Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak za 1. mé tříleté dítě také neumělo mluvit,
za 2. dítě je na hlídání, takže asi nestrádá - někdo se o něj stará
za 3. ne za toto se fakt děti neodebírají
a za 4. asi by ses měla víc starat o své záležitosti
a píšeš jak hotentot, zapracuj trochu na češtině a svém písemném projevu
S tím mluvením pozor může mít vadu a proto nemluví né každé tříleté dítě mluví náš nemluvil do čtyř a to fakt zanedbaný není
Děvče,
kdyby bylo dítě v ohrožení života/zdraví, tak samozřejmě ANO.. ale ono má hlídání.. a do toho, kdo hlídá cizí dítě ti opravdu - ale OPRAVDU - vůbec nic není!!
a ty drogy to víš jak? jistě? samozřejmě pokud by se rodiče váleli zfetovaní celé dny na zemi a o dítě nebylo postaráno, tak je to na oznámení, ale něco mi říká, že to tenhle případ nebude…
nebylo by lepší řešit vlastní život, než cizí?
Čuchám, že tady někdo závidí, že i s dítětem někdo má hlídání a může se chodit bavit. ![]()
Tady je to zase slet…
Se ani nedivím, že v dnešní době většina lidí raději nevidí, neslyší..
Zakladatelko, je dobře, že si všímáš, ale opravdu opatrně s tím, co vlastně víš nebo nevíš. Někdy je rodič prostě víc pařmen, ano, dítě může být každý víkend na hlídání, ale nemusí to nutně znamenat nějakou hrůzu. Jako můj styl to taky není, ale kvůli tomu se děti fakt neodebírají. Ale máme takovou zkušenost v blízké rodině, rodiče přesně začali pařit, alkohol, později drogy. Děti byli často víkend na hlídání u nějakých známých, které samy ani neznaly…Mladší to asi nevnímal, bylo to mezi 2. a 4 rokem. Starší si začal stěžovat a vyplulo na povrch, jak se u nich doma vlastně děti mají a jak žijí. Do té doby to byli jen tišší chlapci z chudších poměrů a tak nějak nikomu nepřilo nic divného..Dnes ani jeden z rodičů nemá děti v péči… Naštěstí.. Prosím zachovat anonym, citlivé informace z rodiny.
@stinga píše:
Tak za 1. mé tříleté dítě také neumělo mluvit,
za 2. dítě je na hlídání, takže asi nestrádá - někdo se o něj stará
za 3. ne za toto se fakt děti neodebírají
a za 4. asi by ses měla víc starat o své záležitostia píšeš jak hotentot, zapracuj trochu na češtině a svém písemném projevu
Asi nemá co dělat, tak pozoruje jiné. Teď má v oku jednu rodinu. Asi je pronásleduje, když přesně zná jejich pohyb a co dělají.
@Anonymní píše:
Dobrý den, jdu s poněkud asi zvláštním dotazem ale v mém okolí se nachází matka s otcem kteří jsou mladí a mají 3 letou už ve školce dceru asi je chytla nějaká jejich nevylítanost nebo nevím. Ale ve velkém chodí do barů, hospod, na byty ke "kamarádům,, a v tom všem samozřejmě hraje roli alkohol a drogy.
A moje otázka zní když každý víkend je 3 leté dítě všude možně na hlídání aby si mohli jet svůj rituál i v pracovním týdnu. Dítě neumí ani pořádně mluvit protože na něj nemají čas a nevěnují se. Lze zajistit kontrolu sociální pracovnice? A co když by dítě odebrali. 3 leté dítě už si moc dobře uvědomuje kdo jsou jeho rodiče a nebylo by asi hezké že by strádalo někde v nedej bože třeba dětském domově.
Ale jde mi o tu malou je úžasná a rodiče k ho*nu. Co dělat?
Ty chodíš s nimi, že to víš?
Pokud jsou v tom drogy, tak je to ošemetné. Na druhou stranu, je asi rozdíl mezi párečkem perníkářů a párem, co dvakrát do měsíce dají dítě v rodině hlídat a vyrazí na párty, kde si někdo dá láhev rumu a někdo sjede lajnu.. Znám takové lidi a i když se to „nemá“, rozhodně to není povl, co by zasloužil odebrat dítě… ![]()
Drogy jsou jedna vec, ale uz se jaksi zapomina na doby davne, kdy bylo celkem bezne, ze se dite strcilo k babicce prakticky na nekolik let a nikdo ho z rodiny neodebiral, nehlasil.
Zakladatelko, tady vidíš, že je fakt lepší všímat si jen sebe
Mrzí mě, jak se na tebe všichni slétli. Jsi hodná, že se o dítě zajímáš.
Jinak si ale také myslím, že pokud dávají dítě na hlídání, tak je to v pořádku. Něco jiného by bylo, kdyby fetovali doma a o dítě se nikdo nestaral.
A ty drogy, to víš nebo si myslíš? Ve 3 letech dítě mluvit má, je to dítě školkový. Pokud ovšem nemá nějakou vadu, kterou ale rodiče ničím nemohou ovlivnit.
Dítě je podvyzivene zanedbané chodí špinavé má viditelné stopy po násilí?
Dítě je bez dozoru?
Rodiče když jsou s dítětem jsou opilí a zfetovaní?
Rodiče nepracují? A nejsou schopni finančně zabezpečit dítě?
Rodiče nemají pro dítě zázemí?
To vše jsou silné důvody nahlášení na odspod.
Že rodiče chodí o víkendu do baru a dítě někdo hlídá není důvod k odebrání dítěte. Že dítě nemluví není důvod k odebrání dítěte.
@Cenarius píše: Čuchám, že tady někdo závidí, že i s dítětem někdo má hlídání a může se chodit bavit.
Ty vogo co tady člověk přečte za názory
![]()
Díky za vaše hejty. Nečekala jsem takový slet
kuru domácího. Pardon že mě zajímá život někoho na kom mi záleží. Mějte se.