Co s nedodělanou konzervatoří?

5
7.1.15 19:01

Co s nedodělanou konzervatoří?

Ahoj, dlouho znám tyto stránky a vždy si na nich v diskuzi přijemně počtu. Ráda bych se proto přidala a diskutovala s Vámi. Chodí sem hodně dobrých a chytrých lidí a proto si myslím, že by mi snad někdo mohl poradit, když v mém okolí mi nikdo poradit nedokáže. Mám nedokončené SŠ vzdělání, je mi 21 let a ráda bych si ho dodělala. Můj problém je, že jsem studovala hru na housle na konzervatoři a nic jiného neumím. Byla jsem celé dětství vzorné dítě, takže asi celkově i taková nevybouřená… pak ale ve 3 ročníku jsem se starala snad o vše, jenom né o školu. Takže díky své hlouposti jsem v podstatě přišla o vše. Chtěla bych hrozně ráda dodělat si maturitu a jít studovat VŠ, byl to vždy můj sen. Ale nevím jak se mám vrátit do školy (na denní studium, zvládnu se uživit sama) když na každé škole jsou stejné předměty jen čeština a angičtina… hudební nauka a harmonie je mi tam k ničemu a matematika je také všude, jen né na konzervatoři. Na kozervatoř už se ale vracet nechci, asi bych to už nezvládla a i bych se styděla vracet se zpátky, když mne vyhodili. Zajímá mne, budou se dívat na jiné SŠ i na známky ze základní školy? Měla jsem tam myslím nějakou 4…myslela jsem si, že budu profesionální houslistka a nic tenkrát neřešila. Ani mne ani nenapadlo, že takhle všechno pokazím. Dají se ty předměty například dohnat za pomocí soukromých učitelu? Když se domluvím v nějaké škole, řeknou mi co se mám naučit přesně na testy abych nemusela jít od prvního ročníku? Jsem zvyklá cvičit i 9 hodin denně, nedělá mi problém sednout si, soustředit se a učit se…jsem už opravdu neštastná, už mi není 18 a já nechci skončit se ZŠ nebo dělat maturitu ve 30… prosím poradte, moc děkuji a budu si vážit každé rady. A prosím neřešte, proč jsem školu nedodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66816
7.1.15 19:06

@Leva Nezbyde než studovat sš od začátku. Každá škola zveřejňuje kritéria pro přijetí i studijní programy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.1.15 19:12

Popravdě? Nevěřím tomu, že by vstup na jinou školu byl snadný. Nechceš si na konzervatoři aspoň tu maturitu dodělat? Můžeš mít individuální výuku a třeba i v jiném městě, aby ses nemusela cítit blbě kvůli tomu vyhození. Po matuře se ti nabízí třeba pedagogické školy… Aspoň bys nemusela ztrácet další roky, talkhle bys mohla mít maturitu za rok/dva. Ale záleží na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
7.1.15 19:13

Určitě bych se poptala na školách v okolí, kdo umožňuje dálkové studium.
Jakou střední školu si představuješ? Dálkově se dá dodělat i gymnázium, stačí chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
7.1.15 19:15

Vím, že na některých školách se dá přihlásit od ročníku, který si skončila na jiné škole.. Např. když si ukončila druhák, můžeš se přihlásit na jinou školu do třeťáku…říká se tomu myslím rozdílové zkoušky, dělá se to přes léto, musela by ses naučit vše, co by ti chybělo a na základě toho by tě přijali…zkus si o tom něco zjistit ;) a přeji hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.1.15 19:17
@Barenka5 píše:
Vím, že na některých školách se dá přihlásit od ročníku, který si skončila na jiné škole.. Např. když si ukončila druhák, můžeš se přihlásit na jinou školu do třeťáku…říká se tomu myslím rozdílové zkoušky, dělá se to přes léto, musela by ses naučit vše, co by ti chybělo a na základě toho by tě přijali…zkus si o tom něco zjistit ;) a přeji hodně štěstí ;)

