Co s KEDLUBNOU

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1261
30.6.21 19:11

Asi nakoupím samé kedlubny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18270
30.6.21 19:18

Teď jsou moc dobré :) jedeme jak králíci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
30.6.21 19:27
@AnettkaMalus píše:
Jo tak o tom už jsem četla, čím je prosím tě zahušťuješ?

Hladkou moukou, tu šťávu z kedlubny a cibule vydusíš do tuku, a pak přidáš mouku, takže ti vlastně vznikne zásmažka. Pokud bys chtěla celý recept, tak napiš, a já ti ho sem hodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
1.7.21 12:34

@AnettkaMalus Zahušťuju co se dá hraškou, mám toho od nich víc a jsem s tím spokojená :)

• Citovat
  • Upravit
22907
1.7.21 13:23
@ropucha 02 píše:
Hladkou moukou, tu šťávu z kedlubny a cibule vydusíš do tuku, a pak přidáš mouku, takže ti vlastně vznikne zásmažka. Pokud bys chtěla celý recept, tak napiš, a já ti ho sem hodím.

Já bych byla ráda za recept :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
2.7.21 11:08
@lucynka25 píše:
Já bych byla ráda za recept :D

Zadělávané kedlubny
2 střední kedlubny, 1 cibule, uzenina- špekáček, točeňák, nebo gothaj (já někdy nahrazuji uzeným tofu), půl lžičky vegety, černý pepř, lžíce hladké mouky, trocha mléka, olej.
Cibuli nakrájíme nadrobno, kedlubnu a salám na kostičky, a vše orestujeme na oleji, přidáme koření, mírně podlijeme vodou, a dusíme. Až je kedlubna na skus vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, mouku zapražíme, přilejeme mléko, a krátce povaříme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
2.7.21 16:05

@ropucha 02 moc děkuju ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.7.21 16:31

Holky a máte nějaké spešl recepty s celerem? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
2.7.21 18:12
@Marki1985 píše:
Holky a máte nějaké spešl recepty s celerem? :mrgreen:

Asi to není moc spešl, ale celer zbožňuju smažený. A hovězí maso na celeru se zázvorem, ideálně v pomalém hrnci. Kdyby byl zájem, napíšu sem recept. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.7.21 18:29
@ropucha 02 píše:
Asi to není moc spešl, ale celer zbožňuju smažený. A hovězí maso na celeru se zázvorem, ideálně v pomalém hrnci. Kdyby byl zájem, napíšu sem recept. ;)

Prosím o to hovězí zrovna dělám celerovou polívku ale recept chci pomalac mám taky 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
2.7.21 19:06

@Marki1985
Hovězí na celeru se zázvorem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme mletým zázvorem, obalíme v hladké mouce. Krátce orestujeme na oleji v pánvi, aby se maso zatáhlo. Maso si přendáme do pomaláče, ve výpeku osmahneme pokájenou cibuli a najemno nastrouhaný celer, přidáme k masu, podlejeme vodou, a přidáme půl kostky masoxu (odpůrci masoxu jej mohou vynechat). Pomalíme, až je maso měkké. Nezahušťujeme, celer to zahustí dostatečně. Nevíc nám to chutná s rýží.
Maso lze použít i vepřové, ale neí to ono :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
2.7.21 19:23

@ropucha 02 super nápad díky odpůrce masoxu nejsem teď se mi chladí celerová polévka na okně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí