Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše:
Vaříte ho podle návodu tzn. dát si trochu mléka vedle do hrnečku, v něm namíchat pudingový prášek s cukrem a přidat pak do vařícího mléka nebo jinak? Moji rodiče, co si pamatuju, vždy dělali puding tak, že prášek rovnou nasypali do hrnce s mlékem a sladili až úplně nakonec. A já dnes zkusila nasypat prášek do horkého mléka a dopadlo to naprosto katastrofálně![]()
@Anonymní píše:
Vaříte ho podle návodu tzn. dát si trochu mléka vedle do hrnečku, v něm namíchat pudingový prášek s cukrem a přidat pak do vařícího mléka nebo jinak? Moji rodiče, co si pamatuju, vždy dělali puding tak, že prášek rovnou nasypali do hrnce s mlékem a sladili až úplně nakonec. A já dnes zkusila nasypat prášek do horkého mléka a dopadlo to naprosto katastrofálně![]()
Dam si mliko do hrnce, nasypu puding, rozmicham prositkem, osladim a varim. Pak do nej jeste zamicham snih ![]()
Prášek musíš logicky rozmíchat ve studeném mléce a pak už je jedno, jestli ho rozmícháš v celé dávce mléka a vaříš, nebo vedle v hrnečku v trošce mléka a vleješ do zbytku vařícího, já dělám první variantu, ušetřím hrnek
Šetřím nádobí, do hrnce naliju mléko, do toho dám puding i cukr, metličkou pořádně zamíchám, pustím sporák a za stálého míchání uvařím.
Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek
… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší
?
@Anonymní píše:
Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší
?
Víš jistě, že se rozmíchal. Ten jeden hrnek není taková práce navíc. Stejně si v něm odmeruju mlíko.
@Anonymní píše:
Děkuji, příště to dám rovnou do hrnce, do studeného mléka. Taky mi bylo líto špinit hrnek… Ale proč to na tom návodu nenapíšou rovnou, že to stačí nasypat do hrnce, k čemu je ten postup s rozmícháním v hrnečku lepší
?
A máš větší jistotu, že se ti v něm neudělají cucky - ono to chvíli trvá, než ti plná dávka mléka začne vařit, a jak se postupně otepluje, tak ten puding má tendenci dělat „žmolky“ a ještě se přichytávat víc ke dnu hrnce. Musíš fakt míchat pečlivě a rychle. Když si ho rozmícháš bokem jen v trošce mlíka a pak vleješ do vroucího zbytku mlíka, tak se celá tekutina s pudingem přivede rychle k varu a ta doba, kdy by ti to mohlo nehezky „zežmolkovat“ se zkrátí. A pak už vaříš jen minutku, takže se o dost zkrátí i doba, po kterou hrozí, že se ti puding přichytne ke dnu. Takže jde to i bez rozmíchání bokem, ale zvýší se tím možnost, že se puding hůř povede
Já vždycky rozmíchávám bokem - přijde mi to pak jednodušší uvařit do hladka a hrneček za mě umyje myčka ![]()
@Anonymní píše:
Dělám snad podle návodu. Čtvrt litru mleka dam do kastrulku, pridam cukrt a zahreju, mezitim ve zbyle. ctvrtce rozmicham pudink, vliju do kastrulku a micham dokud nezacne houstnout. Naliju kam potrebuji a hotovo ![]()
Určitě puding do bábovky může být. Bude to vláčnější a nebude suchá.