Jenže na konzervatoři je výuka tak trochu jiná než na jiných SŠ. A největší problémem je to, že tam není ta matika. Takže se obávám, že rozdílové zkoušky by neklaply :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 19:19

@Leva já si sš nedodělala díky matce, která „zblbla“ do chlapa a vyhodila mne z baráku, protože on mne neměl rád a nechtěl u nás být, když jsem tam byla já. Bylo mi 17let. Chvíli jsem byla u babičky, ale pak musela do práce-s babičkou bydlí dva strýcové v malém bytě nešlo to. Navíc od matky jsem neměla ani korunu a živila mne babička, tak jsem šla do práce, našla si vlastní bydlení a v podstatě vše bylo ok, až na chvíle, kdy se někde mluvilo o tom, kdo jakou má školu, maturitu apod. :roll:
Styděla jsem se, ale musela hlavně chodit do práce, abych měla z čeho zaplatit bydlení a tak nepřipadalo v uvahu denní studium. :nevim:
Nakonec mi bývalý přítel navrhl, zda bych nechtěla zkusit něco dálkově a tak jsem začala hledat možnosti.
A začala studovat dálkově zdravotní školu. Sice studium na 5let-na konci maturita, ale škola jen jednou týdně, což jsem si mohla dovolit i při zaměstnání. :pankac:
Doučovat nic nebylo třeba, se vším se začínalo stejně tak jako bych přišla ze zš a na známky koukali ze zš, i školy, kterou jsem následně nedodělala, ale ty nebyly až tak směrodatné. Nyní již jsem ve 4tém ročníku a od září mne čeká poslední rok školy a maturita :pankac: :lol:
Mimochodem, je mi 27 ;) a do třídy semnou chodí i maminy, co je jim ke 40letům a doma mají téměř dospělé děti, ale taky si chtějí dodělat maturu. ;)
jo a záleží na tom, jakou školu si vybereš. Pokud by to byla nějaká např. pedagogická-nebo něco blízkého konzervatoři, kterou jsi studovala, některé předměty by ti možná uznali a z jiných by možná šli udělat rozdílové zkoušky a nechali by tě třeba nastoupit do vyššího ročníku, ale jak říkám, záleží kam budeš chtít na školu, jaké tam budou mít předměty a taky na benevolenci ředitele/lky, která s tím může a nemusí souhlasit

• Citovat
  • Upravit
55
7.1.15 19:20
@Petule030 píše:
Jenže na konzervatoři je výuka tak trochu jiná než na jiných SŠ. A největší problémem je to, že tam není ta matika. Takže se obávám, že rozdílové zkoušky by neklaply :?

Aha, no jak říkám, musí si to zkusit pozjišťovat..opravdu pořádně nevím jak to funguje :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.1.15 19:21

Tak se zkusit poohlédnout po něčem dálkově, kde by uznali alespoň nějaké absolvované předměty, Čím dřív, tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.1.15 19:24
@Leva píše:
Ahoj, dlouho znám tyto stránky a vždy si na nich v diskuzi přijemně počtu. Ráda bych se proto přidala a diskutovala s Vámi. Chodí sem hodně dobrých a chytrých lidí a proto si myslím, že by mi snad někdo mohl poradit, když v mém okolí mi nikdo poradit nedokáže. Mám nedokončené SŠ vzdělání, je mi 21 let a ráda bych si ho dodělala. Můj problém je, že jsem studovala hru na housle na konzervatoři a nic jiného neumím. Byla jsem celé dětství vzorné dítě, takže asi celkově i taková nevybouřená… pak ale ve 3 ročníku jsem se starala snad o vše, jenom né o školu. Takže díky své hlouposti jsem v podstatě přišla o vše. Chtěla bych hrozně ráda dodělat si maturitu a jít studovat VŠ, byl to vždy můj sen. Ale nevím jak se mám vrátit do školy (na denní studium, zvládnu se uživit sama) když na každé škole jsou stejné předměty jen čeština a angičtina… hudební nauka a harmonie je mi tam k ničemu a matematika je také všude, jen né na konzervatoři. Na kozervatoř už se ale vracet nechci, asi bych to už nezvládla a i bych se styděla vracet se zpátky, když mne vyhodili. Zajímá mne, budou se dívat na jiné SŠ i na známky ze základní školy? Měla jsem tam myslím nějakou 4…myslela jsem si, že budu profesionální houslistka a nic tenkrát neřešila. Ani mne ani nenapadlo, že takhle všechno pokazím. Dají se ty předměty například dohnat za pomocí soukromých učitelu? Když se domluvím v nějaké škole, řeknou mi co se mám naučit přesně na testy abych nemusela jít od prvního ročníku? Jsem zvyklá cvičit i 9 hodin denně, nedělá mi problém sednout si, soustředit se a učit se…jsem už opravdu neštastná, už mi není 18 a já nechci skončit se ZŠ nebo dělat maturitu ve 30… prosím poradte, moc děkuji a budu si vážit každé rady. A prosím neřešte, proč jsem školu nedodělala.

