Recept na palačinky

2766
21.3.09 17:24

Recept na palačinky

Ahoj holky,
představte si,že jsem je ještě sama nikdy nedělala.Máte recept,aby se mi zaručeně povedly,nepřipálily,netrhaly se a byly prostě výtečné? :D Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
21.3.09 17:58

zaručenej recept když to zvládne i kopyto jako jsem já takže to musí umět každý.Zrovna včera jsem je dělala

Holavně kapku oleje pořádně rozpálit a pak palačinky smažit jen na nejmírnějším plameni!

http://www.pc-guru.cz/…na-palacinky

• Citovat
  • Upravit
11530
21.3.09 18:06

Mám super recept a nemusíš smažit na oleji.
tady je:
3 dcl mléka
2 dcl vody
1 dcl oleje
20 dkg hladké mouky
2 vejce
trošku soli
U nás jednoznačně vedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21612
21.3.09 18:13

Zkus tyto od Apetitu:
http://www.apetitonline.cz/…lacinky.html

myslím jenom to základní těsto ;-)
já Apetit odebírám a ještě se mi nestalo, že by se jídlo nepovedlo. vždy je to velice chutné ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.3.09 18:21

Já je dělám bajlajvoko :) A jsem ráda, že nejsem jediná, kdo začíná se sladkými jídly až hodně po těch slaných :) U nás doma máma sladké nikdy nedělala, tak nemám okoukáno - ale snažím se, moje rodina sladké miluje

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
21.3.09 20:41

SATI…a na čem smažíš palačinky???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
21.3.09 21:12

Já dělám palačinky dost často, rodina je na sladké (snídaně rohlík s medem, oběd palačinky, večeře lívance - ideální jídelníček naší Klárky) a smažím je na teflonce nasucho. Jen pod první dám trošku oleje a pak už nic.
Mají trochu jinou chuť, ale jsou dobré.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
21.3.09 21:43

na teflonce na sucho - nebo jsem měla napsat peču? Prostě nepoužívám olej a jedu na sucho :wink: bože píšu jak hotentot :roll: , ale mám i lepší dny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
21.3.09 21:48

Tož vezmu sklénku(2,5deci) a jednu hrubé mouky, jednu mlíka a jedno vajíčko. Cukr nedávám aby se mi nepřipalovali, sůl není třeba. Pánev si štetečkou potřu olejem, rozpálím a první je zkušební. Pak většinou dolívám mlíko, neb to těsto dělám hodně řídký aby byli palačinky tenoučké. Já na pánvy vyhazuji,ale určo se dá obracet i obracečkou. Po každé palačince znovu namašluji olejem a pak už nestíhám těm našim hladovým klukům dávat na talíře. Zasypaný cukrem, nebo poblemtaný marmeládou nemají chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
21.3.09 21:55

Na půl litru mléka dvě vejce, půl lžičky soli a hladkou mouku přisypávat dokud těsto nezhoustne. Ještě musí být tekuté, ale už husté. Té mouky se neboj, je to pokaždé jinak. Přisypávej, až se ti to bude zdát dobrý, tak usmaž palačinku. Když se bude trhat, chce to mouku, když bude tvrdá, tak mléko.
Smažím na teflonce na tekuté Ramě (kulinesa nebo jak se to píše). Stačí lehce potřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
21.3.09 22:17

Dávám místo části mouky polovinu vanilkového pudingu, palačinky mají lepší chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
22.3.09 00:23

Ahoj,
já dělám sladké palačinky, přidávám do nich ještě tvaroh.
2 vejce
1 vanilkový cukr
125 g měkkého tvarohu (dávám, ale nemusí být) špetka soli (nemusí být)
hladká nebo polohrubá mouka (množství od oka)
mléko (množství od oka).

Těsto dělám takové, aby nebylo moc řídké, ale aby se zároveň dalo ještě lít (přirovnala bych to konzistencí k salku). Smažím na rostlinném tuku (omega nebo lukana).
Syn, ač nejedlík, se po nich může utlouct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
22.3.09 08:29

Dobré ránko,
moc děkuji za odpovědi.Snídaně výborná,na první pokus to nebylo špatné,vyhodila jsme jen jednu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
2.8.12 18:04

Celá rodinka na zahradě u bazénu a maminka teda já tady se patlá s palačinkama… :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.5.13 18:57

Ahoooooj! Potrebujem záchranu - máte niekto overený recept na palacinky bez vajec??? Čo tam pridať miesto vajca, aby boli palacinky provizórne v pohode? Nemáme doma ani jedno jediné vajce a nikde v dedine som nezohnala, do mesta sa mi kvoli vajcu nechce, a na palacinky mám obrovskú chuť! (Som v 12.tt, človek si nevyberie) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí