Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj, před 2 dny jsem dostala od gynekologa injekci pregnylu aby proběhla ovulace, mám totiž anovulační cykly, brala jsem clostil 1 denně a měla jsem jden folikul asi tak 20mm.velký, myslíte, že s tím pregynlem ovulka určitě proběhla nebo proběhne? nemůže se stát, že by stejně nebyla ani po injekci?
ahoj goldenka,
vies, aku davku pregnylu si dostala? 5 tis. alebo 10 tisic jednotiek HCG?
nikto ti 100% nezaruci, ze ovulacia prebehla… jedine, ze by si isla na USG a dr., by tam videl zltee teliesko a tekutinu z prasknuteho folikulu. preco si myslis, ze by ovulacia neprebehla? merias si BT?
inak, aj ked sa hovori, ze po pregnyle by mala ovulacia nastat cca o 36 hodin, tak ja som mala pocit, ze u mna je to minimlane tych 48… kazdopadne sa neprestavajte snazit, pekne istite este aspon 2 dni… drzim palce.
jistit to budeme až do konce měsíce, radši
dostala jsem 5000j. teplotu měřím, ale každý den v jinou hodinu, s mojí pracovní dobou je to všelijaký a nemůžu měřit každý den ve stejnou hodinu, takže to lítá sem tam a ještě jsem výraznější vzestup nezaznamenala, takže podle toho usuzivat nemůžu
leda ovulační testy, ale ty nemám koupený, takže budu doufat, že proběhne, dneska odpoledne mě bolel podbřišek a ráno při sexu taky dost bolel
teď mám pocit, že je bolet fuč
takže možná proběhla ![]()
ovulacne testy nekupuj, lebo pregnyl je ciste hcg a ovu testy to dokazu zachytit a tym padom budu pozitivne stale, kym mas v sebe pregnyl…
ta boles v podbrusku je dobre znamenie, niektore zeny ju citia pred ovu, niektored pocas ovu a niektore hned po ovu (z tekutiny uvolnenej z foliku).. dufam, ze uvidis aj narast teplotky… drzim palce.
Holky a myslíte si, že je možné aby ovu proběhla i bez Pregnylu? Brala jsem Clostilbegyt, ale folikuli byly malé, 13DC jsem byla na utz a Pregnyl nedostala s tím, že to nemá cenu. Ale já jsem včera mela pocit jako by mi dorostl, bolelo me tak divne bricho. Jen me zajíma, zda je mozne aby folikul dorostl pozdeji a pak sám praskl? Díky za odpovedi a omlouvám se ze lezu do cizí diskuze. Z.
suzan vsetko je mozne
ja som tiez bola pred tromi mesiacmi u dr. a foliky boli podla neho male… ale bazalna teplota mi ovulaciu vyznacila asi styri dni po navsteve dr… takze si ho asi nevsimol ![]()
vajicka rastu cca 2mm denne, kolko uplynulo od navstevy lekara??
No nevím, ale myslím si, že ovulace probehla o víkendu. Mela jsem trochu bolesti a musela jsme zmenit polohu při milování:). Díky moc za odpoved. ![]()
Ahoj holky, ve středu jsem poprvé začala brát Clostilbegyt (1-0-1, 3-8DC) - je možné, že mě podbříšek bolí už teď(pátek)? Je to spíš tlak než bolest. Bude to ještě horší?
Ahoj holky,může mi někdo poradit.Po braní clostilbegytu jsem v úterý večer dostala pregnyl.Ovu měla proběhnout ve čtvrtek ráno.Bazální teplota je ale stejná kolem 36,6. Může proběhnout ovu,i když se nezvýší teplota? Prosím o každou zkušenost.
Ahoj všem snažilkám a úspěšným těhulkám
Potřebuji se poradit..v sobotu 2.2. jsem si aplikovala dopoledne v 11 h PREGNYL 5000j a chtěli jsme se tulit v neděli večer, my jsme se tulili, ale bohužel jsem při milování začala krvácet, takže bylo po všem, jestli mi rozumíte…mohlo to krvácení být po tom pregnylu? a myslíte, když bychom se tulili ještě dnes večer-když nám to včera nevyšlo
,že by se mohlo i tak zadařit, když by to bylo už 56 h po aplikaci pregnylu? moc děkujuuuuu