Co s nedodělanou konzervatoří?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
7.1.15 19:54
@Leva píše:
Děkuji všem za odpovědi, docela jste mne povzbudily:) O dostudování konzervatoře také silně uvažuji, ale musela bych začít teď cvičit na zkoušky které jsou za rok a bojím se že bych to, navíc bez pomoci učitele kterého už nemám, nezvládla. Asi mi nic jiného nezbyde. Dálkové studium nepřipadá v úhavu, protože opravdu chci jít studovat VŠ. Co se týče OA, tak znám pár lidí co nedodělalo učňák a najednou studují OA dálkově. Neznám ovšem nikoho, kdo by jí dodělal :) Asi bych měla začít být více aktivní, už jsem se naseděla dost. Zítra zkusím obvolat pár škol a zeptat se na to přímo. Chtěla jsem se rok učit a pak zkusit zkoušky, třeba mi poradí co a jak se naučit. I když co jsem zkoušela psát email, tak většinou ani neodepsali. Zajímalo mne, zda stím nemá některá z vás zkušenosti. Konzervatoř co si pamatuju nedodělala skoro čtvrtka lidí z našeho ročníku. Nikdo z nich už nestuduje a většina z nich se plácá od ničeho k ničemu, protože neví, kudy kam a do práce nepoužitelní. Takhle se holt rodí chudí muzikanti bez budoucnosti :cert:

Držím palce s tou konzervatoří. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
7.1.15 19:59

Přijímací řízení na sš probíhá v dubnu, talentovky pak dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.15 20:02

Talentovky probíhají právě v těchto dnech a do dubna se nic moc nenaučím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
7.1.15 20:03

Rok se učit na přijímačky na střední mi přijde skoro moc. A co zkusit zajít na přijímačky nanečisto, tam zjistíš, jak jsi na tom.

Soukromý humanitní gympl je třeba tenhle www.sgjs.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
7.1.15 20:05
@Leva píše:
Talentovky probíhají právě v těchto dnech a do dubna se nic moc nenaučím :)

Pak jste na to měla myslet dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
7.1.15 20:06

A na VŠ je stejně nejdůležitější mít znalosti toho oboru, kam se hlásíš a maturitní vysvědčení coby papír. :nevim: Na jakou VŠ bys pak chtěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
7.1.15 20:13

Za rok se naučit znalosti potřebné k příjmutí do vyššího ročníku mi příjde tak akorát : ) Já vím, měla jsem na to myslet dřív, ale už nechci si říkat co by bylo kdyby… už chci začít jednat a neohlížet se na minulost. Také už jsem mohla být v 2 ročníku na VŠ a nemít žádné starosti, kdybych bejvala byla normální :) Přemýšlela jsem o pedagogické fakultě, chtěla bych se přestěhovat do Prahy. Baví mne práce s dětmi, 3 roky učím v soukromé hudební škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
7.1.15 20:14

Školy nabízejí přípravné kurzy k přijímačkám, popř. existuje i nabídka přípravy u soukromých osob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
7.1.15 20:16
@Leva píše:
Za rok se naučit znalosti potřebné k příjmutí do vyššího ročníku mi příjde tak akorát : ) Já vím, měla jsem na to myslet dřív, ale už nechci si říkat co by bylo kdyby… už chci začít jednat a neohlížet se na minulost. Také už jsem mohla být v 2 ročníku na VŠ a nemít žádné starosti, kdybych bejvala byla normální :) Přemýšlela jsem o pedagogické fakultě, chtěla bych se přestěhovat do Prahy. Baví mne práce s dětmi, 3 roky učím v soukromé hudební škole.

Ve které hudební škole přijali učitelku se zš? To asi budete hudební génius.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
7.1.15 20:22

@Leva myslela jsem do prváku. Do vyšších ročníků záleží na škole.

@blecha72 pokud má pedagogický talent, ovládá nástroj a má zkušenosti s učením, neviděla bych v tom problém. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
7.1.15 20:22
@Leva píše:
Talentovky probíhají právě v těchto dnech a do dubna se nic moc nenaučím :)

Pokud nepůjdete znova na uměleckou školu, tak se toho do dubna dá naučit hodně - psala jste, že s disciplínou a soustředěním nemáte problém.
Chcete na VŠ, tak mně osobně přijde škoda ztratit rok kvůli tomu, že do dubna se dle vašeho nic moc nenaučíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
7.1.15 20:25

Proč bys nemohla studovat sš dálkově? píšeš, že kvůli tomu, že chceš jít na vš…nějak nechápu? na vš je jedno, jakým způsobem jsi sš vystudovala, důležité je předložit maturitní vysvědčení :nevim:
já ted třeba studuji dálkově vš a oproti denním studentům nemáme žádné úlevy…

našla bych si v podstatě jakoukoliv školu, kde jde studovat dálkově maturitní obor.
představa, že jdu ve 21 letech studovat denní studium s 15ti letýma, no nevím :think:

Příspěvek upraven 07.01.15 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66822
7.1.15 20:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
7.1.15 20:29

@Leva To je to slovíčko kdyby. školu si udělej a na ty přijímačky se začni učit, nejlépe zítra ráno. možností, jak na to je hodně. Na střední školu to není, tak těžký jako na VS.Do dubna budeš připravena. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.1.15 20:30

@blecha72 Prý jde o soukromou školu a můžu říct, že i v těch státních se ledacos ztratí. A nebo škola dohazuje zakladatelce žáky, kteří nebyli přijati a až na otázku odvádění daní na tom nevidím nic závadného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze