Co s nalezeným ptáčetem?

15532
30.6.12 19:17

co s nalezeným ptáčetem?

Pěkný podvečer :mavam:
Těsně před námi vypadlo odněkud ze střechy ptáčátko :( Protože jsem cíťa, nemohla jsem ho tam nechat ležet, ale nevim, co s nim. Jako děti jsme kdysi vypiplali pár ptáčat, ale jako dospělá už nějak nevim, jak na to. Do čeho ho „uhnízdit“, čim krmit (myslim, že tenkrát jsme mu dávali moučný červy :nevim: )
Poradíte?
Nevím teda, zda vůbec přežije, spadlo na beron celkem z vysoka :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
30.6.12 19:21

Mno ja bych ho tam nechala…stejne vetsinou chcipnou…krmeni..zalezi co to je za ptaka…
jako decka jsme je meli v krabici od bot vycpanou slamou…ale myslim ze neprezilo nikdy zadny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
30.6.12 19:39

Ahoj, já takhle doma našla taky ptáče - dala jsem ho do krabice od bot (dovnitř nějaký ubrousky nebo už nevim co, nějakej hadr…) a krmila ho směsí vajíčka - mrkve normálně přes prst…bylo jako správný miminko, budilo se každý 3 hodiny a začalo strašně pípat, tak jsem mu tu směs přes prst dávala do otevřenýho zobáčku, po kouskách ;) Ale vydržela jsem to jen pár dní, pak jsem neměla na to noční buzení nervy, tak jsem zavolala do záchranné stanice (do Votic - nevím odkud jsi) a oni si pro něj ještě ten den přijeli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
30.6.12 19:42

Jo, to chce do nejake zachranne stanice. Nebo zavolej do ZOO, tam ti poradi. Nevim, odkud jsi. My jsme takhle krmili vlastovci mlade moucnyma cervama a pak je odvezli do zachranne stanice. Jo, meli jsme ho ve vystlane krabici od bot. Jo a kapatkem vodu, myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
30.6.12 20:31

Já ho tam nemohla nechat, to by byla jistá smrt :( Jako děti jsme vypiplali postupně tři brabčáky a jednu straku, ta byla náš domácí mazel :mrgreen: Tohle nevim, co je, zkusim ho vyblejsknout.

Jsem z Plzně, zatim ho teda budu zkoušet krmit, zítra či v pondělí se uvidí, zkusim asi někam zavolat :think: Můžu ho nechat ve vystlaný krabici na balkóně? Jo a je ještě slepej :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
30.6.12 21:09

@jabarka na balkoně bude horko..zkus obtelefonovat veteriny, jestli nemají kontakt na záchytnou stanici, ev. do té zoo. Nečekala bych do pondělí, to by už mohlo být pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
30.6.12 21:21

@jowana teď večer už mi asi nikdo telefon nezvedne :| Dala jsem mu zatim vodu, zkusim pak to vajíčko
@cybermis zeptam se jako trumpeta: to vajíčko normálně uvařim a dam mu žloutek s vodou ve stříkajě? :think:
@JayLee no spadlo ze strechy obchoďáku na beton, vedle už leželo jedno mrtvý, pochybuju, že by si pro něj ještě někdo přilítnul :nevim: Už ho mam doma, takže rada nesahat na něj je pozdní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
30.6.12 21:25

Já bych ho zkusila vypiplat, nějaký hmyz, třeba i ty moučné červy. Pěkne ho dát do krabice, nezapomínat i na vodu, stříkačkou. Je to bud a nebo. My taky jako děti zachránily pár ptačků i dokonce srnečku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
30.6.12 21:30

Vypadá takhle :) copa to asi je? vlaštovka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
30.6.12 22:10

@jabarka To je mrňousek, těžko poznat, co to je, možná kosák, možná vlaštovka…ale takhle veliký byl i „ten náš“. Vajíčko normálně uvař a nastrouhej, nebo nadrol na jemno, naber si na ukazováček, otevři zobáček a zkus do něj dát…pak už by měl zobáček otevírat sám, tak snad bude prdelka v pohodě :kytka: Jinak jsi hodná, že sis ho vzala, ještě by ho někdo zašlápl nebo rozjel :? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
30.6.12 22:13

@jabarka http://www.desop.cz/index.php?…
http://www.desop.cz/…kt_N_big.jpg
zkus tam zavolat, mělo by to být přímo v Plzni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15532
30.6.12 22:14

@cybermis ten zobáček mi nejde otevřít :cert: párkrát se mi povedlo, když otevíral sám, mu tam něco šoupnout, ale teď zas nechce :( zkusim to zas za chvíli.
Já ho tam na betoně nemohla nechat, chvíli jsem čekala, jestli se nobjeví pravá máma, ale když nešla, tak jsem ho adoptovala, no :) Našla jsem si číslo na tu odchytovou stanici pro ptactvo, tak tam hned ráno zavolam, snad do tý doby přežije :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
30.6.12 22:15
@jabarka píše:
Vypadá takhle :) copa to asi je? vlaštovka? :think:

Taky bych ho tam nenechala. Jsi hodná :palec:.

• Citovat
  • Upravit
15532
30.6.12 22:16

@cybermis to je to samý číslo, myslíš, že můžu zavolat i teď? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3208
30.6.12 22:18

@jabarka O vypadlá ptáčata se samice už nědokáže postarat…maximálně by bezradně poletovala okolo… dá se ještě udělat, že když vidíš hnízdo a došáhneš do něj, tak ptáčka vzít třebas do kapesníku a vložit ho zpátky…ale kolikrát ho z hnízda vyhoděj sami sourozenci v rámci kompetice :,( :,(
Tak to zkoušej, on je chudák asi v šoku, snad není nějak zraněný…a zítra dej schválně vědět :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný