Recept: Banánové muffiny s jahodama

Banánové muffiny s jahodama Banánové muffiny s jahodama
Průměrné hodnocení 0.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 12 OSOB
  • Čas Celkem 35

Děti je milují.
V zimě používám mražené jahody vždy 1 na vrch na ozdobu (když jsem je dala přímo do těsta, tak byly muffiny blemcavé).

Tip 1) Všechny ingredience musí mít stejnou pokojovou teplotu.

Tip 2) Množství cukru závisí na tom jak kdo má rád sladké.

Tip 3) Papírové košíčky se mi částo připekly k těstu, tak je nepoužívám. Silikonovou formu lehce vymáznu máslem.

Tip 4) Po upečení vyndám formu i s muffiny ven z trouby. Muffiny po upečení nechám několik minut ve formě než je opatrně lžící „vydloubnu“ a nechám vystydnout na mřížce.

Postup

Suroviny z lednice vyndáme cca hodinu předem.

Máslo rozpustíme cca 15 minut předem.

Formu na muffiny si vymažeme a případně vysypeme dle zvyku.

Než začneme míchat, tak zapneme troubu na 185 stupňů (používám klasicky horní a spodní pečení, žádný horkovzduch).

Postup:
V jedné míse smícháme suché ingredience. V druhé rozmačkáme, třeba vidličkou, banán a přidáme ostatní tekuté ingredience.
Tekuté přidáme k suchým a jemně smícháme (žádný mixér, pouze lžící či vařečkou).
Lžící plníme do muffinové formy (plním do skoro plna). Navrch lehce přimáčkneme 1 jahodu (klidně nerozmraženou).
Pečeme cca 25 minut na 185 stupňů.
Upečenost vyzkoušíme špejlí.

Doporučená příloha

Káva, kakao.

Ingredience

  • 200g hladké mouky
  • 50g polohrubé mouky
  • 100g cukru
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 banán
  • 2 vejce
  • 200ml mléka
  • 85g rozpuštěného a zchladlého másla

Chutnalo vám? Okomentujte recept Banánové muffiny s jahodama

Váš příspěvek

Odesílám...