Zelí

Anonymni
22.2.09 23:54

Zelí

Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nemáte nějaké tipy, co uvařit ze zelí? Je to jedna z mála zelenin, která je k dostání v přijatelné kvalitě za přijatelnou cenu a mé schopnosti jeho využití končí u vepřo-knedlo-zelo nebo kachno-knedlo-zelo.

Potřebovala bych nějaké ozkoušené tipy, co vaříte ze zelí vy? Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
23.2.09 00:18

Zelňačku, halušky… Zelné pečivo… Taky mě víc nenapadá.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.2.09 08:18

Závin plněný zelím. Mňam!

• Citovat
  • Upravit
1039
23.2.09 08:43

Kdysi jsem jedla na nějakém táboře „levnou čínu“, vím že tam dávali jako základ sojové maso a nakrouhané červené zelí. Recept nemám, ale bylo to :-) a že jinak tu „šizenou“ tábornickou kuchyni moc nemusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
23.2.09 09:12

Ahoj, třeba plněný zelný listy a to buď mletým masem a jako přílohu brambory, nebo ještě levněji plněný pikantní rýží. Naše babička tomu řikala „holubky“. Ovařila trochu listy zelí (ve slaný a okyselený vodě) a plnila ochucenou vařenou rýží (sůl, pepř). Zabalila, naskládala do pekáčku a zapekla . :)

P.S. Ta „šizená“ čína vypadá zajímavě :) ,to budu muset zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.2.09 10:05

Zelí se edá nacpat do všech zeleninových směsí, do zapékaných věcí, do čerstvých salátů, do smažených mletých mas a zeleninových karbanátků a bramboráků. My teda máme raději kysané než sladké. mě vždycky chutnalo posmažené a podušené sladké zelí s vařenejma nudlema, nejlepší je, když se už trošku přichytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
717
23.2.09 10:08

Já teda zelí miluju ve všech podobách :-) . Třeba jen kysaný křimický sním půl pytlíku jen tak :) . Nebo krouhaný s koprem a sladkokyselou zálivkou. Myslím že na netu bude spoustu receptů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.2.09 10:21

A co děláte proti prdění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
23.2.09 10:29

Tak my toto zelí dáváme hlavně do salátů třeba s mrkví nebo koprem ..... - já toto zelí jako vařené moc nemusím - je to na mě moc sladké a po snaze to trošku „okyselit“ mi to už nechutná!!!

Zelný list plněný masem je výýýýborný!

Miluju kysané zelí a to se u nás jí po kilech - od zelové polívky, přes kyselici, knedlo-zelo-vepřo, jen jako příloha atd. atd. atd.

Podívej se na www.recepty.cz třeba něco dobrého najdeš :wink: :wink: :wink:
Tady jsou recepty přímo se zelím (pekingským .....) http://www.recepty.cz/hledej.asp

Určitě je víc kuchařek na netu!

• Citovat
  • Upravit
435
23.2.09 10:46

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Mám to odzkoušené a je to fakt dobrůtka, jinak se to dá i smažit ale zdravější je samo tahle podoba :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
23.2.09 13:43

Nejraději máme svoje vlastní domácí kysané zelí. Často dělám zelňačku, té můžu vařit celý lavor :lol: .
Dělám listové šátečky - z rozváleného listového těsta nakrájím čtverce, pomažu vajíčkem, dám plátek šunky nebo uzeného, na to hromádku kysaného zelí. Zabalím, potřu vajíčkem a upeču v troubě. Pokud mám uzeniny málo, nakrájím jí na kostičky a smíchám se zelím.

Z čerstvého zelí děláme salát - nakrájím nebo nastrouhám na struhadle (na těch plochých otvorech, co se krájí okurka na plátky) na velké kusy nakrájené zelí, osolím, okmínuju, zaliju olivovým olejem a octem (obyčejným). Dá se ještě přidat nakrájená kyselá okurka, nakládaná paprika, nebo jakákoliv jiná čerstvá zelenina. Nejlepší je pár hodin odleželý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí