Puding do bábovky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59395
6.10.19 15:30
@Anonymní píše:
Vaříte ho podle návodu tzn. dát si trochu mléka vedle do hrnečku, v něm namíchat pudingový prášek s cukrem a přidat pak do vařícího mléka nebo jinak? Moji rodiče, co si pamatuju, vždy dělali puding tak, že prášek rovnou nasypali do hrnce s mlékem a sladili až úplně nakonec. A já dnes zkusila nasypat prášek do horkého mléka a dopadlo to naprosto katastrofálně :mrgreen: :(
:mrgreen: :mrgreen: to se nedivím. Klidně můžeš rozmíchat v plné dávce mléka a pak začít vařit. Musí se to pořádně rozmíchat ve studené tekutině, ale jednodušší je to dle návodu ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
6.10.19 15:50
@Anonymní píše:
Vaříte ho podle návodu tzn. dát si trochu mléka vedle do hrnečku, v něm namíchat pudingový prášek s cukrem a přidat pak do vařícího mléka nebo jinak? Moji rodiče, co si pamatuju, vždy dělali puding tak, že prášek rovnou nasypali do hrnce s mlékem a sladili až úplně nakonec. A já dnes zkusila nasypat prášek do horkého mléka a dopadlo to naprosto katastrofálně :mrgreen: :(

Dam si mliko do hrnce, nasypu puding, rozmicham prositkem, osladim a varim. Pak do nej jeste zamicham snih :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1573
6.10.19 18:38

Prášek musíš logicky rozmíchat ve studeném mléce a pak už je jedno, jestli ho rozmícháš v celé dávce mléka a vaříš, nebo vedle v hrnečku v trošce mléka a vleješ do zbytku vařícího, já dělám první variantu, ušetřím hrnek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
6.10.19 18:44

Šetřím nádobí, do hrnce naliju mléko, do toho dám puding i cukr, metličkou pořádně zamíchám, pustím sporák a za stálého míchání uvařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.19 22:08

Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek :mrgreen:… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší :D?

• Citovat
  • Upravit
65222
6.10.19 22:10
@Anonymní píše:
Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek :mrgreen:… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší :D?

Víš jistě, že se rozmíchal. Ten jeden hrnek není taková práce navíc. Stejně si v něm odmeruju mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
7.10.19 01:38
@Anonymní píše:
Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek :mrgreen:… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší :D?

A máš větší jistotu, že se ti v něm neudělají cucky - ono to chvíli trvá, než ti plná dávka mléka začne vařit, a jak se postupně otepluje, tak ten puding má tendenci dělat „žmolky“ a ještě se přichytávat víc ke dnu hrnce. Musíš fakt míchat pečlivě a rychle. Když si ho rozmícháš bokem jen v trošce mlíka a pak vleješ do vroucího zbytku mlíka, tak se celá tekutina s pudingem přivede rychle k varu a ta doba, kdy by ti to mohlo nehezky „zežmolkovat“ se zkrátí. A pak už vaříš jen minutku, takže se o dost zkrátí i doba, po kterou hrozí, že se ti puding přichytne ke dnu. Takže jde to i bez rozmíchání bokem, ale zvýší se tím možnost, že se puding hůř povede :D Já vždycky rozmíchávám bokem - přijde mi to pak jednodušší uvařit do hladka a hrneček za mě umyje myčka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
7.10.19 06:35
@Anonymní píše:

Dělám snad podle návodu. Čtvrt litru mleka dam do kastrulku, pridam cukrt a zahreju, mezitim ve zbyle. ctvrtce rozmicham pudink, vliju do kastrulku a micham dokud nezacne houstnout. Naliju kam potrebuji a hotovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
15.10.19 13:10

Určitě puding do bábovky může být. Bude to vláčnější a nebude suchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí