Puding do bábovky?

3011
31.3.09 16:05

Puding do bábovky?

Holky,

moc nepeču, ale mám hroznou chuť na puding a napadlo mě přidat ho do bábovky :? kterou se chystám péct. Neudělá to paseku?

Nemáte nějaký dobrý recept na bábovku s pudinkem? Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
31.3.09 16:07

Jo, ještě jsem zapoměla, že mám jen 1 puding - ne vařený,ale s vodou :( , to je asi málo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
31.3.09 16:31

Ahoj já tě asi nechápu-jak s vodou?
Já bych ho prostě šoupla jako jen ten prášek do mouky, ale myslím že tam určitě dcítit nebude. Tak si udělej nějaké šátečky z lístkového těsta a plněné pudinkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
31.3.09 17:22

Ahoj.Na bábovku sice ne,ale mám výbornej recept na rychlou buchtu..Uděláš těsto na piškot,naliješ na plech,na to cik cak uvařený pudink,můžeš i ten míchaný s vodou.Dáš péct a potom potřeš zakysanou smetanou a posypeš grankem.Je to fakt jednoduchý a rychlý a hlavně dobrý… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
31.3.09 17:28

pudink dany do testa nebude chutnat jako pudink, ale testo setim vyrazne zlepsi.
Ke svatbe jsem dostala kucharku, ve ktere v piskotovem teste nahrazuji polovinu mouky skrobem - je to bajecne, jemnoucke … uz nepecu jinak. akorat skrob je drazsi nez mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
31.3.09 17:49

Danuška: Zaujal mě tvůj recept, jen jsem z těch natvrdlejších,co musí vědět vše do podrobna :oops: - Takže … 1)ten puding dáš až na upečený piškot nebo jen na nalitý na plech?

1. puding myslíš asi klasicky uvařený v mléce ..nebo ve vodě?
  2. tou zakysanou smetanou to pak jakoby dorovnáš do roviny, jo?

---pardon za stupidní otázky, někomu je to asi jasné hned, ale já takové věci obvykle pochopím úplně opačně než mají být :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
31.3.09 18:08

Nejdříve se nalije těsto,potom pudink nechat chvilku vychladit a cik cak nalít na těsto.Pudink klasický,ale může být i ten instantní rozpuštěný ve vodě.No a když je to upečený tak se to potře tou zakysanou a posype grankem a chvilku se to nechá odpočinout.. :D Snad jsem to napsala srozumitelně,já se taky neumím nějak zvlášť vyjadřovat… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
31.3.09 19:04

Hmm, zní to lákavě, díky Danuško :wink: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.09 19:11

Holky zrovna za chvíli tu buchtu jdu péct, tak pokud chcete recept, tak tady je:

Pudinková buchta se zakysanou smetanou
20 dkg cukru moučka
4 vejce
1 dcl oleje
20 dkg hl. mouky
2 pudinky vanilkové
1 l mléka
2-3 zakysané smetany
2 skořicové cukry
1 kypřící prášek
trochu kakaa

Vejce ušleháme s cukrem a postupně při šlehání přilijeme olej. Pak vmícháme mouku a kypř. prášek. 2/3 těsta nalejeme na plech a 1/3 obarvíme kakaem a pocákáme těsto cik cak. Uvaříme klasicky pudink a nalejeme na těsto. Dáme péct na 5 min. na 200°C (těsto prostoupí pudinkem) a potom snížíme teplotu na 150°C a pečeme asi cca 1 hodinu. Na horkou upečenou buchtu natřeme zakys. smetanu a posypeme skořic. cukrem a pak se dá do ledničky vychladit.

Možná to tak nevypadá, ale buchta je hodně jednoduchá a hlavně moc a moc dobrá, tak si nechte chutnat. Tak jsem si udělala chutě a už jdu na to. Zuni

• Citovat
  • Upravit
4498
31.3.09 20:35

Teď přemýšlím, jestli tohle vlastně nedělá moje mamka - pod názvem „péřová buchta“???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
31.3.09 22:01

Holky, pokud máte pekárnu, zkuste:
4 pudinkové prášky (podle chuti - výborné jsou 2 kokosové a 2 čoko) :wink: , 120 ml oleje, 4 vejce, 120g cukru, 1 prášek do pečiva
Nasypte a nalejte vše do pekárny a pusťte cca hodinový program (kontrolujte pro jistotu špejlí-každá pekárna to má trošku jinak…) :D
Je to super a fakt bez mouky… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
na-bena
9.2.13 06:40

bábovka v pekárny

@JVP píše:
Holky, pokud máte pekárnu, zkuste:
4 pudinkové prášky (podle chuti - výborné jsou 2 kokosové a 2 čoko) :wink: , 120 ml oleje, 4 vejce, 120g cukru, 1 prášek do pečiva
Nasypte a nalejte vše do pekárny a pusťte cca hodinový program (kontrolujte pro jistotu špejlí-každá pekárna to má trošku jinak…) :D
Je to super a fakt bez mouky… 8O

Nikdy nevím, kdy mám vytáhnout háky z pekárny, aby se dobře bábovka vyklopila

• Citovat
  • Upravit
2596
9.2.13 08:00

@JVP tak tu peču v klasické formě a troubě :mrgreen: jen hrozně moc nabyde, tak dělám ze 3ks…
ztratila jsem recept, tak si hned opíšu a dneska po dlouhé době udělám, díky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.19 15:22

Jak děláte puding?

Vaříte ho podle návodu tzn. dát si trochu mléka vedle do hrnečku, v něm namíchat pudingový prášek s cukrem a přidat pak do vařícího mléka nebo jinak? Moji rodiče, co si pamatuju, vždy dělali puding tak, že prášek rovnou nasypali do hrnce s mlékem a sladili až úplně nakonec. A já dnes zkusila nasypat prášek do horkého mléka a dopadlo to naprosto katastrofálně :mrgreen: :(

• Citovat
  • Upravit
65219
6.10.19 15:29

Dám část mléka do kastrolku, nechám vařit. Přitom si rozmíchám bokem ve zbytku mléka pudink a pak vleju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí