Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahojky,
nedávno jsem nacapala mého 17ti leteho syna, jak se kouká na nějaká videa, kde lidé zabíjeli jiné lidi. Bylo tam spoustu krve. Chvíli jsem v šoku nehnute stála. Smál se tomu, vypadal že ho to baví. Nevěděla jsem jak reagovat. Chtělo se mi brečet, tak jsem na něj vyjekla, co to má znamenat. Zhrožen vypnul ta videa a řekl, že to není má věc. Pak vyběhl ven z místnosti a odmítá se se mnou o tom nadále bavit. Nevím, co mám dělat. Chci ho dotáhnout k psychologovi, protože tohle není normální, ale to mi odmítne a nebude tam chtít jít. Poradíte mi, co s ním? Jak s ním začít konverzaci? Jsem z toho opravdu zničená.Prosím o anonym.
Víš kolik takových filmů jsem už viděla? Co je na tom? Je to film, tak proč vyšiluješ?
Jak nedávno, co je nedávno?
Jsem ti chtěla napsat, at to chvíli necháš a v nějakou vhodnou chvilku se k tomu vrátíš…
Ale kluci jsou jiný než my, sama svého syna znáš nejlíp, je to už skoro hotový člověk, sama musíš vědět, jestli je agresivní nebo ne.
Jinak jestli nezvládneš rozhovor tak teda nevím, jak by s tebou šel dobrovolně k psychologovi? V poutech?
A to bylo hrané nebo nějaká videa reálné z válečné zóny? Jestli hrané, tak bych řekla že je to normální, dost lidi se nad takovými věcmi baví, ale musí vědět, že je to jenom jako. Pokud je to reálné, tak je to teda smutné, ale u prakticky dospělého kluka neuděláš nic.
Já myslela, že se díval na péčko. Není děcko, nechej ho. Stejně se bude dívat, na co bude sám chtít. ![]()
@Kriss Tina píše:
A to bylo hrané nebo nějaká videa reálné z válečné zóny? Jestli hrané, tak bych řekla že je to normální, dost lidi se nad takovými věcmi baví, ale musí vědět, že je to jenom jako. Pokud je to reálné,tak je to teda smutné, ale u prakticky dospělého kluka neuděláš nic.
Jako že by koukal na videa, kde se vraždí v přímém přenosu? Tam by se asi nedostal, není to tak jednoduché.
@arinecka já to nevyhledávam, tak nevím jak je snadné něco takového najít, ale internet je všemocný, když se člověk trochu snaží a ví kam jít, tak i taková videa se musí dát dohledat ![]()
@Kriss Tina píše:
@arinecka já to nevyhledávam, tak nevím jak je snadné něco takového najít, ale internet je všemocný, když se člověk trochu snaží a ví kam jít, tak i taková videa se musí dát dohledat
Jasně že dá, ale není vůbec jednoduché se tam dostat. Jen tak náhodou to nainternetu určitě nenajde. Zakladatelka už nepíše, tak kdo ví, na co koukal.
Takovýhle humor ma můj bratr a jeho kamarádi- koukají na videa a smějí se věcem, který normální člověk odsoudí. Oni to proste mají jako zabavu, jinak jsou to normální lidi. Když jsem byla nactileta, tak byla poměrně znama jedna stránka, kde třeba byly necenzurovane záběry z nehod atd. Urcite něco podobného funguje ještě dnes.
@Anonymní píše:
Ahojky,
nedávno jsem nacapala mého 17ti leteho syna, jak se kouká na nějaká videa, kde lidé zabíjeli jiné lidi. Bylo tam spoustu krve. Chvíli jsem v šoku nehnute stála. Smál se tomu, vypadal že ho to baví. Nevěděla jsem jak reagovat. Chtělo se mi brečet, tak jsem na něj vyjekla, co to má znamenat. Zhrožen vypnul ta videa a řekl, že to není má věc. Pak vyběhl ven z místnosti a odmítá se se mnou o tom nadále bavit. Nevím, co mám dělat. Chci ho dotáhnout k psychologovi, protože tohle není normální, ale to mi odmítne a nebude tam chtít jít. Poradíte mi, co s ním? Jak s ním začít konverzaci? Jsem z toho opravdu zničená.Prosím o anonym.
A nebyly to korejci? zrovna ted jsem četla, že bude na Netflixu nějaký nový Jihokorejský seriál, jakože se tam budou lidi navzájem zabíjet
oni jsou trochu ujetý…
Tak taková videa zase tak nepřístupná nejsou. Kdysi jsem na jedno takové autentické narazila na YouTube a to takovýto obsah opravdu nevyhledávám.
Prosim te, v sedmnacti jsem toho videla.. dneska uz to nevyhledavam a nijak me to nepoznamenalo. Nehrotila bych to. Jen pokud bych zjistila, ze na to kouka denne, to uz by mi bylo fakt divny.
@welovefashion píše:
A nebyly to korejci? zrovna ted jsem četla, že bude na Netflixu nějaký nový Jihokorejský seriál, jakože se tam budou lidi navzájem zabíjet![]()
![]()
oni jsou trochu ujetý…
To je ta Hra na olihen, ne?
Ahojky,
nedávno jsem nacapala mého 17ti leteho syna, jak se kouká na nějaká videa, kde lidé zabíjeli jiné lidi. Bylo tam spoustu krve. Chvíli jsem v šoku nehnute stála. Smál se tomu, vypadal že ho to baví. Nevěděla jsem jak reagovat. Chtělo se mi brečet, tak jsem na něj vyjekla, co to má znamenat. Zhrožen vypnul ta videa a řekl, že to není má věc. Pak vyběhl ven z místnosti a odmítá se se mnou o tom nadále bavit. Nevím, co mám dělat. Chci ho dotáhnout k psychologovi, protože tohle není normální, ale to mi odmítne a nebude tam chtít jít. Poradíte mi, co s ním? Jak s ním začít konverzaci? Jsem z toho opravdu zničená.
Prosím o anonym.