Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
domácí jitrnička je podle mě 100 x lepší než třeba kupovaný kuře ![]()
Byli jsem na zabijačce asi před měsícem a do jitrnic jsme dávali jenom samý dobrý věci. Vůbec bych se toho nebála, naopak.
Dobrou chuť!!!! E.
Vy vaříte i tlačenku? To slyším poprvé a zabijačku máme doma co si já osobně pamatuji takových 20let a 6 let co jsem byla prcek:-) a určitě i mnohem déle , ale jiný kraj jiný mrav! Polévku máme taky a je naprosto úžasná, škoda přece vyhazovat! Na zabíjačce jsem skoro odrostená a máme 2× za rok
!!!
teda musím říct, že já v těhotenství nemohla uzeniny ani cítit z klobás a jitrnic se mi dělalo zle… ale ted po porodu mi to zas nevadí ![]()
Někdy se mi to plete v jitrnici je vařený maso a tuk-takže by měla být o.k.Krvavý jelito je si rizikovější ne? ![]()
Tak jsem nějak tu paní s tím zvracením nepochopila, proč by to jako měla dělat? Jéminkote v těhu „je škodlivé skoro vše“ Přece to nejíme to tunách. Paní asi bude vegetariánka a nebo nikdy takovou dobrotu neměla. Klidně si dej a uškodit ti to určitě nemůže. My ji máme zrovna zítra(a taky jsem těhu), tak se těším, jak si dám vařené masíčko, cibulku a čerstvý chlebík. Taky kroupy s máslem mňam!!! A mimo jiné já jsem na zabíjačkách pomalu odkojená a je mi 26let a vše je vpohodě!Neteř je 7 let a troufám si říct, že vše baští od 4let. Důležité je všeho s mírou. A jinak byli jsme v obchodě a já měla chuť na BigMag, tak jsem si ho prostě dala a co jako? Papkej na co máš chuť. A již jak jsem psala, pokud je to s mírou nemůže to škodit!
cholitka: ta pani s tim zvracenim..to byl vtip…no nic…
jen me prekvapuje ze nevarite tlacenku…to v ni jako mate maso syrove???? te nejaka blbost neee?
To nevím, ale jelito se taky převařuje ve vodě. A tam je jen krev, koření a kroupy. Já si myslím, že pokud si někdo dá trochu jelítek, tak se taky nic nestane. To je jako s játry, salámy, atd. Pokud si dá člověk občas, tak snad žádná hrůza! To by jsme museli jíst každý týden.
To nééé! Maso se vaří předem, pak se krají, dá se polévka, dochutí kořením a je to
Nepleteš si to s něčím?
Jde o to, ze do jitrnic se davaji jako hlavni ingredinece i vnitrnosti - plice, srdce, jatra no a vnitrnosti se v tehotenstvi nemaji konzumovat ve velkem mnozstvi kvuli vysokemu obsahu vitaminu A… ale vseho s mirou… jedna obcas, kdyz je na ni chut urcite nikomu neublizi….
Odbočím od tématu…kvůli listerióze se nemůžou ani některé sýry - hermelín, niva…ale pokud je ten sýr z pasterovaného mléka, tak by to vadit nemělo ne??
To taky ted resim miluju jelito upecene nebo na panvicce s chlebikem a cervenou repou ale nevim zda to muzu kdyz je v tom krev asi spis ne ![]()
@evíček 84 Ta krev je uvařená, takže bych se nebála. Z hlediska zdravé výživy asi nic moc, ale riziko bych v tom neviděla, takže si klidně dej ![]()
@evíček 84 Jelito je v pohodě, je to tepelně opracované i při výrobě a pak to ještě ohříváš/smažíš, takže v klidu.
Dekuji ne ze bych na nej mel chut denne, ale uz jsem nemela dlouho