jsme právě doužívali antibiotika a před tím jsem měli několikrát i nurofen. K oběma byl pístový dávkovač. Malá si totiž nenechá vůbec sáhnout do pusinky, takže jsme museli vyvinout trochu násilí. Když jsem ale byla sama, tak jsem si ji položila na zem, klekla si na ní tak, abych ji svými koleny přitiskla ruce k tělu, chytila jsem hlavičku a už byla nucena to spolknout. Tento způsob chycení mi tady poradila jedna maminka, když jsem se ptala, jak odsávat rýmu 14 měsíčnímu dítěti.
Krásný den
Ivulka
No a když řve taky? Nemůže to vdechnout? A co nos, taky ucpete?
Petuno, pokud nemá horečku, ale kolem těch 39, tak bych dala jen jeden čípek, je fakt zbytečný dávat vyšší dávku.
Jinak nos se ucpává obě dírky, právě aby se dítě muselo nadechnout pusou. Ale Ibalgin mi teda dávila taky, protože má blbou konzistenci a navíc takovou zvláštní dráždivou (v krku) chuť.
GaB