Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkný podvečer ![]()
Těsně před námi vypadlo odněkud ze střechy ptáčátko
Protože jsem cíťa, nemohla jsem ho tam nechat ležet, ale nevim, co s nim. Jako děti jsme kdysi vypiplali pár ptáčat, ale jako dospělá už nějak nevim, jak na to. Do čeho ho „uhnízdit“, čim krmit (myslim, že tenkrát jsme mu dávali moučný červy
)
Poradíte?
Nevím teda, zda vůbec přežije, spadlo na beron celkem z vysoka ![]()
Mno ja bych ho tam nechala…stejne vetsinou chcipnou…krmeni..zalezi co to je za ptaka…
jako decka jsme je meli v krabici od bot vycpanou slamou…ale myslim ze neprezilo nikdy zadny…
Ahoj, já takhle doma našla taky ptáče - dala jsem ho do krabice od bot (dovnitř nějaký ubrousky nebo už nevim co, nějakej hadr…) a krmila ho směsí vajíčka - mrkve normálně přes prst…bylo jako správný miminko, budilo se každý 3 hodiny a začalo strašně pípat, tak jsem mu tu směs přes prst dávala do otevřenýho zobáčku, po kouskách
Ale vydržela jsem to jen pár dní, pak jsem neměla na to noční buzení nervy, tak jsem zavolala do záchranné stanice (do Votic - nevím odkud jsi) a oni si pro něj ještě ten den přijeli ![]()
Jo, to chce do nejake zachranne stanice. Nebo zavolej do ZOO, tam ti poradi. Nevim, odkud jsi. My jsme takhle krmili vlastovci mlade moucnyma cervama a pak je odvezli do zachranne stanice. Jo, meli jsme ho ve vystlane krabici od bot. Jo a kapatkem vodu, myslim.
Já ho tam nemohla nechat, to by byla jistá smrt
Jako děti jsme vypiplali postupně tři brabčáky a jednu straku, ta byla náš domácí mazel
Tohle nevim, co je, zkusim ho vyblejsknout.
Jsem z Plzně, zatim ho teda budu zkoušet krmit, zítra či v pondělí se uvidí, zkusim asi někam zavolat
Můžu ho nechat ve vystlaný krabici na balkóně? Jo a je ještě slepej ![]()
@jabarka na balkoně bude horko..zkus obtelefonovat veteriny, jestli nemají kontakt na záchytnou stanici, ev. do té zoo. Nečekala bych do pondělí, to by už mohlo být pozdě.
@jowana teď večer už mi asi nikdo telefon nezvedne
Dala jsem mu zatim vodu, zkusim pak to vajíčko
@cybermis zeptam se jako trumpeta: to vajíčko normálně uvařim a dam mu žloutek s vodou ve stříkajě? ![]()
@JayLee no spadlo ze strechy obchoďáku na beton, vedle už leželo jedno mrtvý, pochybuju, že by si pro něj ještě někdo přilítnul
Už ho mam doma, takže rada nesahat na něj je pozdní ![]()
Já bych ho zkusila vypiplat, nějaký hmyz, třeba i ty moučné červy. Pěkne ho dát do krabice, nezapomínat i na vodu, stříkačkou. Je to bud a nebo. My taky jako děti zachránily pár ptačků i dokonce srnečku ![]()
@jabarka To je mrňousek, těžko poznat, co to je, možná kosák, možná vlaštovka…ale takhle veliký byl i „ten náš“. Vajíčko normálně uvař a nastrouhej, nebo nadrol na jemno, naber si na ukazováček, otevři zobáček a zkus do něj dát…pak už by měl zobáček otevírat sám, tak snad bude prdelka v pohodě
Jinak jsi hodná, že sis ho vzala, ještě by ho někdo zašlápl nebo rozjel
![]()
@jabarka http://www.desop.cz/index.php?…
http://www.desop.cz/…kt_N_big.jpg
zkus tam zavolat, mělo by to být přímo v Plzni ![]()
@cybermis ten zobáček mi nejde otevřít
párkrát se mi povedlo, když otevíral sám, mu tam něco šoupnout, ale teď zas nechce
zkusim to zas za chvíli.
Já ho tam na betoně nemohla nechat, chvíli jsem čekala, jestli se nobjeví pravá máma, ale když nešla, tak jsem ho adoptovala, no
Našla jsem si číslo na tu odchytovou stanici pro ptactvo, tak tam hned ráno zavolam, snad do tý doby přežije ![]()
@jabarka píše:
Vypadá takhlecopa to asi je? vlaštovka?
Taky bych ho tam nenechala. Jsi hodná
.
@cybermis to je to samý číslo, myslíš, že můžu zavolat i teď? ![]()
@jabarka O vypadlá ptáčata se samice už nědokáže postarat…maximálně by bezradně poletovala okolo… dá se ještě udělat, že když vidíš hnízdo a došáhneš do něj, tak ptáčka vzít třebas do kapesníku a vložit ho zpátky…ale kolikrát ho z hnízda vyhoděj sami sourozenci v rámci kompetice
![]()
Tak to zkoušej, on je chudák asi v šoku, snad není nějak zraněný…a zítra dej schválně vědět
![]()