Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,myslím,že tento problém se tu už jednou probíral,ale přesto,poradte.S bývalý manželem máme zmražený 4 embria,dvě a dvě.Jsme už 3 roky rozvedený a embrijka nejsou z mých vajíček,ale z darovaných-asi proto k nim nemám žádný citový vztah,mám nového přítele a o embrijka já ani můj bývalý manžel nestojíme
Nevíte za jakých podmínek by se dali darovat a jestli je na to taky nějaký pořadník jako v případě darovaných vajíček?Platily jsme dárkyni 5 tis.za darovaná vajíčka a je mi líto embrijka jen tak zlikvidovat,když by za ně byl někdo rád?Jinak jsou v kryobance u Apolináře ![]()
napadá mě jedno, totiž, že by o tom měl rozhodnout hlavně tvůj bývalý ne?
Vždyť to byly jeho spermie ![]()
verů - ségra tohle s exmanželem řešila, nakonec se rozhodli embrya zlikvidovat. Museli donést na papíře žádost, s ověřenými podpisy obou dvou. Myslím že s darováním to bude podobné, taky bude nutný souhlas obou „rodičů“.
Myslím, že existuje taky něco jako výzkum? že by nebyly přímo zlikvidované, ale využily se na nějaké pozorování apod..
Holky,dík za rady.Bejvalej manža se uvolil,že je darujeme,mě by bylo líto dát je na pokusy nebo zlikvidovat brrr
Ale musí prej na genetický testy z krve,tak snad se na to nevyprdne a pak chtěj taky od nás od obou podepsat papíry.CHci dát těm mrazáčkům šanci,když už to nevyšlo nám,tak snad se zadaří ![]()