jitrnice v těhotenství

Anonymni
21.2.09 08:57

jitrnice v těhotenství

holky, muze se jitrnice jist v tehotenstvi za studena? snedla jsem jen kousicek, ale ted nevim jestli to nebyla chyba :(

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

VERONIKA
21.2.09 09:06

Já je jím normálně :wink: :wink: :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
5100
21.2.09 09:30

Já byla před dvěma týdny na zabijačce…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 09:36

Taky jsem jako tehule jedla - no chute a maximalne jsem se po nich posrala :roll: nic vic. Klidne si dej - zvlast kdyz jsou domaci ze zabijacky. Mne prohnala kupovana, ale byla moc dobra :D Hanka

  • Nahlásit
  • Citovat
4494
21.2.09 09:42

Sice to není zrovna zdravá výživa, ale jinak na tom nevidím nic špatného - pokud je to z ověřeného zdroje a čersvé… :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
21.2.09 09:45
korena píše:
Sice to není zrovna zdravá výživa

No, ona většina mooooc dobrých věcí nepatří zrovna do zdravé výživy :lol: :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
8602
21.2.09 10:21

já je taky miluju a jím je. :lol: :lol:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2602
21.2.09 11:06

No ja nevim, nemela bys radsi vyvolat zvraceni a pak upalovat na pohotovost??? :roll: :roll: :roll:

smarja pano, holky, obcas zapojte hlavu :roll: :roll: :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 12:31

holky dik za uklidneni, domaci jitrnice bych neresila, ale tato byla z obchodu, tak mi to pak lezelo v hlave:)

pro jjanekk: na zvraceni je mi z rypavych prispevku jako je ten tvuj, pokud ti muj dotaz prijde trapnny, smesny nebo cokoliv jinyho, mysli si, ze jsem hystericka krava, ale nemusis to komentovat…

  • Nahlásit
  • Citovat
9867
21.2.09 13:29

Jen pro mou zvědavost, nerýpu jo? Proč by se jitrnice nemohla? Mleté maso, kroupy a přírodní koření… Co z toho vadí?

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.2.09 14:55

nemyslim, ze vadi slozeni tech jitrnic, ale ze patri do „rizikovych“ potravin, ve kterych muze byt listerioza
vim, ze takovych jidel je hodne, jen me to dnes proste napadlo, jestli ta kupovana jitrnice, kterou jsem snedla za studena nemuze byt „rizikova“, jinak jim tyto zabijackove speciality moc rada, ale vzdy jen domaci…

  • Nahlásit
  • Citovat
9867
21.2.09 15:13
Anonymni píše:
nemyslim, ze vadi slozeni tech jitrnic, ale ze patri do „rizikovych“ potravin, ve kterych muze byt listerioza
vim, ze takovych jidel je hodne, jen me to dnes proste napadlo, jestli ta kupovana jitrnice, kterou jsem snedla za studena nemuze byt „rizikova“, jinak jim tyto zabijackove speciality moc rada, ale vzdy jen domaci…

Listerióza je v potravinách připravovaných za studena, ne? A my jitrnice vaříme - tedy celé, naplněné, zadřívkované - takže v nich by být neměla.

L.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.2.09 18:23

Já myslím, že jitrnice je vařená už když se dělá, ne? teda nikdy jsem na zabijačce nebyla, ale přece v tom není syrové maso.....

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.2.09 22:28
Pudloslava píše:
Já myslím, že jitrnice je vařená už když se dělá, ne? teda nikdy jsem na zabijačce nebyla, ale přece v tom není syrové maso.....

Jasně, ale ještě se pak vaří - stejně jako tlačenka :) Já na zabíjačkách byla :) Vývar z ovaru je prdelačka, někdo nechává i vývar z jitrnic a tlačenek a jelit jako takovou chudší, ale taky doubrou druhou prdelajdu :) A do ní se pak dávají kroupy - ovšem ani jednu variantu já osobně nemusím :)

Nejvíc mě pobavila kdysi diskuse, že tcháni dali batoleti ovar (ó ta hrůza) - teda nevím jak jinde, ale u nás to je maso vařené v osolené vodě - a když se vybere libové, je to obrovská dobrota - a vlastně bio ;)

l.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1687
22.2.09 08:10
Lesina píše:
Jen pro mou zvědavost, nerýpu jo? Proč by se jitrnice nemohla? Mleté maso, kroupy a přírodní koření… Co z toho vadí?L.

…a ještě je to přeci všechno tepelně opracované (jitrnice se přeci vaří). Tak taky nechápu…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama