Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@AnettkaMalus píše:
Jo tak o tom už jsem četla, čím je prosím tě zahušťuješ?
Hladkou moukou, tu šťávu z kedlubny a cibule vydusíš do tuku, a pak přidáš mouku, takže ti vlastně vznikne zásmažka. Pokud bys chtěla celý recept, tak napiš, a já ti ho sem hodím.
@AnettkaMalus Zahušťuju co se dá hraškou, mám toho od nich víc a jsem s tím spokojená ![]()
@ropucha 02 píše:
Hladkou moukou, tu šťávu z kedlubny a cibule vydusíš do tuku, a pak přidáš mouku, takže ti vlastně vznikne zásmažka. Pokud bys chtěla celý recept, tak napiš, a já ti ho sem hodím.
Já bych byla ráda za recept ![]()
@lucynka25 píše:
Já bych byla ráda za recept
Zadělávané kedlubny
2 střední kedlubny, 1 cibule, uzenina- špekáček, točeňák, nebo gothaj (já někdy nahrazuji uzeným tofu), půl lžičky vegety, černý pepř, lžíce hladké mouky, trocha mléka, olej.
Cibuli nakrájíme nadrobno, kedlubnu a salám na kostičky, a vše orestujeme na oleji, přidáme koření, mírně podlijeme vodou, a dusíme. Až je kedlubna na skus vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, mouku zapražíme, přilejeme mléko, a krátce povaříme.
@Marki1985 píše:
Holky a máte nějaké spešl recepty s celerem?
Asi to není moc spešl, ale celer zbožňuju smažený. A hovězí maso na celeru se zázvorem, ideálně v pomalém hrnci. Kdyby byl zájem, napíšu sem recept. ![]()
@ropucha 02 píše:
Asi to není moc spešl, ale celer zbožňuju smažený. A hovězí maso na celeru se zázvorem, ideálně v pomalém hrnci. Kdyby byl zájem, napíšu sem recept.
Prosím o to hovězí zrovna dělám celerovou polívku ale recept chci pomalac mám taky 😀
@Marki1985
Hovězí na celeru se zázvorem
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme mletým zázvorem, obalíme v hladké mouce. Krátce orestujeme na oleji v pánvi, aby se maso zatáhlo. Maso si přendáme do pomaláče, ve výpeku osmahneme pokájenou cibuli a najemno nastrouhaný celer, přidáme k masu, podlejeme vodou, a přidáme půl kostky masoxu (odpůrci masoxu jej mohou vynechat). Pomalíme, až je maso měkké. Nezahušťujeme, celer to zahustí dostatečně. Nevíc nám to chutná s rýží.
Maso lze použít i vepřové, ale neí to ono ![]()
@ropucha 02 super nápad díky odpůrce masoxu nejsem teď se mi chladí celerová polévka na okně ![]()