Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Počkej,nemůžeš přeci léčit sama dítě,když nevíš co mu je
.Na angínu se dávají antibiotika,pokud si myslíš,že malému není dobře,k té dr. s ním jdi,určitě já bych teda jela (nebo alespon na pohotovost).
Když byl nemocný před 2 měsíci, jen se zeptala, jestli máme doma paralen na teplotu a kapky do nosu a šli jsme. Teď mi připadá stejný. Oba pčikáme, máme rýmu a mě bolí v krku, tudíž asi i jeho.
No právě,když si nejsi jistá,tak běž k dr.Ale většinou když děti bolí v krku,mají angínu,tak odmítají jídlo.Co malý?Jí dobře?
Jí jako vždycky. Zavolám nějaké dětské a domluvím se s ní. Třeba ví o některé, co pacienty objíždí.
Pokud nejsi doktorka, tak přeci nemůžeš posoudit, jestli má tvé mimi angínu nebo ne. Já být tebou, tak zajedu k Mudr, i kdyby ti řekla, že máš dávat paralen a kapat do nosánku - za ten klid to stojí. Já takhle byla s malou před měsícem - podle mě byla nachlazená, dle manžela něco víc (ho bolelo v krku), tak jsem pro klid duše zajela K mudře, která naštěstí potvrdila moje slova.
Držím palce, ať je malý jen nachlazený bez bolesti v krku, ať nemusíte mít antibiotika. A co takhle zkusit taxíka? Vím, že je to dražší, ale pokud se s ním nechceš vláčet MHD …
Obvolám nejbližší pediatričky, jestli nejezdí po pacientech. Fakt ho nechci tahat autobusem kamsi 20 km v takovým počasí. Pak napíšu, co jsem vytelefonovala.
Zakladatelko nedelas si nahodou legraci?To myslis vazne lecit dite sama?Kolik ti je let ze mas takove napady.
Zakladatelko nedelas si nahodou legraci?To myslis vazne lecit dite sama?Kolik ti je let ze mas takove napady.
//Mě teda připadá normální, že se nejdřív poradí třeba tady. Taky netahám děti k doktorce s každým píchnutím, k lehkému nachlazení by třeba v čekárně mohli chytit bůh ví co ještě. Když mi připadá, že to není na doktora a potřebuju radu, tak pohledám na internetu nebo doktorce zavolám.
Martina//
Omlouvam se ale bohuzel dotaz co davate prckovi pri angine.............. V tomto pripade je to jane a pokud mu teplota leze nahoru a jeste kor u 7mesicniho mimca u malich deti se ma chodit k lekari v takovych pripadech teplota ktera stoupa.............Zubr: vidim ze deti mas starsi nez zakladatelka a to je neco jineho.
Vy jste asi většinou z města? Nedovede si představit jaký je to na vesnici, kde vám autobus jede dvakrát za den. Volala jsem dětské v nejbližším městě ta říkala, že nemocný dítě nemám nikde tahat autobusem a zajistila nám doktorku, že se přijede odpoledne podívat. Když se teplota nezvyšuje nad 37, nemám s tím nic dělat, jen odsávat rýmu. Teplota se nezvyšovala, tak je to prý obyčejný nachlazení. Ještě byla ta doktorka nepříjemná, že k nám musela. Zakladatelka
kattkka píše:
Je mi 36 a už jsem vychovala dvě děti co jdou právě do puberty. Po letech s dětskýma doktorama vím, že vám stejně řekne každý něco jinýho. Jeden napíše preventivně antibiotika, druhý odkáže na paralen. A jdete ke třetímu a ten studuje v knížce co na to. Myslím, že je dobrý se poptat ženských třeba tady na emiminu, co jim řekla doktorka při podobných potížím a podle toho zvážit, kam jít, kam volat, co zatím udělat.
Holky, co dáváte prckovi při angíně? Doktorka má plánovanou dovolenou a musela bych s ním jet k nějaké jiné. Nechci ho tahat kamsi autobusem. Oba máme pořádnou tekutou rýmu a mě pěkně bolí v krku, takže asi i jeho. Teplota mu leze navrch, zatím má kolem 37. Je nutný se jet ukázat doktorce? Verča