O stydění nejde. Pokud by byla možnostt konzervatoř dodělat. Po absolvování konzervatoře každého hlavně zajímá, jaký je ten student pro uplatnění v praxi a ne to, jestli studoval konzervatoř více let. Nejdřív bych zkusila zjistit možnosti dostudování konzervatoře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785

Ahoj, máš představu budoucího povolání? Kamarádky dcera otěhotněla na zdravotní škole. Od září nastoupila do prvního ročníku obchodní akademie. Někdy v dubnu loňského roku dělala přijímačky. Je ji dvacet let. Maturovat bude za čtyři roky. škola ji umožňuje individuální studijní plán. Mám pocit, že bohužel musíš začít studovat od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354

Já si zas myslím, že na soukromém gymplu by ti vstříc vyjít mohli. Koukala bych po humanitních gymnáziích, kde ta matika není zas tak těžká a chemie/biologie/fyzika už ve čtvrťáku nebývá pokud z ní nematuruješ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.1.15 19:25

Nebo obchodní akademii. Tam si dodělávají maturitu i studenti ze SOU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.15 19:37

@Leva koukala jsem odkud jsi, také jsem z Rakovníka-co zkusit dálkově na Kladně zdravotní školu? nebo v Berouně? V Berouně lze taktéž myslím, že i obchodní akademie.
Na Kladně pak máš soukromou školu, kde je vícero předmětů, které lze studovat jak denní formou, tak i dálkově. Kladno má více možností ;) Jitka

• Citovat
  • Upravit
5
7.1.15 19:52

Děkuji všem za odpovědi, docela jste mne povzbudily:) O dostudování konzervatoře také silně uvažuji, ale musela bych začít teď cvičit na zkoušky které jsou za rok a bojím se že bych to, navíc bez pomoci učitele kterého už nemám, nezvládla. Asi mi nic jiného nezbyde. Dálkové studium nepřipadá v úhavu, protože opravdu chci jít studovat VŠ. Co se týče OA, tak znám pár lidí co nedodělalo učňák a najednou studují OA dálkově. Neznám ovšem nikoho, kdo by jí dodělal :) Asi bych měla začít být více aktivní, už jsem se naseděla dost. Zítra zkusím obvolat pár škol a zeptat se na to přímo. Chtěla jsem se rok učit a pak zkusit zkoušky, třeba mi poradí co a jak se naučit. I když co jsem zkoušela psát email, tak většinou ani neodepsali. Zajímalo mne, zda stím nemá některá z vás zkušenosti. Konzervatoř co si pamatuju nedodělala skoro čtvrtka lidí z našeho ročníku. Nikdo z nich už nestuduje a většina z nich se plácá od ničeho k ničemu, protože neví, kudy kam a do práce nepoužitelní. Takhle se holt rodí chudí muzikanti bez budoucnosti :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze