Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, já bych se celozrnného a trvanlivého pečiva stranila, obsahuje to moc vlákniny a s tím si střeva malých dětí neumí poradit. Záleží na to , jak máš velké dítko. Skus klasiku - nejlepší sušenka pro dítě - dětské piškoty.
Moje neteř v 3-5 letech milovala bebe - takové ty klasické bílé.
Hlasuju pro BEBE, nebo takové ty dětské sušenky od Sunaru a jiných. Prodávají v DM a Rossmann.
nevím jak máš staré dítě, děti, ale mi docela dlouho jeli v kukuřičných křupkách. Na cesty fakt dobrý. Bebe a piškoty přišli až po roce…
Proc se stranit celozrnneho peciva (psala zaneth)? Doporucuje se od 6. mesice (teda celozrnna kase), bile vubec ![]()
Pokud to chces zdrave, tak asi bez cukru, bez moc tuku a bez bile mouky - tak me napadaji jen nejake ty marokanky nebo neco na zpusob müsli tycinek. Anebo takove ty suche, burizonove placky, ty maji deti rady a nemas tam ani cukr, ani tuk a jsou i celozrnne…
Stranila bych se celozrného pečiva kvůli následujícím důvodům - cituji z zprávy WHO (Světové zdravotnické organizace) z r. 2008:
„Vláknina je sice pro zdravé trávení nezbytná, neboť udržuje v dobré kondici střeva a jejich sliznici, jenže při velké konzumaci vlákniny dochází k vyplavování vitaminů či minerálů z těla. Nejvíce ohroženy jsou přitom v tomto ohledu děti mladší pěti let.
Děti předškolního věku by neměly jíst potraviny s otrubami, celozrnné těstoviny a hnědou rýži a výjimečně pak celozrnné pečivo. Od pěti let ale mohou být postupně na tyto potraviny zvykány. Do tří let není třeba dětem potraviny solit, od jedenácti let by pak mladiství neměli přijímat více než šest gramů soli denně.“
Jsou i tam i další dobré rady o tucích a zdravé výživě vůbec a její vhodnosti pro zdravý vývoj dítěte.
Ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenosti s pečivem pro děti. Mám na mysli něco jako linecké, ale aby to bylo zdravé a dalo se to sebou brávat na cesty. Zkoušely jste někdy něco takového péct? Nějaké malé kolečka, něco jako sušenky, ale třeba z něčeho zdravého.
Děkuji za odpovědi Sindarela