Batáty - sladké brambory

JVP
568
1.3.09 21:21

Batáty - sladké brambory

Ahoj, poradíte mi, prosím, jak „zpracovat“ batáty 8O Máte nějaký dobrý vyzkoušený recept? Za nápady a rady moc děkuju :wink: :D Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
99
1.3.09 21:26

Ahojky, dovolím si doporučit tyto stránky: http://www.varime-detem.cz a do vyhledávače stačí dát „batáty“. Vyjede poměrně dost receptíků. Dobrou chuť! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
1.3.09 21:34

Díky za tip :) Ten vyhledávač jsem už zkusila :wink: ale napadlo mě, že třeba někdo bude mít odzkoušený receptík..... J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.3.09 21:42

Vařím je místo brambor, třeba pečené kuře a batáty. Dobrý je i „bramborový salát“ ve složení brambory, batáty, vejce, cibule, hrášek, maličko octa a oleje. Vařím je celkem často, ale žádný experiment typu „batátový knedlík“ jsem ještě neprovedla, hlavně proto, že kvůli ceně koupím jeden a ten sníme uvařený k večeři. Ne každému ale chutnají, jsou prostě sladké - a sytější.

• Citovat
  • Upravit
99
1.3.09 22:30

JVP, pokud je u receptů uvedeno (foto), jsou zaručeně vyzkoušené a moc dobré. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.3.09 10:28

Ty brďo! Nikdy jsem toto slovo neslyšela. Díky, že jste mi rozšířily obzory. Kde se dají takové BATÁTY koupit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.3.09 12:19

V Kauflandu, Ternu a Globusu. Ale nemívají je vždy.

• Citovat
  • Upravit
197
9.3.09 10:46
Lendula píše:
Ahojky, dovolím si doporučit tyto stránky: http://www.varime-detem.cz a do vyhledávače stačí dát „batáty“. Vyjede poměrně dost receptíků. Dobrou chuť! :wink:

Tak jmme se divala na ty stranky a uprimne receno me ty recepty moc nenadchly. je tam dost receptu, kde se pridava napr. soja a smetana, to je asi pro vetsi deti, ne? Ja mam rocni holcicku a ackoliv mam celkem rozumny pristup ke zdrave vyzive, tak zrovna sojovku bych ji teda fakt v tomto veku nedala. Mozna pro starsi deti, tam jsou dobre napady, ale momentalne me to tedy prilis neinspirovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
12.3.09 18:40

Ahoj tady se jedi hodne,jsou i ve vetsine kupovanych prikrmu pro mimca.
Jinak lidi je vetsinou pokraji na kolecka a zapecou jako normalni brambory,posoli,zap. misku vymazou maslem a prikryte pecou.Nekdy to i jeste cukruji :roll: hnedym cukrem.
Tady je to priloha ke krocanovy na svatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
17.3.09 19:16

Tak mě tak napadá, Mikulenko, jak se řeknou BATÁTY anglicky? :idea: Díky za odpověď. Člověk se furt učí - i na emiminu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1264
17.3.09 22:21

:lol: no,oni proste rikaji,„sweet potatoes“, :lol: az budem na nakupu,mrknu na to ,jak se to jmenuje,ale maji jich hodne druhu ,to vim,mozna ze ty „bataty“ jsou nakonec neco jineho 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.3.09 07:26

No, to se dalo čekat :lol: Ta angličtina si všechno úžasně zjednodušuje. Čeština má hned pro každý prd (pardon) nový název a právě to je na ní kouzelné. Viz batáty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
13.5.11 07:41

Z anglickeho doslova prekladu sladke brambory ackoliv zjednodusene mne to pripada daleko roztomilejsi nez nejaky batat, to by taky mohl byt banan nebo nadavka proste je to tvrdsi vyraz. Tady u nas jsem je jeste nevidela ani v Kaufu ci v Tesku nemyslim, ze je to bezny prodejni sortiment jako je tomu v Americe ci Canade. Nicmene, Petr Fort v knize „Aby detem chutnalo“ se o nich zminuje doporucuje je rozmackat a ne mixovat, . Co se tyce inspirace s receptu je k politovani, ze je to fakt az pro starsi mrnousy. Ja jsem nasla pro kojence jiste vhodne i pro batolata - tohle
Batáty se špenátem
Ingredience:
batáty
několik špenátových listů
voda
olej/máslo
Postup přípravy: Špenátové listy omyjte, odstraňte z nich řapíky a natrhejte je na menší kousky. Ostrouhané a omyté batáty nakrájejte na kostičky. Batáty a špenát zalijte vodou, přidejte trochu oleje nebo kousek másla a uvařte do měkka. Uvařený pokrm rozmixujte, propasírujte nebo rozmačkejte. Kašičku můžete zjemnit přidáním kojeneckého nebo mateřského mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
13.5.11 08:32

Já je teda v Kaufu potkávám běžně :nevim: Vždycky si říkám, že do příště zjistím nějakej recept a koupim je, ale pokaždé na to zapomenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
13.5.11 14:46

Já z batátů nedělám žádnou vědu a pro našeho malého (16M) je prostě přidám do zeleninových polévek a masozeleniny. Používám je velmi často. Jídlo je pak mírně nasládlé a moc mu to chutná. Mají je i v Tescu (asi ne v každém). Ale s nejlepší kvalitou jsem se setkala v Kauflandu :palec:, v Tescu je na nich vidět, že jsou takové jakoby vyschlé.
Obecně jde asi říct, že jdou použít všude, kde klasické brambory, ale určitě i nasladko - to jsem zatím nezkoušela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí