Koblihy

472
23.3.09 19:29

Koblihy

A když už jsem v tom pečení :lol: , tak ještě poprosím o osvědčený receptík na plněné koblihy, aby se pokud možno daly jíst i druhý den a nebyly hned jako kámen.
Moc díky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4242
23.3.09 22:09

Ahoj Pett,
recept je z rodinne kucharky Mary Berry, delala jsem ho 2× a vzdy mi ty koblihy docela chutnaly :wink: Jednou jsem je doslova sezrala skoro vsechny sama :lol: protoze navsteva nedorazila, dojidala jsem je druhy den a myslim, ze byly ok, tak to muzes zkusit:

16 ks koblih
500 g polohrube mouky a trochu hladke na popraseni
30 g masla nebo margarinu
90 g cukru
7 g aktivniho suseneho drozdi
2 rozslehana vejce
asi 90 ml vlazneho mleka
asi 90 ml vlazne vody
slunecnicovy olej na folii a na smazeni
150 g malinoveho dzemu
125 g cukru
2 polevkove lzice mlete skorice

1. Do velke misy nasypeme mouku, pridame rozehrate maslo. Vmichame cukr a drozdi. Do suchych pri:,–( vlijeme vejce, mleko a vodu. Testo zpracujeme rucne vareckou nebo el.hnetacem.

2. Lehce vymazeme velkou misu. Vypracujeme hladke a pruzne testo. Vytvarujeme z neho kouli a vlozime ji do misy. Prikryjeme folii potrenou olejem a nechame na teple kynout 1 - 1,5 hodiny, az testo vykyne.

3. Testo dame na pomouceny val. Rozdelime ho na 16 kousku. Z kazdeho kousku vytvarujeme kulicku a vyvalime z ni placicku. Placicky naplnime - stred koblihy naplnime 1 kavovou lzickou dzemu. Testo nahore pevne spojime, aby se slepilo.

4. Naplnene koblihy nechame na valu prikryte uterkou 30 minut kynout.

5. Na panvi rozehrejeme olej na 160 stupnu. Do tuku vkladame koblihy tou stranou, ktera byla na vale nahore. Kobliham ponechame v panvi dost prostoru, protoze behem smazeni hned na zacatku znacne nakynou. Nesmazime je zprudka, aby se dobre prosmazily i uvnitr. Osmazime je po obou stranach. Po osmazeni je vysusime na papirovem ubrousku a posypeme mouckovym cukrem se skorici.

Teda uplne tu slintam jak to pisu :wink: Tak jestli je budes delat, at se povedou. 8) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí